Computex 2023: Nye kabinetter fra BeQuiet

BeQuiet Computex 2023
BeQuiet havde lovet, at de havde spændende nye lanceringer med på Computex i år, og de skuffede ikke, da de præsenterede et nyt high end kabinet, med et hav af tilpasningsmuligheder.

VORES DÆKNING AF COMPUTEX 2023 ER MULIG MED STØTTE FRA: ASRock, BeQuiet og MSI.


Dark Base Pro 901

Den nye store dreng i BeQuiet klassen er deres Dark Base Pro 901, som kommer ind og overtager pladsen for deres Dark Base Pro 900. 


Helt som vi så på den tidligere version, så er fleksibilitet og modularitet i højsædet med Dark Base Pro 901. Det er et kabinet, som har et stort fokus på funktionalitet, og det kan tydeligt ses i den tilgang der er taget med kabinettet. 

Vores BeQuiet kontakt indrømmede selv, at det måske ikke var det smukkeste kabinet på markedet, men regnede med, at mængden af fleksibilitet og funktionalitet ville blive svær at slå. 

Dark base Pro 901 side.jpg

Indledningsvist er der mulighed for, at lave et system med fokus på enten stilhed eller airflow. Der kan skiftes mellem åbne eller lukkede top- og frontpaneler, alt efter hvad man vil sigte efter. De lukkede paneler kommer med støjdæmpende materiale på indersiden, for at dæmpe lyden endnu mere. 

Fleksibiliteten fortsætter også inde i systemet, hvor du kan tage hele motherboard tray delen af kabinettet ud, for at lette installationen af hardware. Det er også muligt at vende det om, så du kan lave et inverted build, hvis du foretrækker den vinkel. 

Dark Base 901 Motherboard tray.jpg

Samtidigt er der mulighed for god plads til køling med plads til en 360 mm eller 420 mm radiator i fronten, og op til 360 mm i troppen. Begge placeringer kommer med et udtageligt monteringsbeslag, så du kan klare hele installationen uden for kabinettet.

Begge beslag kommer tilmed med en integreret Fan Hub, så du kan forbinde dine blæsere direkte på monteringsbeslaget, og ikke behøver trække kabler i kabinettet. Beslaget forbinder så via Pogo Pins, til den integrerede Fan Hub i Dark Base Pro 901 kabinettet, og herfra kan du styre dem via frontpanelet. 

Dark Base 901 pogo pin fan.jpg

Dark Bare Pro 901 kommer med i alt tre 140 mm Silent Wings 4 blæsere monteret. 

Efter ønske fra mange kunder, er der endda gjort plads til montering af 5,25” drev bag en skjult lem i fronten. Det suppleres med mulighed for montering af op til to mekaniske 3,5" harddiske eller i alt seks SSD’er. Hvis det ikke er nok, kan der tilkøbes yderligere HDD montering, så der kan blive plads til yderligere fem harddiske eller 10 SSD’er. 

Dark Base Pro 901 front panel.jpg

Der er i det hele taget mange muligheder, hvis man har planer om et high-end system, der har behov for masser af plads til vandkøling, lager eller andet. 

Dark Base Pro 901 lander allerede i juni, så følg med her på siden, hvor vi snart ser nærmere på den store fyr fra BeQuiet. 


Dark Base 701

Hvis du er på udkig efter et nyt kabinet, men det ikke behøver være helt så voldsomt, som Dark Base Pro 901, så kan den mindre Dark Base 701 være en mulighed. 

Her er der fokus på performance, så det er med air flow paneler og altså ikke med mulighed for de lukkede og lyddæmpende paneler. 

Dark Base 701 front.jpg

Der er plads til 360 mm radiator i både top og front af kabinettet. Begge placeringer kommer med lette monteringsbeslag, men her dog uden integreret fan hub, som vi så i Dark Base Pro 901. Der er dog stadig tre 140 mm Silent Wings 4 blæsere med til kabinettet. 

BEQuiet Dark Base 701 overview.JPG

En anden feature, som også er at finde her, er muligheden for at tage motherboard tray delen ud. Så er der både mulighed for let hardware montering og et inverted build. 

Lanceringen af Dark Base 701 er planlagt til oktober.


Shadow Base 800 serien

Sidste kabinet, som blev præsenteret på Computex fra BeQuiet, er egentlig mere en serie af kabinetter, da Dark Shadow kabinettet kommer i tre varianter. 

Her er der igen et kabinet med fokus på Airflow. Så udelukkende de åbne mesh paneler i både top og front, sammen med plads til radiatorer op til 420 mm i både fronten og toppen.

BeQuiet Shadow Base 800 series.jpg

Det er også et rummeligt kabinet indvendigt med plads til E-ATX bundkort og store grafikkort.

Der er som sagt tre forskellige versioner, hvoraf to af versionerne også findes i to farver, enten sort eller hvid. 

Den billigste version er Shadow Base 800 Black, som kun kommer i sort, uden RGB belysning og med tre Pure Wings tre 140 mm blæsere. 

Shadow Base 800 top.jpg

Trinnet op herfra er Shadow Base DX, som kommer i sort eller hvid med ARGB belysning i fronten af kabinettet og en ARGB controller. Her får man også tre Pure Wings 3, 140 mm blæsere. 

Endelig er der til RGB elskeren Shadow Base 800 FX, som kommer i sort eller hvid med ARGB lys i fronten, en ARGB controller og fire Light Wings, 140 mm blæsere. 

Shadow Base 800 serien står til lancering i september. 


Vores partnere