be quiet! Pure Base 500DX: Test

Base 500DX RGB tower midi be bequiet! mid quiet! chassis ATX Pure
Står du med overvejelsen omkring en ny computer eller bare et nyt kabinet. Hvor størrelsen godt må være i den mindre ende, og du ikke vil sige farvel til ATX bundkortet. Så har be quiet! måske løsningen. De har et større udvalg af kabinetter, hvor specielt en af dem skiller sig ud, med blandt andet den gode størrelse, masser af plads til hardware, og hvis du ønsker det har den også RGB på fronten. Vi tager et kig på Pure Base 500DX.

Jeg har været inde på be quiet! hjemmesiden, for at finde specifikationerne på Pure Base 500DX.

Specifikationer og features

 • Type: Mid tower
 • Dimensioner: 539 x 281 x 553 mm
 • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
 • Bundkort support: Op til ATX
 • Harddisk pladser: 5x 2.5” + 2x 3.5” 
 • Maksimal PSU-længde: 258 mm 
 • CPU-køler maksimal højde: 190 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 369mm
 • Farver: Sort og hvid
 • PCI-slots: 7

Blæser support:

 • Front: 3x 120 / 2x 140 mm (1x140 mm inkluderet)
 • Top: 2x 120 / 2x 140 mm (1x140 mm inkluderet)
 • Bag: 1x 120 mm / 1x 140 mm (1x140 mm inkluderet)

Radiator support:

 • Front: Op til 280 / 360 mm
 • Top: Op til 240 mm
 • Bag: Op til 120 / 140 mm


Rundt om be quiet! Pure Base 500DX

Pure Base 500DX er et mid tower kabinet. Vi er dog i den mindre ende af skalaen, hvor 500 serien også er de mindste kabinetter hos be quiet!. 500DX bygger videre på selve 500 serien i Pure base, hvor DX tilføjer udvendigt lys. 

mid ATX bequiet! Base Pure midi 500DX RGB chassis tower quiet! be.jpg

Fronten byder på et tæt gitter, som giver et stilrent design, men stadig giver muligheden for et bedre airflow, fremfor en front som var helt lukket. I midten har vi LED gående fra næsten top til bund. 

ATX bequiet! quiet! be midi tower Pure RGB chassis 500DX mid Base.jpg

Fronten kan tages af ved at presse på indvendigt fra kabinettet. Fronten kan godt sidde godt fast, og der skal bruges lidt kræfter, mens man stadig skal passe på ikke at få knækket de pins som holder fronten på plads. 500DX bruger en smart system, som gør der ikke er ledning fra selve kabinettet til fronten for at få lys i fronten. Hvilket også gør det ikke er en knækket ledning som vi skal være nervøs for ved adskillelse. Bag ved fronten har vi et støvfilter som nemt kan fjernes, og vi har mulighed for at montere flere blæsere i fronten nu. 

ATX RGB quiet! mid tower Pure Base be 500DX chassis midi bequiet!.jpg

På toppen af Pure Base 500DX udstyret med, én USB-C, én USB-A, power knap indgang til mikrofon og indgang til lyd. Til sidst har vi en knap til at styre lyset på blandt andet fronten. 

RGB midi ATX be chassis Pure mid 500DX Base bequiet! quiet! tower.jpg

Med sidepanelet fjernet, får vi et indblik i hvad dette mindre kabinet byder på indvendigt. Vi har integreret PSU-cover, med gitter for at give mulighed for varmen fra strømforsyningen nemt at komme op og væk. Det er muligt at montere op til seks 120mm blæsere eller fem 140mm blæsere. 

ATX tower mid Pure Base 500DX RGB be quiet! chassis bequiet! midi.jpg

Pure Base 500DX kommer med tre Pure Wings 2 blæsere. Som sørger for høj køling ydelse sammen med lavt støjniveau. 

tower midi quiet! be RGB chassis ATX bequiet! Pure 500DX mid Base.jpg

På bagsiden har vi syv PCIe ekspansions slots. Der kommer ingen mulighed for vertikal montering fra start eller mulighed for tilkøb. 

tower mid chassis ATX Base Pure quiet! 500DX midi RGB bequiet! be.jpg

Kigger vi på bagsiden har Pure Base 500DX ikke de mest avanceret muligheder hvad angår kabel management. Vi får dog alligevel det nødvendige, og be quiet! har også forsynet med ekstra steder hvor vi kan trække kabler og sætte dem fast. Der er mulighed for montering af to 2.5 harddiske på bagsiden.

