HyperX Cloud Alpha S gaming headset: Test

HyperX Cloud Alpha S Test
I denne test tager vi et kig på et gaming headset fra HyperX - Cloud Alpha S.

HyperX er bestemt ikke nogen ukendt spiller på headset-markedet, hvor de blandt andet står bag det populære gaming headset, HyperX Cloud II.

I denne test ser vi nærmere på et af de nyere gaming headsets fra HyperX, nemlig Cloud Alpha S - Blackout Edition.

HyperX Cloud Alpha S er efterfølgeren til Cloud Alpha, der nu byder på flere features. Headsettet kommer i et helt sort look, og det fungerer på tværs af flere enheder, samt benytter sig af custom 50mm dual chamber drivers. Nye features kontra Cloud Alpha, er blandt andet et inkluderet 7.1 USB-lydkort, samt knapper til justering af bassen.

Lad os se nærmere på høretelefonerne.HyperX logo.pngUnboxing og første indtryk 


HyperX Cloud Alpha S kommer i en rød og hvid kasse i ægte HyperX stil. På fronten ser vi høretelfonerne med mikrofonen monteret og 7.1 USB-lydkortet ved siden af, samt en kort tekst, der fortæller lidt om høretelefonernes funktioner. Bagsiden fremviser knapperne til justering af bas på siden af headsettet, samt funktionerne på 7.1 lydkortet. 

HyperX Cloud Alpha S kasse.jpg

Skubber vi det øverste stykke pap op, støder man på en kasse i en knaldrød farve. Åbnes kassen, ser vi headsettet, en stak manualer og en rejsepose. Selve headsettet ligger beskyttet under et stykke plastik, hvor mikrofonen er placeret ved siden. Under hovedtelefonerne støder vi på 7.1 USB-lydkortet.

HyperX Cloud Alpha S åben kasse.jpg

Cloud Alpha S føles solidt og lækkert i hånden, med et materialevalg, der primært består af aluminium og plastik. Der er ingen umiddelbare knirkelyde, når der rodes lidt rundt med headsettet, hvilket tegner godt.
Denne version der testes, er i farven sort, som HyperX kalder ”Blackout Edition”. Alpha S fås desuden også i en blå/sort udgave.

HyperX Cloud Alpha S kasse indhold.jpg

Specifikationer

Inden vi for alvor går i gang med testen, skal vi lige have et kig på specifikationerne for headsettet. 

Headphone

Driver: Custom dynamic, 50mm with neodymium magnets

Type: Circumaural, Closed back

Frequency response: 13Hz – 27kHz

Impedance: 65 Ω

Sound pressure level: 99dBSPL/mW at 1kHz

T.H.D.: ≤ 1%

Weight: 310g

Weight with mic: 321g

Cable length: 1m

Connection type: 3.5mm plug (4 pole)

Colors: Blackout or Blue

 USB Audio Control Mixer

Weight: 57g

Cable length: 2m

 Microphone

Element: Electret condenser microphone

Polar pattern: Bi-directional, Noise-cancelling

Frequency response: 50Hz – 18kHz

Sensitivity: -38dBV (0dB=1V/Pa at 1kHz)

HyperX Cloud ALpha S kasse features.jpg


Headsettet i brug + features

Features

 • HyperX 7.1. surround sound
 • Knapper til justering af bas
 • HyperX Dual Chamber Drivers
 • Spil og chat lyd-balance
 • ”Signature” HyperX komfort
 • Holdbar ramme i aluminium
 • Avanceret USB-lydkort med mixer
 • Kompatibel med PC og PS4


HyperX Cloud Alpha S er mere eller mindre plug ’n play, hvad enten du forbinder igennem USB-lydkortet eller 3,5mm jackstikket.
Ledningen og mikrofonen kan afmonteres fra headsettet, hvilket er praktisk når man skal med i tasken.
HyperX Cloud Alpha S med mikrofon.jpgHeadsettet er kompatibelt med PC og PlayStation 4, men det virker også med andre enheder igennem 3,5mm jackstikket. Cloud Alpha S skulle også gerne virke på de kommende next-gen konsoller fra Sony og Microsoft.

HyperX Cloud Alpha S jackstick og mikrofon.jpg7.1 USB-lydkortet er praktisk hvis du spiller på PC, hvor det byder på flere funktioner on-the-go. I midten af lydkortet, er der en 7.1 surround sound-knap, hvor du kan slå funktionen fra og til med et tryk. Derudover kan du skrue op og ned for lydstyrken, samt balancere chat- og spillyden. På venstre side er der en mute-knap, som lyser rødt når den er aktiveret.

