HARMAN åbner Audio Engineering Lab i Danmark

Skærmbillede 2024-06-04 104801
Harman International, der står bag de to brands JBL og Harman Kardon, åbner et Audio Engineering Lab i den Nordsjællandske by Kvistgaard, hvor ingeniører udvikler og forsker i lyd til høretelefoner til hele verden. Harmans nyeste lydlaboratorie, der er dedikeret til udvikling af høretelefoner, er det første og eneste af sin slags i Europa.

I årtier er Danmark blevet anerkendt som et af verdens førende lande inden for lydteknologi. Blandt andet kommer mere end 50 pct. af alt salg af høreapparater i verden fra danske producenter, og der findes mere end 60 bachelor- og kandidatuddannelser på danske universiteter og professionshøjskoler, hvor lyd er en væsentlig del af uddannelsesforløbet.

"Som ingeniør, der har tilbragt hele min karriere i lydbranchen, er åbningen af vores nye lydtekniske laboratorium i Danmark et meget stolt øjeblik for mig," siger Carsten Olesen, President of Consumer Audio hos HARMAN. "Ved at udvide vores danske hovedkvarter i Kvistgaard bygger vi infrastruktur og åbner for innovation, samarbejde og banebrydende resultater, der vil drive lydbranchen fremad. Lydteknologi er et af Danmarks stærkeste teknologiområder, og vi er glade for at skabe et sted for innovation i vores danske hovedkvarter."

Det lydtekniske laboratorium i Kvistgaard omfatter et værksted, hvor ingeniører vil forske i og udvikle innovative teknologier. Der er også et såkaldt ”Diffuse Sound Chamber” til at designe og teste lydperformance i henhold til "HARMAN Listening Curve", der er et globalt benchmark til måling af lydkvalitet.

Harman Kvistgard Audio Lab (2).JPG

Lokale og nationale samarbejder skaber fremtidens lyd Det lydtekniske laboratorium vil beskæftige ingeniører fra hele verden, og et samarbejde med danske universiteter som DTU (Danmarks Tekniske Universitet) vil give mulighed for at arbejde med lokale, unge ingeniørtalenter. 

Ligeledes er Harman også blevet medlem af Danish Sound Cluster, der er en national organisation, som repræsenterer Danmarks lydindustri og fremmer bæredygtig vækst og innovation. Medlemmerne af Danish Sound Cluster spænder bredt, men de fokuserer alle på at forbedre folks liv gennem innovative lydløsninger inden for hørelse, akustik, støj, lydproduktion og oplevelser.

Harman Kvistgard Audio Lab (3).JPG

”Lydteknologi udgør i dag et af Danmarks stærkeste tech-områder. For at fastholde og udbygge den position skal branchens aktører arbejde endnu tættere sammen. Derfor er vi glade for, at Harman, som en af verdens største lydproducenter, har valgt at være med. Det giver os og vores medlemmer mulighed for at arbejde sammen på forskellige måder,” siger Torben Vilsgaard, CEO i Danish Sound Cluster.

“For at skabe de bedste produkter er det vigtigt at inspirere og udfordre hinanden,” fortsætter Carsten Olesen. "Vi er nødt til at samarbejde med de bedste aktører og unge talenter i branchen. Ved at udnytte den dybe og rige historie inden for lydinnovation i Danmark ser vi frem til at samarbejde med DTU og andre danske universiteter samt DSC for fortsat at drive lydinnovation.”

Vores partnere