EPOS H6PRO Open: Test

sound Acoustic High-quality Open Headset EPOS H6PRO Gaming
Vi har fået en forsendelse fra EPOS, med lidt forskellige modeller, både Open og Closed headset, og et eksternt lydkort. I denne test tager vi et kig på EPOS H6PRO Open, som skulle være yderst velegnet til blandt andet musik, da headsettet ikke fokusere på at holde lyden inde. Vi dykker ned i headsettet og ser om det så også giver bedre lyd når headsettet åbent.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, da EPOS ikke har dem stående på hjemmesiden eller på selve produktæsken, har vi fået informationen direkte fra EPOS.     

Specifikationer på EPOS H6PRO Open

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 42mm 
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke
 • Stik: 2 x 3.5mm og 1 x 3.5mm
 • Kanaler: Stereo 
 • Vægt: 309 gram
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4 og 5, Xbox, Nintendo Switch og mobil

Rundt om EPOS H6PRO Open

H6PRO Open kommer i en sort kasse. På fronten har vi billede hvor vi kan se den ene side af headsettet. Oppe i højre hjørne har vi EPOS logo, og i modsatte hjørne har vi navnet H6PRO, med lille skrift ovenover navnet, har vi Open acoustic, gaming headset. Hvilket er den eneste indikation på at det er et åbent headset. 

sound Open High-quality Headset H6PRO Gaming EPOS Acoustic.jpg

Mange producenter vælger at bruge bagsiden til at fortælle om nøglefunktioner og specs. EPOS har dog valgt en anden retning, hvor de kommer med en lille tekst, som mere skaber en historie omkring hvorfor du skal vælge deres headsets. Udover det har vi et billede med hele headsettet, og nogle punkter omkring mikrofonen som kan tages af, designet som er åbent og der er blevet brugt kvalitets materialer.  

sound Headset Acoustic Gaming Open High-quality EPOS H6PRO.jpg

Tager vi et kig på indholdet, har vi selve headsettet, to ledninger med jackstik, den ene har kun ét jackstik, hvor den anden har dobbelt. Det kommer an på hvilken enhed headsettet skal bruges til, som afgør ledningen. Udover det har vi to små plader, som kan bruges til at sættes på i stedet for mikrofonen og til sidst nogle manualer. 

High-quality sound H6PRO Gaming Open EPOS Acoustic Headset.jpg

H6PRO Open er sort med mørkeblå nuancer, og har et meget stilrent design, som kun bliver brudt enkelte steder med enten EPOS logo i en mørkere sort. På selve bøjlen er der på den ene side teksten EPOS og den anden H6PRO. På selve bøjlen er det fast kunstlæder med skum indvendigt.  

Gaming EPOS High-quality sound Headset Acoustic Open H6PRO.jpg

Kopperne er store, og har god plads til ørerne. De er monteret med stof som hjælper med lyden til at give det åbne headset. På selve kopperne har EPOS også skabt et åbent design, så lyden kan få lov til at ”slippe ud” af headsettet. 

H6PRO Headset EPOS Open High-quality Gaming sound Acoustic.jpg

På højre kop er det muligt at justere lydstyrken. Knappen er en del af designet og er diskret bygget ind i headsettet. Der er ikke andre justeringsmuligheder på headsettet ellers. 

Gaming Headset Acoustic sound Open H6PRO High-quality EPOS.jpg

Open Gaming H6PRO EPOS Acoustic High-quality Headset sound.jpg

Mikrofonen kan afmonteres fra headsettet, og har funktionen ”lift to mute”. Det gør at den muter automatisk når den sættes op af headsettet. Mikrofonen er bidirectional hvilket gør den fanger lyden fra to steder. 

Acoustic sound Gaming Headset EPOS H6PRO Open High-quality.jpg

High-quality Open EPOS H6PRO Headset Gaming Acoustic sound.jpg

Testen – Lyden, brugen og komfort

Da H6PRO Open gør brug af jackstik og skal direkte i bundkortet, så er der ikke brug for software til at justere den. Alligevel skal vi i gang med selve testen af headsettet, hvor vi både skal høre lidt musik, skyde nogle terrorister og i det hele taget mærke hvordan komforten er. 

Hvis vi starter med selve komforten, så gør H6PRO open det rigtig godt. Headsettet har en lav vægt, og kombinationen med stofpuderne som føles utrolig lette, så giver det en utrolig behagelig oplevelse, med et headset hvor du ikke har følelsen af hovedet bliver lukket inde eller ørerne varmes op. 

