SteelSeries Arctis 7X gaming headset: Test

Arctis SteelSeries High-end Dongle Sound console PC 7X Xbox 7 Headset Gaming Wireless USB-C designed
SteelSeries er ikke en ukendt spiller på redaktionen, og vi har flere gange haft deres velkendte headsets inde til test. Blandt andet deres nyeste skud på stammen i Arctis serien, Arctis 9. Denne gang skal vi dog kigge på et headset, som er blevet skabt på ny, i form af deres ældre Arctis 7, men med en lille opgradering. SteelSeries er nemlig kommet med et nyt tiltag i Arctis 7, med både en X og en P model.

Sound High-end designed 7X Wireless Headset Arctis PC Xbox Dongle 7 SteelSeries Gaming USB-C console.jpg

Vi skal i dag have kigget på SteelSeries Arctis 7X designed for XBOX. Et headset som er opstået fra deres tidligere Arctis 7, men nu er udvidet til yderligere to ekstra udgaver, nemlig 7X og 7P. 7P er til Playstation, hvor 7X er til XBOX, og også er den model vi skal kigge på i denne test.   


Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne.      

Specifikationer på SteelSeries Arctis 7X

 1. Type: Trådløst over-ear gamer headset
 2. 2.4 GHz trådløs tilslutning – 12 meters rækkevidde
 3. Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 4. Headphone Impedance: 32 Ohm
 5. Headphone Sensitivity: 98 dbSPL
 6. Volume control: On Ear Cup
 7. Drivers: 40mm
 8. Discord-certified ClearCast Mikrofon: 100 – 6.500 Hz
 9. Microphone pattern: Bidirectional
 10. Sensitivity: -38 dBV/Pa
 11. Microphone Inpedance: 2200 Ohm
 12. Microphone location: Retractable
 13. Airweave stof puder på ørebøfferne
 14. Chatmix volume hjul indbygget
 15. 24 timers batteri levetid
 16. Designed for: XBOX X|S
 17. Support for følgende: PC, XBOX One, Nintendo Switch, Android, PS4 og PS5 

Rundt om SteelSeries Arctis 7X

Som den hurtige måske kan se, er dette headset blevet designet til den nye XBOX X|S, men understøtter også alle andre platforme, dog ikke iOS. Når vi har fået dette på plads, er det selvfølgelig blevet tid til at tage en tur rundt om Arctis 7X. Normalt ser vi SteelSeries produkter komme i en orange og hvid kasse - det er dog ikke tilfældet denne gang. De har valgt at køre en lidt anden design stil, med den orange skiftet ud til grøn, så den matcher XBOX, men stadig bibeholder meget at looket som vi kender fra SteelSeries. Vi finder dog ingen features på front siden, men primært kun et logo i bunden med ”Designed for XBOX”

Headset designed High-end PC Wireless Gaming Dongle Arctis SteelSeries 7X console USB-C Xbox 7 Sound.jpg

Vi skal om på den modsatte side for at finde lidt flere brugbare informationer omkring headsettet. Blandt andet omkring at vi bliver forsynet med den velkendte lyd fra et Arctis headset, sammen med Lossless Wireless, 24 timers batteri levetid og Arctis 7X kommer derudover med Discord certified mikrofon. 

7X Wireless Dongle console Sound SteelSeries Gaming USB-C Headset Xbox 7 Arctis designed PC High-end.jpg

Hvis vi bevæger os videre til indholdet, bliver vi mødt af en grøn kasse, med teksten ”FOR GLORY”. Vi skal selvfølgelig videre og have fundet ud af, hvad vi får med af tilbehør til SteelSeries Arctis 7X headsettet. 

Headset USB-C Sound Wireless Arctis SteelSeries Gaming PC Xbox console 7X Dongle designed 7 High-end.jpg

Nedenfor er alt indhold fra kassen blevet lagt frem. Udover selve Arctis 7X headsettet finder vi også en lille USB-C dongle, USB-A til USB-C kabel, et micro-USB ladekabel, et 3.5mm Jack-stik kabel, samt en quickstart guide/manual.  

