Cooler Master MasterBox 520 Mesh: Test

tower mid Master kabinet Mesh gaming ARGB 520 SF120mm MasterBox Cooler RGB chassis
Cooler Master er kommet med nye kabinetter til deres mid tower serie. Vi har fået lov til at tage et kig på den ene af de to, nemlig MasterBox 520 Mesh. Som navnet indikere er det med en Mesh front, frem for glas. Udover det så deler de to kabinetter samme egenskaber og kan fås i både hvid og sort.

Jeg har været inde på Cooler Masters hjemmeside, for at finde specifikationerne på MasterBox 520 Mesh

Specifikationer og features

 • Type: Mid tower
 • Dimensioner: 502x 210 x 498 mm
 • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
 • Bundkort support: Op til E-ATX
 • Harddisk pladser: 3x 2.5” + 2x 3.5” 
 • Maksimal PSU-længde: 170 mm (200mm u/bur) 
 • CPU-køler maksimal højde: 165 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 410 mm
 • Farver: Sort og hvid
 • PCI-slots: 7

Blæser support:

 • Front: 3x 120 / 2x 140 mm (3x120 mm inkluderet)
 • Top: 3x 120 / 2x 140 mm 
 • Bag: 1x 120 mm

Radiator support:

 • Front: Op til 360 / 280 mm
 • Top: Op til 360 / 280 mm
 • Bag: Op til 120 mm

Rundt om MasterBox 520 Mesh

MasterBox 520 Mesh er et mid tower kabinet. Det er stadig et kabinet som byder på en masse plads, og navnet Mesh, indikere at fronten er ”åben” for at skabe et bedre airflow i kabinettet. Med hærdet glas i den ene side, har du fuldt syn ind til hardwaren, som bliver prydet med de medfølgende CF120 ARGB blæsere. 

tower gaming Cooler chassis Master ARGB mid MasterBox Mesh 520 SF120mm kabinet RGB.jpg

MasterBox 520 Mesh, kommer som sagt både i sort og hvid, samt er det også muligt at tage MasterBox 520, som har glas front, fremfor mesh. 

MasterBox kabinet chassis 520 gaming Master tower SF120mm Mesh mid Cooler ARGB RGB.jpg

Fronten kan nemt tages af, den byder kun på mesh fronten, hvor Cooler Master ikke har valgt at supplere yderligere med et støvfilter.

SF120mm Cooler MasterBox gaming chassis mid RGB Mesh tower ARGB Master 520 kabinet.jpg

På toppen er MasterBox 520 Mesh udstyret med, én USB-C, én USB-A, Power knap, indgang til lyd, samt knap til styring af lyset. 

mid MasterBox ARGB chassis 520 Master RGB SF120mm tower gaming Mesh Cooler kabinet.jpg

Fjerner vi sidepanelet, kan vi se hvor meget plads MasterBox 520 mesh har indvendigt. Vi har integreret PSU-cover, med gitter til at kunne hjælpe med varmen fra strømforsyningen. Det er muligt at montere op til E-ATX bundkort, sammen med syv 120mm eller én 120mm og fire 140mm blæsere.  

RGB SF120mm gaming 520 tower mid Mesh chassis kabinet MasterBox Cooler ARGB Master.jpg

MasterBox 520 Mesh kommer med tre af deres egne CF120 mm ARGB, som sikre højydelse og flotte farver.  

mid gaming chassis 520 Master tower Cooler RGB kabinet SF120mm ARGB Mesh MasterBox.jpg

Bag på har vi syv PCIe ekspansions slots, kabinettets tykkelse giver dog ikke mulighed for vertikal montering af grafikkort.  

kabinet Cooler Mesh 520 gaming tower MasterBox Master SF120mm RGB chassis ARGB mid.jpg

På bagsiden af MasterBox 520 Mesh er det muligt at trække kablerne rundt. Der er dog ingen velcro installeret til at kunne fastmontere kablerne til kabinettet, her skal de medfølgende strips bruges. Det er muligt at montere to 2.5 SSD bagpå. Yderligere har vi også en hub til samling af blæsere og ARGB tilslutninger. 