Men et headset kan ikke alene vinde på komforten, den største faktor er selvfølgelig lyden. Det har været lidt frem og tilbage for mig med lyden, og jeg fandt ud af at hvis jackstikket ikke sidder korrekt, kan det godt give lidt problemer enten med lyden som forsvinder i den ene kop eller hvor lyden virker som om det er optaget på et toilet. Jeg ved ikke om det er en fejl på det modtagne headset eller modellen generelt, men jeg endte med at lyden fungerede efter hensigten. 

Til at starte med vil jeg skrive sikke en oplevelse. Jeg startede med at sætte noget musik på, og det var som om headsettet fik lyde frem, som jeg aldrig havde hørt i det nummer før. Headsettet gav en klarhed i lyden og jeg havde følelsen af at H6PRO Open bare åbnede op for musikken som den fortjener.


Efter at have haft en så god oplevelse med musikken, så var det tid til at tage et kig på hvordan det så er til gaming. Det er sjældent et headset rammer perfekt både til musik og gaming, hvor det handler om to forskellige lyde som de skal ramme. Ydermere, når vi ikke har noget software til at styre det, så kommer det udelukkende an på headsettet og lydkortet som bruges. I spil oplevede jeg også en rigtig god lyd, den var ikke så tung som jeg måske gerne ville have haft det, blandt andet ved fodtrin, så lød de ”lette”, hvilket jeg tror kræver lidt ekstra tilvænning. De formåede at klare opgaven som de skulle og jeg fik en god oplevelse af spillet. Selvom headsettet ikke yder 7.1 surround sound, så fik jeg ikke følelsen af det manglede, jeg kunne fint retningsbestemme lydende som kom fra blandt andet fodtrin. 

sound Acoustic High-quality Open Headset EPOS H6PRO Gaming.jpg

Pris

H6PRO Open fra EPOS har et prisskilt på 1499,- DKK, hvilket ligger headsettet i den lidt høje ende, specielt når vi tænker på headsettet er med jackstik fremfor USB-C eller USB-A som mange konkurrenter gør brug af.  

EPOS.png

Ønsker du at læse mere omkring H6PRO Open fra EPOS, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Vi er kommet til slutningen af testen på H6PRO Open fra EPOS. Headsettet som ikke gør brug af software, men sørger for den gode lyd fordi folkene bagved sørger for kvalitetsmaterialer. Når man vælger at gøre brug af jackstik i dag, så er det en bestemt gruppe folk man rammer, for der er ingen tvivl om at hvis du ønsker et headset, hvor du kan justere lydindstillingerne via software, så rammer H6PRO Open lidt ved siden af, som udgangspunkt. 

Det er et headset som giver dig plug and play, og med garanteret god lyd, specielt når det handler om musik, så har jeg ikke haft headset til test, som formåede at løfte musikken som dette gjorde. Det kræver først og fremmest et bundkort eller lydkort som også kan være med til at løfte opgaven, men det viser helt klart at folkene bag H6PRO Open har tænkt over tingene.

Udover det så får vi et flot design, en god lav vægt og god komfort, hvor det ikke føles at hovedet bliver for varmt, selv efter længere tids brug. Det er altså et headset som giver dig mulighed for at få kvalitet, uden du skal kende særlig meget til equalizer eller ind og justere softwaren hele tiden an på opgaven headsettet stilles. 

Jeg oplevede desværre problemer med jackstikket, om det er en fejl fra min side eller fejl på produktet, kan jeg dog ikke sige, men hvis det kan ske for mig, tænker jeg også det kan ske for andre. Hvilket også gør at man hurtigt kan ende med at føle at man har købt katten i sækken, hvor man ikke får lyd som er prisen værd. En design ændring kunne mindske risikoen og sørge for jackstikket ville sidde 100% korrekt hver gang.
Kigger vi så på prisen 1500 for et headset, som kommer med jackstik, er ikke trådløst og ellers ikke skal bruge software til at forbedre headsettet, kan virke dyrt. Men jeg vil dog mene det er prisen værd, og hvis jeg stod med valget for et nyt headset i det prisleje så ville jeg helt klart have H6PRO Open i min top 3. 

Det gør også at jeg slutter testen af med at give EPOS H6PRO Open en score på 9 ud af 10 sammen med Great Product award. For alt i alt så er det et headset som har leveret lyden ud over alt forventning, og jeg vil også tro mange vil falde for det, ved at der ikke kræves software for at sikre den gode lyd. 

Godt

 • Utrolig god lyd til musik
 • God lyd til spil
 • Flot design
 • Gør ikke brug af software
 • Komfort
 • Vægt

Knap så godt

 • Pris

Score: 9 + ”Great Product”

sound Acoustic High-quality Open Headset EPOS H6PRO Gaming.jpg

Vores partnere