Jabra Elite 8 Active

Jabra Elite 8 Active
Jabra Elite 8 Active er et sæt true wireless earbuds som sigter efter den aktive bruger. Vi har tidligere taget et kig på Jabra Elite 10, så vi ser hvordan den lidt mindre men mere aktivt mindede version klarer sig.

Specifikationer

 • Formfaktor: 100 % trådløse earbuds i øret
 • Active Noise Cancellation (ANC): Adaptive Hybrid ANC
 • ANC ved opkald: Ja
 • Automatisk justering af lydstyrke: Ja
 • Antal mikrofoner: 6
 • Mikrofontype; MEMS
 • Mikrofonbåndbredde: 100 Hz-8.000 Hz
 • Spatial Sound; Ja, Dolby Audio
 • Sidetone: Ja
 • Mono-tilstand: Ja
 • HearThrough: Ja
 • Støjisolerende pasform: Ja
 • Højtalerstørrelse: 6 mm
 • Højtalerbåndbredde (musikfunktion): 20 Hz-20.000 Hz
 • Højttalers båndbredde (talefunktion): 100 Hz-8.000 Hz
 • Understøttede lyd-codecs: AAC, SBC
 • Automatisk genoptagelse af musik: Ja
 • Sæt automatisk musik på pause: Ja
 • IP-klasse (headset): IP68
 • IP-klasse (opladningsetui): IP54
 • Military Standard (MIL-STD-810h): Ja
 • Trådløs opladning: Ja
 • Opladningstid: Op til 3 timer
 • Hurtigopladning: 5 minutter giver op til 1 time
 • Standbytid: Op til 315 dage
 • Samlet musiktid med ANC deaktiveret (earbuds og opladningsetui): Op til 56 timer
 • Musiktid med ANC aktiveret (earbuds og opladningsetui): Op til 32 timer
 • Musiktid med ANC deaktiveret (earbuds): Op til 14 timer
 • Musiktid med ANC aktiveret (earbuds): Op til 8 timer

Herover er listen af specifikatioer taget direkte fra Jabras egen hjemmeside. Specielt er det værd at hæfte sig ved de IP ratings som sættet har. Det er henholdsvis IP68 for de to earbuds og IP54 for etuiet.

Det betyder at de to earbuds er støvtætte og vandtætte op til en halv time på en dybde op til halvanden meter. For etuiet gælder det at det er støvafvisende og kan modstå vandsprøjt. 

Det betyder at Jabra Elite 8 Active på papiret lever på til sine påstande om at kunne følge dig i selv den mest sveddryppende træning.


En tur rundt om Jabra Elite 8 Active

Som jeg nævnte i introduktionen så er det ikke lang tid siden jeg anmeldte Jabra Elite 10. På overfladen er det meget svært at se forskel på de to sæt hvis vi ser bort fra farven. Derfor vil mange af detaljerne her også lyde meget bekendte hvis I har læst anmeldelsen af Jabra Elite 10. 

Vores testmodel er kommet i den Marine Blå farve, men den kan også fås i Sort, Karamelfarvet eller Grå. 

Jabra Elite 8 Active Farver.jpg

Som de fleste andre sæt af denne type kommer Jabra Elite 8 Active naturligvis samlet i et lille transport og oplade etui. 

PXL_20231006_090755243.MP.jpg

Etuiet er diskret udformet i matsort plast med behagelige bløde former og et meget afdæmpet Jabra logo på fronten. Her er der også et lille LED lys til at indikere ladestatus. 

Jabra Elite 8 Active USB C.jpg

I bunden er der et USB C stik til opladning, men det er også muligt at oplade etui og earbuds trådløst via Qi standarden. 

Etuiet åbnes i toppen hvor låget holdes magnetisk lukket. Det giver et meget tilfredsstillende knap når man lukker det. 

Jabra Elite 8 Active oplade etui.jpg

Indeni er der endnu en lille status LED og så naturligvis de to Earbuds der også holdes magnetisk på plads og oplades via Pogo pins. 

Jabra Elite 8 Active monteret i etui.jpg

De to earbuds er lige så afdæmpede i designet som etuiet og er behageligt lette med en vægt på kun 5 gram hver. Overfladen er med en rar mat softtouch overflade, der er god til at afvise snavs og fingeraftryk.

På fronten af hver earbud er der en betjeningsknap med et Jabra logo. 

Jabra Elite 8 Active ear buds.jpg

Sættes holdes fast i øret via de bløde silikone spidser. Det er medium størrelsen der er monteret som standard men der er store og små silikonespidser med i kassen også hvis man har behov for at tilpasse. 


Software

Hvis man vil have adgang til alle muligheder for tilpasning af Elite 8 Active skal man forbi Sound+ app’en på sin smartphone. 

Her er der mulighed for at få en hurtigt status på sættet med ting som fx batteristatus på både etui og earbuds. Man kan også vælge om man vil bruge ANC, HearThrough eller ingen af delene. 

Jabra Sound+ med masser af features.png

Man kan også via Sound+ tilpasse EQ indstillingerne. Der er seks forskellige prædefinerede at vælge imellem, eller man kan tilpasse sin helt egen. 

Jabra har også tilføjet hvad de kalder Soundscapes. Her kan man vælge imellem en række forskellige lyde som du kan sætte på hvis du ønsker lidt ro eller for at dæmpe anden støj omkring dig uden at ville sætte musik på. 

Jabra Sound+ Soundscapes.png

Der er 12 forskellige presets at vælge imellem med ting som White eller Pink Noise, sangfugle eller regn. 

