Google Nest Audio

Googe Nest Audio Smart Home speaker
Vi har været lidt langsomme med at komme hele vejen rundt, i Smart Home produkterne fra Google Nest. Det forsøger vi at rette op på, og her op til jul kunne det fx være at en Nest Audio, som vi skal se på i dag kunne være en gaveide. Lad os se hvordan den klarer sig.

Specifikationer

  • Mål og vægt
  • Højde: 175 mm
  • Bredde: 124 mm
  • Dybde: 78 mm
  • Strømkabel: 1,5 m
  • Enhedens vægt: 1,2 kg (uden den eksterne strømadapter)
  • Forbindelsesmuligheder
  • 802.11b/g/n/ac (2.4 GHz/5 GHz) Wi-Fi
  • Bluetooth® 5.0
  • Indbygget Chromecast
  • Højttalere og mikrofoner
  • 75 mm bashøjttaler og 19 mm diskanthøjttaler
  • 3 mikrofoner med stort lytteområde
  • To-trins-kontakt, der slår mikrofonen fra (hardwareknap)
  • Teknologi
  • Indbygget Google Assistent
  • Voice Match-teknologi
  • Sensorer
  • Kapacitiv styring ved berøring (3 berøringsområder)
  • 3 mikrofoner med stort lytteområde
  • Processor: Quad Core A53 1,8 GHz
  • Motor af højtydende maskinlæringshardware
  • Understøttede operativsystemer til Home-appen
  • Android
  • iOS

Hvis man har skiftet bekendtskab med Google højtalerne før, så er der ikke så meget nyt under solen. I dette tilfælde er det naturligvis den nye størrelse, og dermed forbedrede lyd som er i fokus. 


En tur rundt om Google Nest Audio

Da Google opkøbte Nest for nogen år siden, blev alle deres Smart Home enheder puttet under Nest navnet. Nest Audio er erstatningen for den tidligere store Smart Home højtaler fra Google, som bare hed Google Home.

Der er også mulighed for den lille Nest Mini, hvis man ikke ønsker den store på hylden, eller bare mest har brug for Google Assistant funktionaliteten. 

Google Nest Audio.JPG

Designet er skiftet en del, siden den gamle Google Home højttaler. Det er dog, efter min mening, bestemt i en bedre ende. Nest Audio fås i to farver, den lyse Chalk og den mørke Charcoal, som vi har fået til test. Der findes også andre farver, men de sælges ikke officielt herhjemme, men kan dog findes på nogen hjemmesider. 

Designet på Nest Audio er dejligt afdæmpet, og vil sikkert blende fint ind i de fleste hjem. Den 17,5 cm høje rektangel er beklædt med et stof materiale hele vejen rundt, og føles god og solid med vægten på lige over et kilo. 

Google Nest Audio vs Google Home.JPG

Gemt under stoffet på fronten, er fire statuslys i samme stil, som man også ser på toppen af Nest Mini enheden. De lyser op når du bruger ting som Google Assistant funktionen eller justerer lydstyrken. 

På toppen af Nest Audio er der tre touch felter, der kan bruges til mediekontrol. Trykker du i midten stopper eller starter du evt. medieafspilning du har sat til, og trykker du i siderne skruer du op eller ned for lyden. 

På bagsiden er der, ud over indgangen til strømstikket, også en toggle knap, der kan deaktivere mikrofonen. Det kan bruges, hvis man vil være helt sikker på at Nest Audio enheden ikke lytter med, eller måske bare ikke ønsker at bruge Voice Control funktionerne.


Software

En stor del af funktionaliteten i Nest produkterne, ligger naturligvis i samspillet med Google Home app’en på din telefon. Der er en Quad Core A53 1,8 GHz processor i Nest Audio enheden, men meget af det der foregår køres naturligvis i skyen, via Googles forskellige Smart Home tjenester. 

Opsætningen af Nest Audio foregår naturligvis også igennem Google Home app’en. Her er processen ret ligetil, og man bliver hurtigt guidet igennem de forskellige trin. 

Nest Audio opsætning Google Home App.jpg

Google Home App’en sørger også for at opdatere Nest Audio, når der kommer nye funktions- eller sikkerhedsopdateringer. 

Når tingene er sat op ,så er der naturligvis mulighed for at styre en stor del af tingene via stemmekontrol. Det sker med en “Hey Google” kommando efterfulgt af det, som du vil have gang i, om det så er musik eller en hurtig Google søgning. 

Der er dog også rigtigt gode muligheder for at kontrollere tingene, via Google Home App’en på din smartphone. 

