Cooler Master CMP 510: Test

The tower chassis ARGB Edge Master ATX 510 Cooler Sabers Mid RGB CMP
Cooler Master er kommet med et nyt kabinet, som bringer RGB udvendigt og med luftgennemstrømning i tankerne. Kabinettet har fået navnet CMP 510 The Saber’s Edge, og kommer med et skarpt design med kombinationen af airflow og RGB. Vi tager et nærmere kig, for at se hvad kabinettet har at byde på.

Jeg har været inde på Cooler Masters hjemmeside, for at finde specifikationerne på CMP 510

Specifikationer og features

 • Type: Mid tower
 • Dimensioner: 445 x 204 x 463 mm
 • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
 • Bundkort support: Op til ATX
 • Harddisk pladser: 2(4)x 2.5” + 2x 3.5” 
 • Maksimal PSU-længde: 160 mm 
 • CPU-køler maksimal højde: 161 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 350mm
 • Farver: Sort og hvid
 • PCI-slots: 7

Blæser support:

 • Front: 3x 120 / 2x 140 mm (3x120 mm inkluderet)
 • Top: 2x 120 / 2x 140 mm 
 • Bag: 1x 120 mm 

Radiator support:

 • Front: Op til 240 / 280 mm
 • Top: Op til 240 mm
 • Bag: Op til 120 mm

Rundt om CMP 510

CMP 510 er under kategorien mid tower kabinet. Det er dog en af de mindre af slagsen, hvor det både er lavt, slankt og kortere end mange andre. Alligevel byder det på en del plads trods størrelsen. 

Edge ATX tower CMP RGB Master Cooler Sabers ARGB Mid chassis 510 CMP510 The.JPEG

Fronten har en kombination af gitter og fast plast. Udover det har vi en RGB stripe, som følger fronten fra top til bund. Hele kombinationen giver lidt kant til kabinettet og får den til at skille sig ud. 

tower Cooler CMP RGB ATX Master 510 Mid Edge ARGB chassis CMP510 The Sabers.JPEG

Fronten kan tages af ved at hive blidt, der sidder dog en ledning fast, som er med til at give strøm til lyset i fronten. Så det kræver fronten tages stille af. Der er intet støvfilter i fronten.  

Sabers Mid CMP510 CMP 510 Cooler tower chassis ARGB The ATX RGB Master Edge.JPEG

På toppen er CMP 510 udstyret med, én USB-A 3.0 og én 2.0, power knap indgang til lyd, og til sidst er reset knap.  

Mid Sabers The CMP ATX CMP510 ARGB Master tower Edge 510 Cooler RGB chassis.JPEG

Med sidepanelet fjernet, får vi et indblik i hvad dette ”lille” kabinet byder på indvendigt. Vi har integreret PSU-cover, med gitter for at give mulighed for varmen fra strømforsyningen nemt at komme op og væk. Det er muligt at montere op til seks 120mm blæsere eller fire 140mm blæsere. 

ARGB Master CMP510 510 Cooler CMP Sabers chassis The Edge tower Mid RGB ATX.JPEG

CMP 510 kommer med tre 120mm ARGB blæsere. 

Edge RGB CMP CMP510 Cooler The 510 ATX Sabers Mid tower Master chassis ARGB.JPEG

På bagsiden har vi syv PCIe ekspansions slots, de er fastmonteret og skal knækkes af. 

510 CMP Cooler tower Mid chassis Master RGB Edge ATX Sabers CMP510 The ARGB.JPEG

På bagsiden af CMP 510 har vi ikke nogen avanceret kabel management muligheder, men i stedet er der lavet til at bruge strips for at fastgøre ledninger. Der er mulighed for montereting af to 2.5 harddiske på bagsiden.

Mid The RGB Master ARGB Edge Cooler CMP ATX tower 510 Sabers CMP510 chassis.JPEG

Går vi længere ned, har vi ét bur til montering af to 3.5 harddiske eller 2.5 harddiske. Da det er et lille kabinet, kan der dog godt komme plads mangel, sammen med strømforsyning og kabler.    

