Bang & Olufsen Beosound Emerge

B&O Beosound Emerge højttaler
Bang & Olufsen står i manges bevidsthed som garant for smukt design og god lyd. Vi tager i dag et kig på deres B&O Emerge højtaler, som er en lille kompakt netværksforbundet højttaler.

Centrale Specifikationer

  • Kompakt design med mål på: B 6,7 x H 25,5 x D 16,5 cm
  • Stereoparring
  • Active Room Compensation

B&O Beosound Emerge er basalt set B&Os bud på en Google Home højtaler, og fungerer da også fint sammen med Google Home. Den kan let blive en del af det økosystem, hvis du allerede har det sat op i hjemmet. 


En tur rundt om B&O Beosound Emerge

Der er ingen tvivl om at B&O kan noget med design og materialer. Det ses og føles også på B&O Beosound Emerge, som har smukke former og i den sorte version, som vi har lånt til test, er det et diskret design, der sammen med den kompakte størrelse betyder, at det er en højttaler der fysisk og visuelt ikke fylder meget i rummet. 

B&O Beosound Emerge front design.jpg

Design er dog subjektivt og selv om jeg synes godt om designet, så synes min kone derimod at Emerge enheden lignede en lille spilkonsol, der så lidt malplaceret ud i stuen.

Der er lidt mere flair på den gyldne version, som kommer med et lækkert lyst træ finish på siderne.

Det høje slanke design betyder, at man let kan klemme Emerge ind de fleste steder i hjemmet, og B&O bruger i deres eget marketingmateriale mange billeder af enheden i en bogreol. 

B&O Beosound Emerge bunden.jpg

Emerge driver af strøm via et USB C kabel fra en adapter. Det kan tilsluttes i bunden af enheden, hvor der også er et line-in/optisk kombi-jackstik og et Ethernet stik, hvis man foretrækker kablede forbindelser over de trådløse muligheder. 

Er man til det trådløse, så kan man forbinde via WiFi eller Bluetooth 5.0. Der er også mulighed for Stereoparring, hvis man har flere enheder. Det kan være med til at skabe et bredere lydbillede. Det var dog ikke en feature vi har kunne teste, da vi kun har lånt en Emerge enhed til testen.

B&O Beosound Emerge toppen.jpg

I toppen af Emerge er der en række touchknapper, som du kan bruge til at interagere med enheden. Der er naturligvis play/pause sammen med volumen mulighed. Sammen med det er der fire genvejs angivet med prikker. Dem kan du, via Bang & Olufsen App softwaren, bruge som genveje til netradiostationer via B&O Radio.

En detalje, som ikke er tydelig med B&O Beosound Emerge, er den interne hardware, som er designet til at kunne opgraderes med tiden. Så hvis de nuværende trådløse funktioner ikke er relevante i fremtiden, kan streaming modulet udskiftes.

Det er en lækker detalje og en, som vil sikre at produktet kan forblive relevant og aktivt i længere tid. 


Software og opsætning

Opsætningen af B&O Beosound Emerge sker, som med de fleste andre WiFi højttalere, via en app. I dette tilfælde er det Bang & Olufsen App. Her guides man trin for trin igennem opsætningen af enheden og tilslutningen til dit netværk. 

En hurtigt og strømlines proces, der ikke tager mange minutter før man er klar til at bruge højttaleren. 

B&O App opsætning af Beosound Emerge.png

I processen er der også mulighed for at forbinde til dit Google Home setup, hvis du har et så Emerge også kommer til at fremgå der. 

Endelig er der også en automatisk opsætning af lydbilledet, baseret på hvor du har placeret Emerge. 

Det sker ved at enheden afspiller en høj lyd, som den selv lytter på. Herefter tilpasser den lyden baseret på det ekko, som rummet omkring den genererer. Derfra burde Emerge så baseret på B&Os tuning tilpasse lyden, til netop de omgivelser du har placeret enheden i.

Efter opsætningen kan du via Bang & Olufsen App’en tilgå enheden og har her mulighed for at tilpasse og styre enheden men også opdatere Firmware, hvis der er kommet noget nyt der.

Firmware opdatering.png

Det er også her i softwaren du kan angive hvilke Netradiostationer vi vil binde op på de fire knapper i toppen af enheden. Dem kan du vælge fra det ret store udvalg i app’en under B&O Radio. 

Der er også mulighed for at tilpasse lyden personligt via en EQ-mulighed. Her er der fire presets at vælge imellem, eller du kan skabe din egen. Det er dog lidt anderledes opsat og er ikke et traditionelt band EQ. I stedet kan du flytte en markør rundt i en cirkel mellem yderpunkterne Lyst, Energisk, Varmt og Afslappet.