Arctis Gaming PC console Headset Wireless 7 7X Sound Dongle USB-C designed Xbox High-end SteelSeries.jpg

Vi tager et kig på den dongle som kommer med, sammen med ledningen. Selve formen på den lille dongle kan godt virke lidt underlig, men når man tænker på at headsettet kan fungere sammen med Android telefoner, som understøtter USB-C, giver det selvfølgelig meget god mening – så den ikke kommer til at være i vejen, men bliver en forlængelse af telefonen. Her skal SteelSeries have ros for at komme med noget, som ikke kun skal give mening til computeren og XBOX brugeren. 

Sound USB-C Gaming Dongle Arctis Xbox 7X Headset High-end SteelSeries console Wireless 7 PC designed.jpg

Den lille smarte dongle har to indstillinger. Som det ses på billedet herunder, kan den indstilles til XBOX eller USB. Selvom ledningen stadig skal bruges til XBOX, skal den skiftes til denne for at virke. Jeg formoder den lille dongle sørger for at optimere lyden til XBOX, hvor på computeren kan man bruge Engine 3 til at indstille. 

Headset Arctis Xbox Wireless PC 7 designed Dongle Sound 7X USB-C console Gaming SteelSeries High-end.jpg

Det er blevet tid til at vi kigger nærmere på Arctis 7X fra SteelSeries. Når vi sammenligner denne model med andre Arctis varianter, er selve formen og knapperne meget lig dem. En ting som denne adskiller sig ved er, at den hvide farve, som normalt bruges, er blevet skiftet ud med en grøn. Hvilket jeg personligt synes klæder den. 

Xbox Dongle console Gaming 7 Headset PC Arctis designed Sound 7X High-end Wireless SteelSeries USB-C.jpg

Kopperne på headsettet har en god størrelse, hvor der burde være plads til de fleste. Puderne er blevet forsynet med SteelSeries Airweave stof, som gør at ørene kan få luft og giver en god komfort over længere tids brug. 

Dongle Arctis 7X USB-C designed Sound Wireless Headset Gaming console High-end SteelSeries PC Xbox 7.jpg

Tager vi et kig på toppen af headsettet, kan vi som tidligere nævnt se hvordan det hvide mønster er blevet skiftet ud med en grøn farve i stedet. Det er ikke muligt at indstille headsettet på siderne, men selve elastikken kan justeres ved brug af velcro. Det kan muligvis give nogle problemer, hvis man har et hoved som ikke passer inden for den standard, SteelSeries har sat. Selve rammen som elastikken sidder på er af metal, og ind mod hovedet er der blevet tilføjet et blødt gummilag, hvilket giver en god komfort sammen med følelsen af god kvalitet af headsettet. 

Gaming Xbox Headset designed PC Arctis 7 Wireless USB-C 7X Dongle console Sound SteelSeries High-end.jpg

SteelSeries PC Gaming console High-end 7X Sound 7 designed Dongle Xbox USB-C Headset Arctis Wireless.jpg

Vi vender tilbage til kopperne, og tager et kig på knapperne på Arctis 7X. Hvis vi starter på højre side, har vi tænd/sluk knappen, sammen med Chatmix hjulet – Chatmix består af to lyd ind/udgange kaldet ”Game” og ”Chat”. Hvis man indstiller dem på sit headset, giver hjulet mulighed for at styre lydstyrken mellem de to input. Det er en smart feature, men man skal dog være opmærksom på, at den kun virker på XBOX.  