Jabra Elite 8 Active understøtter også Dolby Atmos Spatial Sound. Her kan man via app’en også tilpasse indstillingerne for det der er dog ikke som på Elite 10 sættet mulighed for Head Tracking.

Endelig er der også mulighed for at tilpasse mere praktiske ting som funktionerne på de to knapper på sættet. Der kan tilføjes funktioner til hver earbud og der er også mulighed for at aktivere ting som Voice Assistants som GoogleAssistant. 

Jabra Sound+ EQ indstillinger.png

Der er i det hele tager super meget funktionalitet at hente i Sound+ app’en og meget af det kan tilpasses så meget at det burde være muligt for de fleste at få en opsætning der passer netop dem. 

Jabra Elite 8 Elite Active kommer med In Ear Detection og via softwaren er det muligt at indstille hvad der skal ske med fx medieafspilning eller opkald hvis du tager dine earbuds ud. Så er det fx muligt at pause musik eller mute lyden på en samtale ved blot at fjerne en eller begge earbuds. 


Test

Jeg har brugt Jabra Elite 8 Active over et par uger nu sammen med min Google Pixel telefon. Det har været en god blanding af musik, serier og internet videoer på YouTube. 

Tilslutningen til min Google Pixel telefon var dejlig let og sættet blev registreret automatisk første gang jeg åbnede etuiet i nærheden af telefonen via Fast Pairing. 

Du har mulighed for at forbinde op til to enheder af gangen, så det er dejligt let at skifte frem og tilbage imellem fx tablet og telefon hvis der er behov for det. 

Jabra Elite 8 Active sport headset vandtæt.jpg

Pasform og komfort har været rigtigt god under hele min test. De præmonterede medium silikonespidser passede mig fint. 

Den lave vægt betyder at det ikke har været noget problem at benytte sættet selv i længere tid og jeg oplevede på intet tidspunkt i min test noget ubehag. Jabra har også sørget for at der er trykudligning indbygget, hvilket sikkert er med til at sikre den gode komfort. 

Lyden i Jabra Elite 8 Active er super solid med et dejligt veldefineret lydbillede som selv ved høj volumen klarer opgaven uden betydelig forvrængning. Det læner sig lidt til den bastunge ende hvilket kan være en fordel eller en ulempe alt efter hvad man foretrækker. 

Jabra Elite 8 Active tilbehør.jpg

Jeg synes heller ikke helt at definitionen er helt så klar som på Elite 10 sættet fra Jabra. Der var en tydelig forskel, da jeg sammenlignede de to sæt direkte op imod hinanden. Det er dog ikke så stor en forskel at det er super tydeligt. 

Desuden er der fine muligheder for via EQ indstillingerne at tilpasse lyden. Det kombineret med de gode drivere gør det muligt at få en solid lyd tilpasset personlig smag. 

Et af de store salgspunkter ved Jabra Elite 8 Active er naturligvis den gode IP rating som sættet kommer med. Som jeg var inde på i indledningen, kan de to ear buds tåle nedsænkning i vand op til en halvanden meter i op til 30 minutter. 

Jabra Elite 8 Active klarer fint en tur under vandet.jpg

Så lang tid testede jeg ikke selv men jeg havde under min test både sættet med en tur i mit lille udendørs koldtvandskar og med en almindelig tur under bruseren. 

Begge dele klarede sættet uden problemer, og det var en lidt sær fornemmelse at kunne fortsætte med at høre musik selv med hovedet under vand. 

Så vil man gerne høre musik under aktiviteter hvor der er mulighed for at blive våd, så kan Jabra Elite 8 Active sagtens klare at være med det. 

ANC opgavenden klarede Elite 8 Active meget i samme stil som Elite 10. Den klarer sig bedst med at sortere de dybere toner fra i baggrundsstøjen som fx fra et tog eller lign. Højere toner som stemmer slipper mere igennem. 

Helt som med Elite 10 sættet så vinder Elite 8 Active også mange point på mange af de rare features som følger med. Detaljer som In Ear Detection og solid Hear Though er super lækkert at have når man bevæger sig rundt ude i verden og har behov for at høre hvad der sker omkring en.

Jabra Elite 8 Active package.jpg

Jabra angiver selv batteritiden til omkring otte timer med ANC og 14 timer uden ANC. Det kan dog forlænges til samlet 32/56 timer hvis man indregner den ekstra batteritid fra eutiet. 

Under min test har alt peget på at angivelserne fra Jabra rammer meget godt. 


Pris

Jeg kan pt finde Jabra Elite 8 Active med en online pris på lige omkring 1400 kroner. 


Konklusion

Jabra har med deres Elite 8 Active lavet et solidt Treu Wireless headset rettet mod de aktive brugere som vil have et sæt som uden problemer kan klare støvede og våde omgivelser uden problemer. 

Den gode IP68 Rating betyder, at du kan have sættet med de fleste steder og tilmed svømme med dem hvis det skulle være. 

Jabra Elite 8 Active etui lade LED.jpg

Den sikkerhed kombineret med god batteritid og en solid lyd betyder at man får et rigtigt godt sæt hvor der skal høres musik til den intense træning. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Safe Buy Award for et featurerigt sæt til den krævende udendørs bruger. 


Godt

 • IP68 rating betyder sættet kan være med over alt
 • God batteritid
 • Fornuftig ANC


Skidt

 • Intet nævneværdigt


Vores partnere