Sabers Master The tower Cooler ATX Edge chassis RGB ARGB CMP510 510 Mid CMP.JPEG

På toppen har vi et støvfilter som er monteret ved hjælp af magnet. Det kan nemt fjernes for eventuelt rengøring eller montering af blæsere.  

RGB CMP510 The Mid 510 Sabers Master tower chassis ARGB CMP Edge ATX Cooler.JPEG

Montering af hardware

Inden vi går videre til monteringen, tager vi et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør. Vi har de nødvendige skruer til montering af bundkort, harddisk og grafikkort. Vi har også nogle puder, som skal bruges til montering af SSD harddiskene, og til sidst en masse sorte strips til at kunne fastgøre kablerne. 

tower ARGB Sabers Master 510 Cooler CMP510 Edge Mid RGB chassis ATX CMP The.JPEG

Strømforsyningen sættes ind fra siden. Derefter kan strømforsyningen skrues fast til selve kabinettet bagpå, med fire skruer.   

tower ARGB Mid Edge RGB Cooler CMP510 CMP chassis Master The Sabers 510 ATX.JPEG

Med monteret ATX bundkort og et standard grafikkort, kan vi se hvordan kabinettet stadig har fornuftig plads til eventuelt at kunne montere et større grafikkort, eller eventuelt radiator til vandkøling. 

ATX Master 510 ARGB The CMP tower Cooler chassis RGB Sabers Edge CMP510 Mid.JPEG 

Pris

Vi er blevet oplyst om en MSRP på CMP 510 fra Cooler Master til 749,- DKK. Hvilket må siges at være i den prisvenlige ende. Vi kigger i konklusionen om prisen er berettiget i forhold til hvad man får med.  

ARGB RGB 510 CMP Edge The tower Master Cooler ATX Sabers chassis CMP510 Mid.jpg

Ønsker du at se flere detaljer omkring CMP 510, kan du finde mere på Cooler Masters hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Det er blevet tid til at få afsluttet testen af CMP 510 fra Cooler Master. Det er et kabinet som kommer i et mindre format, men alligevel bringer en god størrelse indvendigt, hvor du stadig kan have plads til en masse hardware. CMP 510 byder på muligheden for at kunne installere et fornuftigt størrelse grafikkort, og du kan have installeret en 360mm radiator i fronten, på trods af sin størrelse. 

Selve kvaliteten på kabinettet virker rigtig fornuftig, det er nemt at adskille og arbejde med, og til sidst prisen er rigtig fornuftig. Men så rammer vi også lidt modstand her, for selvom prisen er god så føler jeg stadig ideen bagved at skulle knække PCIe holderne af, fremfor Cooler Master havde ofret lidt her, og gjort det til at de sad fast med skruer, så gør det også at kabinettet på den front føles lidt discount, og det tager lidt luft af ballonen. 

Udover det så virker det også som en Cooler Master springer lidt over med de små detaljer, hvor de fleste som vælger at have glasside, så vil det også være folk som med stor sandsynlighed går op i at kablerne skal være pæne og minimale. Hvilket undre mig at der skal være så store huller rundt omkring, som ved de fastmonteret ledninger er meget synlige. 

Jeg slutter derfor testen af med at give CMP 510 fra Cooler Master 7 ud af 10. Hvor det primært handler om at du får et flot kabinet, i en mindre størrelse men stadig med god plads. Du behøver ikke være alt for begrænset med hvilken hardware du smider i, og du har god plads at arbejde i sammen med en overkommelig pris. Vi mangler dog bare de sidste detaljer for at gøre det til et kabinet som virkelig kunne blive interessant at fylde sin hardware i. 

Godt

 • God plads
 • Flot design
 • Op til 360 mm radiator i front
 • God kvalitet og design
 • Nem at adskille
 • Støvfiltre i god kvalitet
 • Prisen

Knap så godt

 • Ingen skjul af ledninger fra bagside til hardwaren
 • PCIe ekspansion slots er fastmonteret, og skal knækkes af

Score: 7

The tower chassis ARGB Edge Master ATX 510 Cooler Sabers Mid RGB CMP.png

Vores partnere