Arctic P14 Slim PWM PST: Test

PWM 140mm sharing P14 Arctic Slim 16mm PST fans technology
Vi har tidligere taget et kig på Arctic P12 Slim, en blæser som har været på slankekur, og var tyndere end mange andre tilsvarende blæsere på markedet. Denne gang tager vi et kig på storebroren. Arctic P14 Slim, som har en størrelse på 140mm, men med samme fordel som P12 Slim, med et tyndere design.

Inden vi går videre til P14 Slim PWM PST fra Arctic, tager vi først et kig på specifikationerne.  

De tekniske Specifikationer:

 • Dimensioner: 140 x 140 x 16
 • Vægt: 109 gram
 • Stiktype: 4-pin PWM + 4-pin socket 
 • Lejetype: Fluid Dynamic Bearing
 • Strømforbrug: 0.19A 
 • Omdrejninger: 150 – 1800 RPM
 • Støjniveau: 20.6 dB(A)
 • Airflow: 52 CFM
 • Statisk tryk: 1.55 mm/H2O

Du kan også læse vores test af P12 Slim

Rundt om P14 Slim PWM PST

P14 Slim kommer i en tynd blå æske. På fronten har vi billede af selve blæseren, sammen med navnet stående under den. P14 Slim understøtter 0 dB, da den kan komme under 5% med PWM, og derved køre så langsomt at den ikke generere støj. Udover det kommer P14 Slim med seks års begrænset garanti. 

technology PWM Arctic sharing fans Slim PST P14 140mm 16mm.JPEG

Vender vi æsken rundt, får vi lidt informationer på specifikationerne omkring selve blæsren. Sammen med en QR-kode til manualen. På den måde formår Arctic at spare på miljøet, ved ikke at skulle medsende en masse fysiske manualer. 

sharing PWM technology fans 140mm PST Slim Arctic 16mm P14.JPEG

Udover selve blæseren, medfølger der fire skruer samt fire plastik pins. 

PST P14 fans 16mm Arctic 140mm PWM sharing Slim technology.JPEG

P14 Slim er uden RGB, de er som sagt meget tynde og skaber en anderledes profil end andre blæsere. De medfølgende pins hjælper til at nedsætte vibrationerne, og skulle give et mere lydløst resultat.

fans 140mm PST sharing PWM P14 16mm Slim technology Arctic.JPEG

P14 Slim kan både bruges til at suge luft ind, men også ud af kabinettet. Udover det er P14 Slim optimeret til fokuseret luftstrøm. Blæserne henvender sig til dem som ønsker en blæser der fylder mindre, blandt ved de mindre kabinetter, men hvor du stadig ønsker høj ydelse fra din blæser.  

140mm PST P14 Slim technology PWM sharing fans 16mm Arctic.JPEG

P14 Slim kommer med 4-pin PWM stik, sammen med 4-pin socket til at kunne tilslutte blæserne til hinanden og derved spare på kabler som skal til bundkortet. 

16mm Slim 140mm technology PWM P14 Arctic fans PST sharing.JPEG

Testen – Brugen og Ydelsen

Blæserens ydelse på ca. 52 CFM, ligger i den mellem høje, og kan bruges til blandt andet radiator hvis du bruger vandkøling, men har behov for blæseren fylder mindre.  

Støjniveau

Kigger vi på støjniveauet har jeg gjort brug af en lydmåler som bruges til husbehov. Denne giver en nogenlunde fornemmelse af støjniveauet på blæserne, hvor vi endte med en måling på 18,6 dBA i gennemsnit, ved 100%. 

16mm 140mm P14 Slim PWM Arctic technology fans sharing PST.jpg

Pris

Jeg har kunne finde P14 Slim fra Arctic til en pris på 97,- DKK, direkte fra Arctic. Hvilket må siges at være en fornuftig pris, for en blæser som giver nogle andre muligheder. 

16mm PST PWM Slim fans sharing 140mm Arctic P14 technology.jpg Ønsker du at finde flere oplysninger omkring P14 Slim fra Arctic, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Vi har før kigget på den mindre model P12 Slim fra Arctic. Der er selvfølgelig ikke stor forskel fra den mindre model og P14 Slim, men alligevel kunne P14 Slim være en bedre kandidat, hvis det selvfølgelig er muligt i forhold til størrelsen i kabinettet. For vi får alle de samme gode ting fra P12 Slim, men ved at vi går en størrelse op, så vil ydelsen også blive bedre, men det ender også med at vi får et blæser som genere mindre støj. 

Selvfølgelig vil du ende med at anskaffe en blæser som yder bedre, men den vil også have en normal tykkelse, hvor P14 Slim, helt klart vil være relevant for nogen, specielt i de mindre computere, hvor pladsen er træng, og man gerne vil udnytte det hele bedst muligt og med hardware som ikke behøver være det mindste.Vi ender med en score på 9 ud af 10, sammen med great produkt award. P14 Slim er en blæser som dækker et marked, hvor der virkelig er behov for at producenterne kommer med løsninger, hvor blandt andet 9 cm kan gøre en forskel, for at det store grafikkort kan være der, mens du stadig installere vandkøling. P14 Slim kommer også med mulighed for at kunne forbinde blæserne, hvilket mange produkterne kunne lære noget af, for det giver nogle flere muligheder, og kan gøre det nemmere at arbejde med når kablerne skal trækkes rundt i kabinettet. 

Pros

 • PWM-kontrol
 • Mulighed for at forbinde blæserne til hinanden
 • Lavt strømforbrug
 • Støjfri motor
 • Støj
 • Pris
 • 10 års begrænset garanti

Cons

 • Ydelsen halter i forhold til andre kvalitets blæsere

Score: 9 + Great Product

PWM 140mm sharing P14 Arctic Slim 16mm PST fans technology.JPEG

Vores partnere