RGB be midi ATX tower quiet! chassis 500DX Base mid bequiet! Pure.jpg

Går vi længere ned, har vi ét bur til montering af to 3.5 harddiske. Da kabinettet er i den mindre størrelse vil buret dog komme til at tage plads fra eventuelt kabler.   

quiet! 500DX midi chassis RGB mid Base Pure bequiet! tower be ATX.jpg

På toppen har vi endnu et støvfilter som er monteret ved hjælp af magnet. Det kan nemt fjernes for eventuelt rengøring eller montering af blæsere.  

500DX tower midi bequiet! quiet! Base chassis ATX be Pure mid RGB.jpg

Montering af hardware

Inden vi går i gang med monteringen tager vi et kig på det medfølgende tilbehør. Vi har de nødvendige skruer til montering af harddiske og bundkort. Ved siden af det får vi nogle sorte strips til at kunne fastgøre kabler. 

500DX RGB mid ATX tower Base be chassis quiet! bequiet! Pure midi.jpg

Strømforsyningen sættes ind bagfra, for at kunne montere den, skal pladen skrues fra kabinettet. Derefter kan strømforsyningen skrues fast til pladen og den kan sættes ind og skrues fast.  

be tower quiet! chassis 500DX mid RGB Base bequiet! Pure midi ATX.jpg

Med monteret ATX bundkort og et lidt større grafikkort, kan vi tydeligt se pladsen er lidt mindre i forhold til andre kabinetter. Det kan give nogle problemer med en radiator i fronten, hvor toppen nok vil være bedre.  

tower 500DX Pure Base quiet! ATX RGB bequiet! be chassis mid midi.jpg

Pris

Prisen for Be quiet! Pure Base 500DX har en pris på 689,- DKK. Hvilket uden tvivl ligger i den mere prisvenlige ende. 

500DX mid quiet! RGB Base Pure chassis bequiet! ATX tower midi be.jpg

Ønsker du at se flere detaljer omkring Pure Base 500DX, kan du finde mere på Be quiet! hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er nået til slutningen på testen af Pure Base 500DX fra Be quiet!. Et kabinet som kommer med en god størrelse, hvis du ikke ønsker dit kabinet skal fylde for meget, men hvor du stadig ønsker at have plads til ATX bundkort og et stort grafikkort. Selvom det er en del af Pure base serien, så har be quiet! stadig forsynet kabinettet med lyddæmpende materialer, for at tage noget af den indvendige støj, sammen med kombinationen af et kabinet som stadig har et fornuftigt airflow. 

Selvom kabinettet er i den mindre størrelse, har be quiet! alligevel formået at få plads til 360mm radiator i fronten, eller 280mm i toppen, hvis du gør brug af et større grafikkort. Kvaliteten på materialer er i top, sammen med et kabinet som har en flot design, er Pure Base 500DX en oplagt kandidat til et mindre mid tower kabinet. 

Selve adskillelse er overordnet nem, og blandt andet toppen som gør brug af en kraftig magnet, gør det at du nemt kan tage den af, hvis du skal montere blæsere i toppen, men den sidder stadig fast når du flytter på kabinettet. Der er dog lige et lille mén for fronten er nok den mest besværlige del at fjerne, og jeg frygtede flere gange at jeg ville knække noget af, selvom jeg var forsigtig. 

Kigger vi også på prisen har be quiet! også ramt et rigtig godt niveau, hvor det næsten ville være dumt ikke at tage den fremfor mange andre, for du får et kabinet med god plads, flot design og i god kvalitet.

Selvom kabinettet måske kunne have fået top karakter, så føler jeg stadig der mangler en smule, for et kabinet, hvor det føles brugeren får lidt ekstra, så havde jeg forventet en HUB bag på, pladsen er der, og det havde nok givet mere værdi for mig end at jeg kunne montere en masse SSD. 

Jeg slutter testen af Pure Base 500DX fra be quiet! af med en score på 8 ud af 10. Mest af alt fordi jeg mangler lidt ekstra i kabinettet i form af de ekstra detaljer. Men der hvor kabinettet fortjener sin score, kommer af design, materialer og måden Pure Base 500DX formår at holde den lille størrelse, uden at gå på kompromis med den indvendige plads. Alt dette bliver gjort til en pris, hvor de fleste kan være med, selv hvis de er ude efter et gaming setup, hvor de skal holde sig inde for et budget. 

Godt

 1. God plads
 2. Op til 360 mm radiator i front
 3. Lækker kvalitet og design
 4. Nem at adskille, på nær fronten
 5. Støvfiltre i god kvalitet, og mange af dem
 6. Prisen

Knap så godt

 1. Ingen HUB
 2. Fronten kan være svær at få af

Score: 8

Base 500DX RGB tower midi be bequiet! mid quiet! chassis ATX Pure.jpg

Seneste kabinet

Vores partnere