Thermaltake Core P5

Thermaltake kommer vidt omkring når det gælder kabinetter, og dette kabinet er bestemt ingen undtagelse. Det er decideret bygget til fremvisning af sit setup. Så elsker man at lave lækre setups med vandkøling og lys, så er dette kabinet lige noget for dig. Det kan tilmed hænges op på væggen.

Hjerteligt velkommen til denne gennemgang af Thermaltake Core P5 Showcase. Dette kabinet er ret specielt, og tilbyder alt hvad en showcase bygger kan have behov for. Vi kigger her på mulighederne i kabinettet, og på om der er nogle ting Thermaltake kunne have forbedret.

 

Thermaltake logo

 

 

Ud over selve kabinettet, finder vi nogle papkasser og beslag. Der er en udførlig brugervejledning, som viser hvordan man samler kabinettets mange dele. Af fødder finder vi fødder til vandret og lodret montering, men desværre ikke vægbeslag. Det kunne Thermaltake godt have leveret med, i stedet for at man skal efterbestille det.

 

 

 

Lad os tage et kig på selve kabinettet. Da kabinettet jo er til showcase, kan man se alt hardware man monterer i kabinettet. Det betyder at hele forsiden er åben for montering. Bagsiden har en bagplade man monterer med fingerskruer, så man kan gemme alt kabelrodet. Der er et magnetisk støvfilter bag hullerne på bagpladen, så det er nemt at rense. Der er rigeligt med plads til kabler i kabinettet. Betjeningen er på den højre kant, hvor vi har det sædvanlige; lidt USB og lyd porte samt dioder og knapper for power og reset.

 

 

 

Eftersom kabinettet er som det er, har jeg valgt at bygge anmeldelsen op om selve hardwaremontagen, da det jo er essensen af hele kabinettet. Jeg har desværre ikke det store vandkøling show jeg kan montere, men I kan få en ide om hvad der er plads til.

 

Vi starter med strømforsyningen, hvor jeg monterer min standard ATX strømforsyning. Der følger et beslag med til at skrue strømforsyningen fast på, men der er også et ekstra beslag, som støtter bagenden af forsyningen. Som man kan se, er der skruehuller til større forsyninger, så der er muligheder for de helt store modeller i dette kabinet.

 

 

Så er det tid til at montere selve bundkortet og grafikkortet. Bundkortet monteres som man plejer, og man skal i dette kabinet ikke bruge IO shield; det er det rene bundkort man monterer på gevindstag. Mit bundkort er et ATX bundkort, altså et ret stort bundkort. Der er også understøttelse for mATX bundkort, men umiddelbart ikke ITX. Selvom mit bundkort er ret stort, fylder det ikke specielt meget på kabinettet. Grafikkortet kan monteres på to måder, enten direkte på bundkortet, eller med et raiser kabel, så det vender lodret som var det monteret på bagpladen. Det er super smart, og giver gode muligheder hvis man skal lave custom vandkøling.

 

 

Så er det tid til montering af drevene. Der er der ikke lavet beslag til optiske drev, så det må man undvære. Men der er derimod hele 4 monteringer af 2,5"/3,5" drev. 3 stk. af dem monteres på bagsiden af kabinettet, og et af dem foran. Allesammen monteres nemt i holderne, enten med skruer, eller monteringsclips.

 

Bemærk, at Thermaltake desværre ikke har lavet en udskæring, så kablerne fra det forresten drev kunne gå direkte igennem bagpladen, men skal vrides ud til venstre. Øv øv.

 

 

Til slut er det blevet tid til montering af den medfølgende plexiglas forplade. Man monterer 4 forkromede stænger i hjørnerne, hvorefter man skruer plexiglas pladen fast med 4 fingerskruer - super nemt. Jeg er skuffet over, og undrer mig rigtig meget over, at Thermaltake ikke har valgt at levere en glasplade i hærdet glas. Det havde sat prikken over i'et i lækkerhed på kabinettet. Plexiglas suger støv til sig, og bliver nemt ridset; også ved rengøring, hvor hærdet glas ikke gør.

 

 

I skal ikke snydes for af se dioderne. Power er blå og til venstre, hvor drevaktivitet er rød og til højre. Begge lyser i rimelig styrke, dog uden at være for kraftige på nogen måde.

 

 

Jeg har som sagt ikke det store vandshow. Men det skal I ikke snydes for, så jeg har lånt nogle billeder fra Thermaltakes hjemmeside. I kan her se, at kabinettet kan have en ret stor radiator, samt reservoir og pumpe. Beslaget til pumpe/ reservoir følger med kabinettet.