Master mid chassis MasterBox Mesh Cooler kabinet SF120mm tower ARGB RGB 520 gaming.jpg

Går vi længere ned, har vi ét bur til montering af to 3.5 harddiske eller 2.5 harddiske. Buret kan fjernes for at få mere plads til strømforsyning og ledninger.      

chassis Master mid SF120mm Cooler ARGB 520 kabinet Mesh gaming MasterBox tower RGB.jpg

På toppen har vi et støvfilter som er monteret ved hjælp af magnet. Det kan nemt fjernes for eventuelt rengøring eller montering af blæsere.  

chassis gaming RGB ARGB 520 kabinet mid tower SF120mm MasterBox Cooler Mesh Master.jpg

Montering af hardware

Inden vi går videre til monteringen, tager vi et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør. Vi har de nødvendige skruer til montering af bundkort og harddisk. Vi har også nogle puder, som skal bruges til montering af SSD harddiskene, og til sidst en masse sorte strips til at kunne fastgøre kablerne. 

gaming Master SF120mm mid kabinet Cooler RGB ARGB chassis Mesh 520 tower MasterBox.jpg

Strømforsyningen sættes ind fra siden. Derefter kan strømforsyningen skrues fast til selve kabinettet bagpå, med fire skruer. Der var ikke meget plads til kablerne, og for at kunne få strømforsyningen ind, og plads til kablerne, valgte jeg ved montering at fjerne harddisk buret.    

chassis 520 ARGB Cooler RGB SF120mm gaming Mesh kabinet tower mid Master MasterBox.jpg

Med monteret ATX bundkort og et RTX 2080 TI grafikkort, kan vi se hvordan kabinettet stadig har utrolig meget plads, dette er også med en monteret 360 mm vandkøler i toppen.  til eventuelt at kunne montere vandkøling og radiator. Det vil dog gå udover kabelføringen, hvis der skal monteres et E-ATX, hvor kablerne skal trækkes igennem andre steder.  

mid ARGB Master Cooler RGB MasterBox gaming SF120mm Mesh chassis tower kabinet 520.jpg

Cooler mid SF120mm RGB 520 Master Mesh tower MasterBox kabinet chassis ARGB gaming.jpg

Cooler Master mid tower gaming MasterBox chassis 520 Mesh ARGB SF120mm kabinet RGB.jpg

Pris

Jeg har kunne under testen finde MasterBox 520 Mesh, til en pris på 1038,- DKK. 

520 Cooler gaming RGB mid MasterBox kabinet tower Mesh chassis ARGB SF120mm Master.jpg

Ønsker du at se flere detaljer omkring MasterBox 520 Mesh, kan du finde mere på Cooler Masters hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Cooler Master holder sig ikke tilbage med at komme med nye produkter med jævne mellemrum. MasterBox 520 Mesh sætter sig godt i markedet, når det handler om et mid tower, som kommer i en størrelse hvor kabinettet ikke er for stort, men der stadig er masser af plads til lidt større hardware. Det ses blandt andet ved at det er muligt at montere 360mm radiator i både top og front, som ikke altid er tilfældet ved mid tower. Den overordnet kvalitet virker rigtig fornuftig, dog en smule tyndt i metallet, og kabinettet var også nemt at arbejde med. 

Selv med et stort grafikkort monteret, kunne vi se hvordan der stadig var luft til mere, hvilket gør det muligt at selv med det lidt mindre kabinet, så har vi stadig god plads til et større grafikkort, så længe det ikke bliver bredere. 

Det er ikke fordi MasterBox 520 Mesh har mangel på kabelføring, men jeg mangler dog lidt at de havde i forvejen installeret velcrobånd, som kunne bruges til at samle kablerne. Her føles det som om Cooler Master vælger at ”spare” en af de forkerte steder, hvor den lille detalje skaber lidt mere brugervenlighed. 

Og så kommer vi til prisen, 1038,- DKK er ikke i den dyre ende for et kabinet i kvalitet. Men der hvor det virker lidt dyrt, i hvis vi sammenligner med andre kabinetter, som tilbyder mange af de samme egenskaber i forhold til størrelsen. Her findes der mange alternativer, og det gør også MasterBox 520 Mesh, godt kan få det lidt svært i forhold til at komme ind på markedet, hvor prisen er sat ret højt, specielt med de små mangler som der er, med blandt andet velcrobånd, men også mangel på støvfilter i fronten. 

Jeg slutter derfor testen af med at give MasterBox 520 Mesh en score på 8 ud af 10. Kabinettet kommer med en masse gode ting, og blandt andet muligheden for at kunne montere radiator på 360mm i top eller front, samt en hub bagpå. Metallet føles måske en smule tyndt, og skruerne som bruges er også i den mindre størrelse, men udover det føles den overordnet kvalitet fornuftig. 

Godt

 • Flot Design
 • God plads
 • Op til 360 mm radiator i front og top
 • Nem at adskille
 • HUB til blæser og ARGB

Knap så godt

 • Mangler støvfilter i front
 • Kabelføring kunne være bedre
 • Pris
 • Små skruer ved PCIe ekspansion slots

Score: 8

tower mid Master kabinet Mesh gaming ARGB 520 SF120mm MasterBox Cooler RGB chassis.jpg


Vores partnere