HyperX Cloud Alpha S 7.1 USB-lydkort.jpgMikrofonen leverer forholdsvis klar lyd, men min stemme var en anelse lav, hvilket resulterede i at jeg enten skulle have mikrofonen ret tæt på munden, eller skrue op for mikrofon-lydstyrken i indstillingerne.Såfremt man ønsker at streame, vil jeg kraftigt anbefale at købe en ekstern mikrofon, eksempelvis HyperX Quadcast (S). Mikrofonen egner sig dog fint til et spil med vennerne.

Med henblik på komforten, har jeg ikke rigtig noget at klage over. Selv med flere timers gaming, har jeg ikke oplevet ubehag, hvilket må takket være de tykke ørepuder og god padding ved hovedbøljen. Komforten er bestemt godkendt, og der er ikke lige noget jeg kan sætte en finger på, som kunne være gjort bedre.

HyperX Cloud Alpha S hovedbølje.jpgCloud Alpha S debuterede i en blå/sort udgave, men tidligere på året ankom headsettet i en total sort udgave – Blackout Edition. Denne sorte udgave er uden tvivl min favorit blandt de to versioner, og det ser også ud til at være populært valg, blandt mange købere.
 

Hvad med lyden? 

HyperX Cloud Alpha S er udstyret med 50mm dual chamber drivers, der giver en klar og fyldig lydoplevelse. Basniveauet kan desuden justeres on-the-go, takket være en slider på hver side af ørekopperne. Headsettet leverer generelt en lækker og fyldig lydoplevelse til både gaming og musik, hvilket ikke kan siges om alle gaming headsets. I spil bød Alpha S på klar og sprød lyd, med lækker bas, der ikke blev forvrænget. I musik leverede høretelefonerne fyldig og balanceret lyd, hvor der dog manglede en anelse i de høje toner.
Overordnet set klarede headsettet sig meget godt i gaming, og stadig ret fornuftigt når det kommer til musik, hvor flere gaming headsets oftest kommer til kort.
HyperX Cloud Alpha S nærbillede.jpg7.1 surround sound funktionen der kan aktiveres på en knap på USB-lydadapteren, giver en rummelig fornemmelse, uden at jeg bliver væltet bagover. Den virtuelle surround sound, føles dog en anelse kunstig, og egner sig ikke til musik.Såfremt man bruger headsettet igennem 7.1 USB-lydkortet, er der ikke rigtig mulighed for at justere lyden gennem en equalizer. Bassen kan dog justeres på headsettet ved 2 knapper der kan skydes op eller ned, i tre forskellige niveauer. Lukket - mindst bas, halv lukket - mellem bas, åben - mest bas.

HyperX Cloud Alpha S justering af bas.jpgJeg savner noget software til at styre lyden igennem USB-lydkortet. Det er indtil videre meget begrænset hvad beta-versionen af HyperX Ngenuity, reelt kan styre, hvor der også mangler en equalizer-funktion, desværre.

HyperX Cloud Alpha S - NGENUITY beta software.jpgCloud Alpha S leverer overordnet en fyldig og balanceret lydoplevelse i spil, men det klarer sig også fornuftigt i musik, hvilket ikke kan siges om alle gaming headsets.

 

Pris

HyperX Cloud Alpha S står til omkring 800 kroner, hvilket er en anelse højere end Cloud Alpha. Til gengæld byder Alpha S på ekstra features, såsom et inkluderet USB-lydkort og bas-sliders på headsettet. Den sorte farve – Blackout Edition, ser ud til at være ret populær, og det er ikke alle steder der forhandler den.
 

Konklusion

HyperX Cloud Alpha S bygger videre på Cloud Alpha-headsettet, og tilføjer en række fine features, som eksempelvis en USB-lydadapter med mange brugbare funktioner, samt knapper på headsettet, til justering af bassen on-the-go.
Byggekvaliteten er bestemt også i den gode ende, og den sorte farve ”Blackout Edition”, giver et stealthy, cool samt minimalistisk look.

Den indbyggede virtuelle 7.1 surround sound i USB-lydkortet er dog ikke helt overbevisende og lyder en anelse kunstigt. Samtidig savner jeg også en equalizer i softwaren.

Alt i alt bygger Alpha S videre på det allerede velfungerende Cloud Alpha, men nu med endnu flere funktioner. Headsettet byder på lækker lydkvalitet og rigtig god komfort, til en fornuftig pris. Ydermere er Alpha S kompatibel med flere enheder, hvilket er med til at gøre Cloud Alpha S, til et allround veludført headset.

Vi lander derfor på scoren 9 ud af 10, med en safe buy award.


Pros:

 • Solid byggekvalitet
 • God lyd til både gaming og musik
 • Justerbar bas
 • Kompatibelt med flere enheder
 • God komfort

 

Cons:

 • Virtuel 7.1 surround sound er ikke helt overbevisende
 • Ingen equalizer i softwaren

 

Score: 9 + safe buy


HyperX Cloud Alpha S liggende logo.jpg