Sound High-end Headset 7X Gaming Wireless Dongle console Xbox Arctis 7 PC designed USB-C SteelSeries.jpg

På det andet hjul er vi forsynet med lidt flere ting. Først har vi den udtrækkelige mikrofon, som vi selvfølgelig kigger på senere. Efterfølgende har vi en micro-USB-indgang til at kunne oplade headsettet. Ved siden af et 3.5mm jackstik, og så en USB-indgang, som kan bruges sammen med det medfølgende 3.5mm jackstik. Efterfølgende har vi volume hjulet til at styre lydstyrken og til sidst mute knappen til mikrofonen. 

Dongle Arctis Headset Xbox Gaming console 7X USB-C PC designed High-end Wireless Sound 7 SteelSeries.jpg

Som lovet skal vi have taget et kig på mikrofonen, som det næste. Som mange af de andre Arctis modeller, er dette også en mikrofon som skal trækkes ud fra selve headsettet. SteelSeries gør brug af en ”ClearCast” mikrofon, selve mikrofonen er en bidirectional, kan klare 100-6.500 Hz og har discord certificering. 

Wireless SteelSeries 7 Headset Arctis Xbox PC USB-C High-end Gaming 7X Sound console Dongle designed.jpg

Softwaren – Engine 3

Inden vi går til selve testen, er det blevet tid til at tilslutte headsettet, og få indstillet Arctis 7X sammen med SteelSeries egen software Engine 3. For dem som allerede er bekendt med Engine 3, er der ikke noget nyt i det som kommer. SteelSeries gør brug af en simpel opsætning, og når vi har sat vores dongle i computeren og tændt headsettet, har Engine 3 allerede fundet Arctis 7X og gjort den klar. 

Nedenfor kan det ses i første menu, at Arctis 7X allerede er blevet tilsluttet, og nu kan findes i menuen. Hvis du har flere SteelSeries produkter tilsluttet, vil de komme frem på listen til at vælge imellem. Det er også muligt at skifte mellem profilerne på dine enheder i første del af menuen, uden at gå ind under hvert produkt. 

Sound Wireless Arctis PC High-end console Gaming 7 SteelSeries Xbox designed Headset Dongle 7X USB-C.png

Når vi trykker på ”Arctis 7X” åbner en ny menu op, hvor vi nu kan indstille headsettet. Her er det muligt at indstille equalizeren, sammen med indstilling af mikrofon og andre funktioner. Det er også her, vi kan lave flere profiler, som kan gemmes og åbnes ude i første menupunkt. Nederst, kan vi indstille hvor lang tid der skal gå før headsettet slukker.  

Xbox Sound Gaming SteelSeries 7 Dongle 7X High-end Arctis designed USB-C Wireless PC Headset console.png

 

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi er kommet til den lidt mere spændene del, nemlig selve testen. Det er første gang jeg prøver Arctis 7 fra SteelSeries, så jeg kan desværre ikke komme med en sammenligning mellem det originale headset og Arctis 7X. Jeg har dog en klar forventning om at de ikke har lavet ændringer i designet, og hvis man var vild med komforten fra det originale Arctis 7, så bliver man bestemt heller ikke skuffet her. Allerede efter at have siddet med headsettet i kun 5 min, havde jeg en god følelse omkring headsettet. 

Det er kun blevet bekræftet efter at have brugt det i flere timer, at min første fornemmelse passede overens med virkeligheden. Dette er et headset som bare sidder behageligt og blødt på hovedet. Stoffet på toppen gør, at headsettet føles flyvende på hovedet, og vægten bliver fordelt godt. Puderne er bløde og de sidder ikke dårligt over ørene, selv ved store ører kan de dække godt. 

USB-C Headset console Wireless designed Xbox Dongle 7X Arctis Sound High-end SteelSeries 7 PC Gaming.jpg

Vi skal selvfølgelig også kigge på det mest relevante omkring et headset, og det er selvfølgelig lyden. Da headsettet kan bruges på mange platforme, har jeg selvfølgelig haft testet det både på computeren og XBOX One. Dem som vælger at købe dette headset vil jo nok i de fleste tilfælde ikke kun bruge det ét sted, og det er selvfølgelig vigtigt det performer alle steder. 

