Sennheiser Momentum True Wireless 4

Auracast Bluetooth technology signatursound in-ear Lossless Audio future Wireless comfort LE personalsound MOMENTUM 4 ANC True
Markedet for true wireless headset, bliver større hele tiden. Men i takt med teknologien udvikler sig, giver det også god mening at producenterne har fokus på dette område. Vi har fået muligheden for at tage et kig på Sennheiser Momentum True Wireless 4, som kommer med nyeste teknologi i form af Bluetooth 5.4 kombineret med hvordan Sennheiser laver lyd.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.     

Centrale Features

 • Drivers: TrueResponse dynamisk, 7mm diameter
 • Vægt: 74,4 gram inkl opladningsetui. 6,2 gram pr øretelefon. 
 • Batteri: Op til 30 timers musikafspilning med opladningsetui. 7,5 timers musik (ANC fra) 7 timers musik (ANC til)

Rundt om Momentum True Wireless 4

Momentum True Wireless 4 sikre dig den nyeste teknologi, og kombineret med Sennheisers egen app ”Smart control”, har du mulighed for at tilpasse lyden efter dine øre. Den kommer med Sennheisers signaturlyd, som leverer uovertruffen lydkvalitet, og adaptiv støjreduktion. Udover det kommer Momentum True Wireless 4 også med Auracast og LE Audio

MOMENTUM Wireless Lossless True Audio personalsound 4 technology ANC signatursound Auracast LE comfort in-ear future Bluetooth.JPG

I kassen har vi udover selve øretelefonerne, opladningsetui, oplader kabel, forskellige størrelser ørepropper, ekstra bøjler og nogle manualer. 

LE MOMENTUM True personalsound technology Bluetooth Auracast comfort Wireless in-ear Lossless future signatursound Audio 4 ANC.JPG

Momentum True Wireless 4 kan fås i både sort, hvid, og sort kobber. Med det lille opladningsetui, er det muligt at bruge headsettet i op til 30 timer. Hver øretelefon har tre mikrofoner indbygget. 

in-ear Wireless LE Auracast future 4 comfort signatursound MOMENTUM True Lossless Bluetooth Audio personalsound technology ANC.JPG

For at kunne tilpasse sig brugeren, er det muligt at skifte ørepropperne, samt bøjlen rundt og den lille øretelefon. Hvilket gør den nemt tilpasses til den enkelte bruger. Begge ting er i silikone, og kan nemt tages af og sætte ny på. 

Lossless MOMENTUM signatursound in-ear Wireless 4 comfort LE future True Audio Bluetooth ANC Auracast technology personalsound.JPG

På logoet på begge øretelefoner, er det muligt at styre øretelefonerne. Hvor det som standard er et klik, for at tage et opkald, eller mute mikrofonen. To klik for at lægge på. 

ANC signatursound Lossless LE in-ear technology personalsound True future MOMENTUM comfort Wireless 4 Bluetooth Audio Auracast.JPG

Software

For at kunne justere på dine MOMENTUM True Wireless 4, kan du gøre brug af Smart control. Det er Sennheisers egen app, selvom den ikke byder på mange funktioner, så giver den stadig nogle nyttige features. 

På første side, er det muligt at se batteritiden på både øretelefoner og opladningsetui. Udover det kan man ændre equalizer, indstille personlig lyd.

LE MOMENTUM signatursound Auracast personalsound future 4 technology ANC in-ear True Lossless Bluetooth comfort Wireless Audio.jpg

Længere nede er det muligt at indstille adaptiv støjreduktion, samt vælge hvor meget lyd ude fra, man kan høre. 