Selv om lydkvaliteten er rigtigt god på Nest Audio, hvilket vi kommer ind over om lidt, så er der mulighed for at booste lyden ved at parre to Nest Audio enheder i et stereo setup. Det er også muligt at opsætte højttaler grupper, med andre understøttede enheder i hjemmet. 

På den måde kan du sprede din musik ud i hele huset. Det er også via app’en muligt at sætte en anden højttaler eller gruppe, til at være standard til afspilning. 

Nest Audio Navigation.jpg

Hvis du har flere højttalere i hjemmet, kan du også let via Google Home App’en styre medieafspilningen på dem, og hurtigt tilføje eller fjerne højttalere til afspilningen, eller justerer lydstyrken på de enkelte enheder. 

Oven i alt det, kan du også bruge Nest Audio, som indgangsvinkel til alle de andre Google Smart Home funktioner, der kan styres med stemmen. Samlingen af tredjeparts producenter og tjenester, der taler sammen med Google Home er efterhånden meget lang. 

Det betyder fx, at jeg her i hjemmet kan styre lys og kontakter eller endda robotplæneklipperen med stemmen via Nest Audio enheden, som jeg har placeret i stuen. 

Selv om vi altid er lidt bagud med nye Google Home funktioner på dansk, så er vi efterhånden ret godt med. Ting som rutiner osv er blevet en fast del af hverdagen herhjemme nu. Så når jeg står op eller går i seng, kan jeg med en kort kommando til min Google Nest, enheder sørge for at lys osv er slukket ned for natten. På samme måde kan jeg let tænde for tingene, når jeg står op og skal til at starte en ny dag. 


Testen

Jeg har haft Nest Audio stående i stuen i en måneds tid nu, hvor den har erstattet den tidligere Google Home højttaler. 

Selve Google Home funktionaliteten, og de muligheder der er der, er uændret og er de samme på tværs af de forskellige Nest enheder. 

Google Nest Home størrelse.JPG

Det er derfor naturligvis lyden, der kommer til at være den største opgradering, hvis man tager springet fra en af de andre Nest højttalere. Hvis man kommer fra den gamle Google Home højttaler, og specielt hvis det er fra en Nest Mini, er det en betydelig og mærkbar forskel i lyden. 

Størrelsen på Nest Audio betyder selvfølgelig, at der er plads til mere lyd. Google skriver selv, at den kan spille 75% højere end den gamle Google Home, og der er 50% mere bas. Om vi rammer de tal nøjagtigt kan jeg ikke sige, men lyden er helt klart blevet løftet betydeligt. 

Der er klar og god separation mellem høj og mellemtoner og begge dele ligger på en god bund af solid bas. 

Hey Google Nest Audio.JPG

I forhold til stemmestyring, så har det været lidt hit and miss med Nest Audio. Det er dog min generelle oplevelse med Google Home enhederne. Jeg kan ikke helt regne ud, hvad der er afgørende for det. Ind imellem lader det til at Nest Audio ikke hører min stemme, selv om jeg står lige ved siden af, og andre gange skal jeg bare sige noget der minder om “Hey Google” i den anden ende af rummet, før den reagerer. 

Det meste af tiden rammer den dog meget godt, uden at jeg skal råbe alt for meget af den. 


Pris 

Jeg kan pt. finde Nest Audio med en online pris på 450, som det billigste.


Konklusion

Google har med deres Nest Audio lavet en solid og godt ydende Smart Speaker, som for mange sikkert kan levere tilfredsstillende lyd. Jeg vil medgive, at audiofile helt sikkert ikke vil finde sig tilfreds med en løsning, som Nest Audio men der kan heller ikke være meget tvivl om, at de ikke er den kundegruppe, som Nest Audio eller Smart Home højttalere i det hele taget henvender sig til. 

Jeg elsker at høre musik på et stort anlæg, med separate højttalere og subwoofer. Jeg elsker dog også, at have hurtig adgang til musik rundt om i hjemmet, når jeg gerne vil høre musik i baggrunden, mens jeg laver andre ting. 

Nest Audio mute knap.JPG

Når det så samtidigt kan fungere som kontrolpunkt for Smart Home enheder, og kan styres med stemmen, så vinder den løsning ni ud ti gange i hverdagen. 

Lyden har fået et godt boost i Nest Audio, og er pt den bedste Nest lyd man kan få på markedet. Når det så samtidigt kan fås for mindre end 500 kroner så er det i min bog en sikker vinder. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award for et lækkert, funktionelt og prisvenligt produkt.


Godt: 

  • Godt samspil med Google Home
  • Fornuftig lyd for størrelsen
  • God pris


Skidt: 

  • Intet nævneværdigt


Vores partnere