Hvis vi starter med at tage et kig på computeren, så havde headsettet en flad lyd ”out of the box”. Heldigvis er vi forsynet med Engine 3 på computeren, som har præ-konfigureret nogle profiler, blandt andet performance, musik, samt nogle flere. 

Det gør at brugeren ikke behøver at være den store ekspert på equalizeren, for at hurtigt forvandle headsettet til noget, som leverer varen, og lyden blev også straks fyldig. 

7X Sound Headset Wireless Arctis 7 High-end Dongle console PC SteelSeries Gaming designed USB-C Xbox.jpgArctis 7X skal selvfølgelig også kastes igennem et spil, og til det blev CS:GO startet op, og afprøvet. Jeg har sat equalizer på performance, for at skubbe lidt ekstra lyd ud af headsettet i spillet. En ting som kan være en afgørende faktor i et FPS-spil som CS:GO er det med at kunne høre fodtrin fra din modstander, det er med til at give en overhånd i spillet, og forudse hvor modstanderen kommer fra.
Her skuffede Arctis 7X langt fra, lydbilledet var fyldigt, og klart. Det gav en klar lækker lyd, hvor det både var tydeligt at høre fjenderne på den modsatte side, men også hvis der blev skudt lidt væk fra en.

Mikrofonen på Arctis 7X fra SteelSeries gjorde sit arbejde godt. Heldigvis kommer Engine 3 med en feature, som gør det muligt at indstille gain på mikrofonen, så den ikke registrerer alt, hvad der sker i rummet – fx tastatur klik. Dette er en lækker ting at kunne justere, ud fra dine omgivelser, så dine teammates kun kan høre din stemme. 

Dongle 7 Headset High-end SteelSeries Xbox designed Sound 7X Arctis Wireless USB-C console Gaming PC.jpgNår vi tager et kig på XBOX delen af testen vil jeg mene, at headsettet gør det over middel. Lyden er god, men den mangler måske lidt bas. Jeg er ikke i tvivl om, at headsettet er ment til PvP XBOX spil, hvor bassen måske ikke er den vigtige del. Men når headsettet bruges til casual gaming i et adventure spil, er det ikke fodtrin som skal fremhæves, men nogle andre parametre. Under mit besøg i Star Wars universet med Jedi Fallen Order, startede oplevelsen godt med musikken under loading. Men da spillet gik i gang, kunne headsettet godt have brugt et boost, når lyssværdet blev brugt.

Inden vi går videre til pris og konklusion, vil jeg lave en lille opsamling af testen. Samlet oplevelse af Arctis 7X har været rigtig god, både på XBOX og computer. Komforten er i top, og lyden er som minimum over middel i forhold til andre headsets. Det kan dog godt mangle lidt bas til nogle spilgenrer, hvor det selvfølgelig kan indstilles på computeren, men ikke på XBOX. SteelSeries siger selv batteriet har en levetid på +24 timer. Uden at have taget tid, passer dette meget godt. Det er blevet brugt flittigt i en uges tid, hvor det er blevet opladt en gang, bare for at være sikker på det havde nok strøm til en længere session med gaming.  

Arctis SteelSeries High-end Dongle Sound console PC 7X Xbox 7 Headset Gaming Wireless USB-C designed.jpg

 

Pris

Lige nu er det kun SteelSeries selv som fører Arctis 7X, med en pris på 1399,- DKK, hvilket godt kan være i den høje ende. Men når vi også kigger på hvilke enheder som Arctis 7X kan bruges til, så er det også penge som hurtigt kan være givet godt ud. Uden at have søgt nettet tyndt, er det begrænset, hvor mange headsets der kan fungere til så mange enheder. 