ANC personalsound Lossless signatursound Wireless True MOMENTUM future Audio Auracast comfort 4 Bluetooth LE technology in-ear.jpg

I bunden, kan man indstille touch styringen, lave en fit test, og lyd zone. Som giver mulighed for hvordan lyden skal være omkring dig. 

in-ear Auracast technology ANC Audio Wireless LE MOMENTUM Bluetooth personalsound signatursound 4 future comfort Lossless True.jpg

Testen – Lyden, brugen og komfort

For at teste headsettet, har jeg selvfølgelig brug det over en længere periode, både til almindelige opkald, men også musik. Efter at have fundet frem til den rigtige opsætning med propper og bøjler, endte headsettet med at have en god komfort. 

Når det kommer til lyden, så oplevede jeg at den personlige lyd, jeg havde sat op, mistede noget af lydbilledet i musikken, hvilket gjorde jeg vendte tilbage til equalizer, og fandt den som passede mig bedst. Her fik musikken på trods af sin størrelse, også lov til at udfolde sig. 

Selvom det selvfølgelig ikke kan slå et godt over-ear headset eller et stort anlæg, så følte jeg stadig en god oplevelse med musikken, hvor jeg fik mange forskellige nuancer med i lyden. 

Kigger jeg på opkald, så formår headsettet også at give en god og tydelig lyd i samtalen, og lige meget om jeg havde en eller begge i øret. Kunne modtageren klart høre mig i opkaldet. 

Pris

Jeg har fundet Momentum True Wireless 4 fra Sennheiser til en pris på 2289,- DKK, på deres egen hjemmeside. 

Wireless ANC Bluetooth signatursound Lossless Audio future in-ear 4 Auracast MOMENTUM comfort LE personalsound technology True.png

Ønsker du at læse mere omkring Sennheiser Momentum True Wireless 4, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Der er ingen tvivl om at Sennheiser altid har leveret en god oplevelse når det handler om lyd. Det kan flere af vores tests også bekræfte, hvor de score en høj karakter, om det er headsettet eller deres eksterne lydkort, som vi har haft besøg af. Momentum True Wireless 4 er ingen forskel, og vi får igen vist, at de har styr på deres produkter, og skaber noget hvor man også får kvalitet. 

Min oplevelse med headsettet både hvad angår lyden under musik og i et opkald, var utrolig godt. Selvom jeg droppede den ”personlige” lyd under indstillingerne, så har jeg absolut ikke været skuffet. De er hurtige til at forbinde til telefonen, når de bliver taget ud af opladningsetuiet, og de sikrer en god oplevelse hele vejen igennem, lige meget om det var et opkald jeg skulle tage, eller jeg bare ønsket at høre noget musik. 

Selve designet, adskiller sig som sådan ikke fra mange andre af konkurrenterne, men de formår stadig at sætte et Sennheiser præg over, hvor man ikke er i tvivl, selv hvis logoet havde været fjernet. 

Selve komforten var også en god oplevelse, og det krævede selvfølgelig lidt afprøvning, af de forskellige størrelser, før jeg fandt frem til den rigtige opsætning, som passede mig. 

Der hvor Momentum True Wireless 4 godt kan få lidt problemer, er når vi kigger på prisen, for her er vi oppe i den høje ende. Hvilket også gør man måske ville forvente markant mere af headsettet, i forhold til konkurrenterne. Ved siden af det så er mange af de true wireless headset, bare lidt klodset i størrelsen, og det kommer Momentum True Wireless 4 ikke udenom, også at være. Det bliver hurtig en klump som sidder i øret, og får en til at ligne Shrek. 

Jeg slutter derfor også testen af med at give Momentum True Wireless 4 fra Sennheiser en score på 9 ud af 10, for et veludført produkt, som fungerer upåklageligt, og som sikrer en god lyd. På trods af prisen, så viser Sennheiser også hvad de er gode til, nemlig lyd. 

Godt

 • God lyd til musik og opkald
 • Stilrent 
 • Trådløst 
 • Komfort
 • IP54
 • Lav vægt

Knap så godt

 • Pris
 • ”Klodset”

Score: 9 + Great Product

Auracast Bluetooth technology signatursound in-ear Lossless Audio future Wireless comfort LE personalsound MOMENTUM 4 ANC True.JPG


Vores partnere