Det er måske ikke lige sagen for lydnørder, men for folk der ikke helt har styr på en normal EQ med en række sliders der kan justeres, så er det en mere intuitiv tilgang til en EQ. 

Der er i app’en også mulighed for at opsætte alarmer og timere. Du kan på den måde bruge Emerge som en clockradio, som om morgenen begynder at spille din favorit radiostation. 

B&O Software Visuel EQ.png

Via indstillingerne er der også mulighed for at tilpasse tilsluttede enheder, hvad enten det er via de fysiske forbindelser eller de trådløse. 

Hvis du har flere B&O enheder er det også igennem app’en at du opsætter stereoparring, Beolink Multiroom eller forbindelse til en Beoremote, hvis man har den slags. 

Alt i alt er Bang & Olufsen App’en super fint bygget op og der er mulighed for både styring af musik og tilpasning af indstillinger på en let og tilgængelig måde. 

Alternativt kan man dog også lade den indgå i et Google Home setup og lade den primære styring ske den vej. 


Test

Selv om gode forbindelser og smukt design er gode ting at have med, så står og falder en højtaler dog naturligvis med lyden. 

Jeg har i min testtid brugt B&O Beosound Emerge, som den primære højtaler i stuen til musik både til mig selv i forbindelse med testen, men også når der har været gæster eller vores datter skulle holde dansefest i stuen. 

For den lille og kompakte størrelse leverer Emerge en solid og lækkert rumopfyldende lyd. Til det meste musik er der en god adskillelse i detaljerne og en klar definition af høj og mellemtoner lagt på en overraskende fin bund af bas. 

B&O Beosound Emerge.jpg

Den lille formfaktor kommer dog nok til at holde Emerge tilbage, for på trods af at levere generelt god lyd, så er det ikke helt gennemført for en højttaler i denne prisklasse.

Det er måske ikke overraskende på bassen, at Emerge kan komme lidt til kort og det kan ende med at blive en anelse mudret.

Det er naturligvis i situationer, hvor jeg sidder og virkeligt lytter efter, som man jo gør i forbindelse med en test.


Pris

B&O er ikke kendt som et budgetvenligt brand og det gælder naturligvis også for B&O Emerge, som i skrivende stund kan findes opført på nettet med en pris på lige under 5200 kroner for den sorte version. Den er dog ikke på lager nogen steder jeg kan finde. 

B&O Beosound Emerge closeup.jpg

Den gyldne version kan dog findes tilgængelig med en pris på mellem 5.600 og 6.700 kroner. Det er en pris, der gør lidt ondt på en prisbevidst jyde som mig, uagtet at det kommer med smukt design og god lyd. 


Konklusion

B&O har med Beosound Emerge lavet en smuk og velklingende højtaler, der med sin lille størrelse vil passe ind de fleste steder uden at fornærme nogen. 

Opsætning og betjening er let og ligetil og den kan hurtigt indgå, som en del af et eksisterende Smart Home setup via Google Home. 

Hvis man er B&O fan og har flere enheder der kan det også med Beolink Multiroom, Beoremote tilslutning og Stereoparring bindes sammen med de enheder. 

Selv om jeg på ingen måde reelt vil brokke mig over lyden på den lille Emerge enhed, så vil jeg det dog alligevel, når jeg sammenholder det med prisen. 

B&O Beosound Emerge top interface.jpg

Nok er det god lyd, men det er ikke en lyd, der i min verden, kan retfærdiggøre at den er 10x dyrere end den Google Nest højttaler, som jeg normalt bruger i stuen. 

Lyden ER bedre, men den er ikke i nærheden af at være 10 gange bedre. 

Hvis man er fan af B&O designet, og måske allerede har et B&O økosystem i hjemmet der skal suppleres med en lille kompakt højttaler, så kan Emerge give mening, hvis man har omkring 6000 kroner i overskud. 

Hvis ikke man er fastlåst på B&O, så kan man dog få løsninger, som rammer de samme features og leverer konkurrencedygtig lyd til betydeligt mindre. 

Vi lander med en endelig karakter på 7 for et smukt og godt produkt, der simpelthen er for dyrt sammenlignet med hvad der ellers er på markedet. 


Fordele: 

  • Kompakt størrelse
  • Lækre materialer 
  • Fremtidssikret via Mozart platformen


Ulemper: 

  • Prisen

Vores partnere