Konklusion

Vi er selvfølgelig kommet til sidste del, hvor vi skal have samlet alt det, som vi har set omkring Arctis 7X fra SteelSeries. Det har været en fornøjelse at have haft et headset fra SteelSeries i hænderne. De er kommet med et headset, som kan blive dit næste headset, men det kræver også nogle overvejelser omkring ens behov før det måske er nødvendigt at tage lige præcis dette headset. 

Vi starter med at gennemgå de ting, som burde have været gjort bedre fra SteelSeries – uden at vi altid skal snakke dårligt om SteelSeries valg, hvor vi før har oplevet de har gjort brug af Micro-USB. Det er jo selvfølgelig et valg en producent må tage, for at holde omkostningerne nede på et headset, da vi ikke kommer udenom, at det er billigere end USB-C. De kunne dog godt have gået det ekstra skridt for deres brugere, også nu når de kommer med en dongle med USB-C. 

Selvom det er et headset som er designet til XBOX, kunne jeg dog godt have brugt, at selve chat hjulet både kunne fungere sammen med XBOX og computer. Da det er et headset som jeg er sikker på vil pendle frem og tilbage mellem XBOX og computer primært, ville det have været på sin plads. Ydermere burde Engine 3 softwaren kunne understøtte at få den til at fungere. Dette er selvfølgelig ikke noget som skal trække ned i sidste ende, men man kan håbe SteelSeries læser med, og det er noget de vil kigge på.

Når vi har fået disse ting på plads, skal vi selvfølgelig også se på alt det som SteelSeries gør rigtig godt. Hvis vi vender tilbage til USB-C dongle, som faktisk giver muligheden for at bruge headsettet til din android telefon, samt med Switch, åbner det op for nogle helt andre muligheder for et headset. Her skal SteelSeries have stor ros for deres tænkning af, hvordan en dongle burde være. Det gør også pludselig, at gameren som sidder på flere enheder ikke skal anskaffe sig flere headset. 

Som nævnt mange gange, så er komforten på headsettet højt. Efter at have prøvet en del trådløse headsets, og endt med at opgive dem, fordi at de enten klemmer eller vægten fra batteriet giver hovedpine over længere tid, er dette fortid. SteelSeries design gør at Arctis 7X bare sidder godt på hovedet også efter flere timer. 

Personligt kræver lyden lige en lille justering på computeren, men når dette er gjort så er det også et headset som leverer. Både med en dyb bas, men samtidig en dybde når der spilles. Ved XBOX vil man dog mangle lidt af den dybde, medmindre man bruger den til competitive games, hvor det er andre parametre som kræves. 

Arctis 7X er ikke bare et headset som henvender sig til XBOX brugerne, det henvender sig lige så meget til gameren, som gør brug af flere enheder til at spille på. Det er klart at se, når det både understøtter android og switch, at SteelSeries prøver at komme lidt længere ud med deres headset. Det er også helt klart her at lige præcis Arctis 7X adskiller sig fra så mange andre, ved at det ikke låser sig til en til to systemer. 

Derfor slutter vi også testen af Arctis 7X fra SteelSeries, ved at give dem en samlet score på 8/10. Denne score er valgt på baggrund af, at SteelSeries er kommet med et fornuftigt headset, som leverer varen. Det har en god lyd, sammen med rigtig god komfort. Selvom headsettet har en pris på 1399,- DKK, så rammer det også muligheden for ikke at skulle ud og investere i andre headsets, specielt hvis man er en som gamer på flere enheder end sin XBOX eller computer. Det som trækker ned på dette headset er selvfølgelig, at de ikke har fornyet deres oplader stik til USB-C, men har fortsat fra deres originale Arctis 7, og gør stadig brug af micro-USB.    

Godt

 • Virker til mange platforme (XBOX, PC, PS, Switch, Android)
 • Overall god lyd
 • Lækkert design, som kombinerer Arctis og XBOX
 • Discord certificeret mikrofon
 • Kan spille højt, uden at forvrænge
 • Airweave stof puder
 • USB-C adapter

Knap så godt

 • Micro-USB til opladning