SteelSeries Arctis 7P gaming headset: Test

SteelSeries Arctis 7P Wireless gaming headset - Test
SteelSeries nyeste trådløse gaming headset, der er fokuseret på next-gen konsollen, PlayStation 5, er landet til test. Her tager vi et kig på Arctis 7P Wireless, og ser nærmere på, hvad dette nye headset byder ind med.

SteelSeries Arctis 7P kommer i en forholdsvis smal kasse, primært i farverne hvid og blå, der repræsenterer PlayStation. På forsiden af kassen ser vi et billede af headsettet, samt nogle features. Funktionerne bliver beskrevet nærmere på bagsiden af æsken, og her ser vi også den trådløse receiver, tilsluttet en smartphone. Højre side af kassen fremviser indholdet, samt specifikationer, mens vi på venstre side ser de mange awards, som Arctis-hovedtelefonerne har modtaget.


SteelSeries Arctis 7P kasse.jpgÅbnes kassen, støder man på endnu en æske i en klassisk PlayStation-blå farve, med teksten ”For Glory”. Inde i denne kasse, er der et stykke plastik, der kan skubbes til siden, og her finder vi headsettet.Arctis 7P’s hvide farve er tydeligt inspireret af PlayStation 5’s hvide design. I æsken finder vi en lille trådløs USB-C receiver og en række kabler, herunder en USB-C til USB-A adapter, et Micro-USB kabel til opladning, samt et 4-pol til 3,5mm lydkabel.
SteelSeries Arctis 7P kasse åben.jpgPå den ene side af headsettet finder vi en tænd/sluk knap, samt et hjul der styrer sidetone, altså hvor meget du kan høre din egen stemme, igennem headsettet. Den anden side byder på en knap til mute af mikrofonen, et volumenhjul, en custom SteelSeries port, et 3,5mm jackstick, og sidst men ikke mindst, en Micro-USB port til opladning, samt en udtrækkelig mikrofon.

SteelSeries Arctis 7P indhold.jpg

Ved første indtryk synes jeg at designet er fedt og moderne, hvor SteelSeries uden tvivl har taget inspiration fra PlayStation 5, sådan headsettet matcher den nye konsol.
Selvom hovedtelefonerne primært er bygget i plastik, føles de solidt skuret sammen. Hovedbøjlen er desuden bygget i stål, hvilket skulle forstærke headsettet. 

SteelSeries Arctis 7P headset knapper.jpg


Specifikationer/features

Inden vi går videre, skal vi lige have et kig på SteelSeries Arctis 7P’s specifikationer og features.


Features:

 • Designed for PlayStation 5* and also compatible with PlayStation 4, PC, Android, and Nintendo Switch
 • Lossless 2.4 GHz wireless audio designed for ultra-low latency gaming
 • Discord-certified ClearCast bidirectional microphone
 • Hear stunning detail in all next-gen games with award-winning sound
 • 24-hour battery life outlasts even your longest gaming sessions


Specifikationer:

Neodymium Drivers: 40 mm

Headphone Frequency Response: 20–20000 Hz

Headphone Sensitivity: 98 dBSPL

Headphone Impedance: 32 Ohm

Headphone Total Harmonic Distortion: < 3%

Headphone Volume Control: On Ear Cup

Microphone Frequency Response: 100–6500 Hz

Microphone Pattern: Bidirectional

Microphone Sensitivity: -38 dBV/Pa

Microphone Impedance: 2200 Ohm

Microphone Location: Retractable

Range: 40 ft, 12 m

Battery life: 24 hours

 

Hvad med lyden?

SteelSeries Arctis 7P er teste på primært PC og PS4. Her leverer det lækker og fyldig lyd i gaming, hvor jeg ikke har oplevet udfald i signalet eller anden form for interferens, i testperioden. I spil er der godt gang i bassen, der får eksplosioner til at lyde voldsomt, men der er heldigvis også finere detaljer at høre i lydbilledet. 

Headsettet er desuden kompatibel med PS5 Tempest 3D Audio, hvilket skulle give indlevende surround sound. Vi har dog ikke testet denne feature, da vi desværre ikke er i besiddelse af en PlayStation 5.
Overordnet set, klarer Arctis 7P sig godt lydmæssigt, når det kommer til gaming.

Standard lyd-profilen lyder dog lidt flad når det kommer til musik, men man kan dog vælge imellem flere forskellige equalizer-presets i SteelSeries Engine, så man kan ende med okay lyd i musik. Problemet er dog, at softwaren kun er tilgængelig på PC, så bruger du headsettet på eksempelvis PlayStation, har du ikke mulighed for at rode rundt med equalizeren.

SteelSeries ClearCast mikrofonen klarer sig fint af en mikrofon på et gaming headset at være, hvor den opfanger lyden forholdsvist rent og klart.
Mikrofonen kan desuden trækkes ind og ud af headsettet, hvor du også nemt kan mute den, med et tryk på mute-knappen på headsettet. Når mikrofonen er slukket, lyser en lille lampe desuden rødt, som en fin lille indikator.

SteelSeries Arctis 7P headset liggende.jpg

 

Software

Stort set alle produkter fra SteelSeries benytter sig af softwaren SteelSeries Engine, og her er Arctis 7P ingen undtagelse. SteelSeries Engine kan downloades på PC, hvor alle dine enheder fra SteelSeries kan styres i programmet. Her kan du blandt andet styre lyde med equalizeren, og teste, samt justere mikrofonen. Du kan desuden bestemme hvornår headsettet skal slukkes, efter x antal minutter.
Softwaren viser dog ikke præcist i procent, hvor meget strøm der er tilbage, men i stedet er der kun fire streger, der fremviser den resterende batteritid.

SteelSeries Engine 3 - Arctis 7P.jpg


Batteritid

Batteritiden er oplyst til 24 timer af SteelSeries, hvilket er i den gode ende, når det kommer til trådløse gaming headsets. Ved min egen test, har det ikke været et problem at få presset omkring 24 timer ud af headsettet, som SteelSeries lover.
Det er bestemt en batteritid der er godkendt, og det er få gaming headsets, der formår at præstere det. Du kan derfor nemt have Arctis 7P kørende under nogle lange gaming sessions, eller et LAN, uden at skulle oplade headsettet konstant.

IMG_20201124_124010.jpg

 

Trådløs - go eller nogo?

Med den lange batteritid, er der bestemt ikke noget at komme efter. Du kanderfor nemt have headsettet kørende over 2-3 lange gaming-sessions på 5+ timer.
Sammen med den brede kompatibilitet, er det et headset du nemt kan bruge på flere enheder og tage med på farten, uden at bekymre dig om, at batteriet går fladt hele tiden. Den lille 2,4GHz trådløse USB-C receiver er meget kompakt, samt kompatibel med næsten alle enheder, bortset fra Xbox. Har din enhed ikke USB-C, er det intet problem, da der også følger et converter-kabel med fra USB-C til USB-A.
Såfremt du spiller på Xbox, er det værd tage et kig på Arctis 7P’s bror – nemlig Arctis 7X, der er specielt udviklet til Xbox.

Det undrer mig dog lidt at SteelSeries har valgt, at porten til opladning, er af den aldrende Micro-USB standard, nu hvor den trådløse receiver benytter sig af USB-C.

Alt i alt er der ikke noget at bekymre sig om, når den kommer til den trådløse funktionalitet af headsettet. Batteriet holder mange timer og forbindelsen er klippestabil.

SteelSeries Arctis 7P trådløs USB-C receiver.jpg


Pris

SteelSeries Arctis 7P står i øjeblikket til omtrent 1.399 kroner, hvilket er i den lidt høje ende, når man ser på gaming headsets generelt. Arctis 7P er dog et ret fleksibelt headset, når man ser på forbindelsesmulighederne. Headsettet fungerer med stort set alle enheder, hvad enten det er PlayStation, Nintendo, PC eller mobil, og batteritiden er også rigtig god. Såfremt du spiller på Xbox, skal du nok tage et kig mod Arctis 7X, eftersom den trådløse receiver fra Arctis 7P, ikke fungerer med Xbox.

SteelSeries Arctis 7P pris.jpg


Konklusion

SteelSeries Arctis 7P er i sidste ende et lækkert trådløst headset fra SteelSeries, med god lyd i spil og lang batteritid. Komforten er også i den gode ende, hvor jeg uden problemer kunne have headsettet på i flere timer.

Headsettet fungerer desuden på stort set enhver platform, bortset fra Xbox – her skal man i stedet tage et kig på Arctis 7X.
Selvom prisen måske er i den høje ende, retfærdiggøres den, grundet den brede kompatibilitet og den lange batteritid.

Ikke alt er perfekt, og som jeg nævnte tidligere, undrer det mig, at SteelSeries har valgt at implementere en Micro-USB port til opladning, når den trådløse receiver benytter sig af USB-C. Ydermere er lyden ved musik en anelse flad og mangler liv, men bas er der til gengæld rigeligt af.

Såfremt du er på udkig efter et trådløst headset til PlayStation, men også ønsker at bruge det med dine andre enheder, er SteelSeries Arctis 7P, et solidt valg.

Vi lander derfor på scoren 8 ud af 10.
 

Pros:

 • Komfortabelt
 • Lang batteritid
 • God lyd til gaming
 • Kompatibelt med mange enheder
 • USB-C receiver

 
Cons:

 • Micro-USB til opladning
 • Musik lyder en anelse flad