Cooler Master MasterBox NR200P

FRONT
Hvis du er på udkig efter et kabinet til dit næste mini-ITX system, så kan det være værd at kigge på MasterBox NR200P fra Cooler Master, som vi kigger på i denne artikel.

Over de seneste par år er det blevet mere og mere populært at bygge PC systemer i betydeligt mindre størrelse end tidligere. Det er dog også trenden, at den lille størrelse ikke nødvendigvis skal betyde, at man går på kompromis med hardware kraft og muligheden for high end gaming. 

I dagens test skal vi se nærmere på seneste bud fra Cooler Master, som henvender sig til netop det segment. Vi tager et kig på deres MasterBox  NP200P, som er deres hidtil mindste kabinet. 

Cooler Master har mange år efterhånden været på markedet for mini-ITX kabinetter, og mit første lille build var i deres Elite 130 kabinet for mange år siden.

Læs også: Kompakt gaming system i et MasterBox NR200P


Specifikationer: 

Designstilen har dog udviklet sig en del siden, og det er Cooler Master med på med MasterBox NP200P. Her er volumen helt nede på kun 18 liter, men stadig med plads til en ret bredt udvalg af hardware. 

Cooler Master lister specifikationerne for MasterBox NR200P således: 

 • SIZE: Mini ITX
 • AVAILABLE COLOR(S): Black, White
 • MATERIALS: Steel, Plastic, Mesh, Tempered Glass
 • DIMENSIONS (L X W X H): 376 x 185 x 292mm incl. Protrusions, 360 x 185 x 274mm excl. Protrusions
 • VOLUME (EXLC. PROTRUSIONS): 18.25L
 • MOTHERBOARD SUPPORT: Mini DTX, Mini ITX, Max. size: 244 x 226mm
 • EXPANSION SLOTS:3
 • 3.5" DRIVE BAYS: 1 (Max. 2)
 • 2.5" / 3.5" DRIVE BAYS (COMBO): 1
 • 2.5" DRIVE BAYS: 2 (Max. 3)
 • I/O PANEL: 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1x 3.5mm Headset Jack (Audio+Mic)
 • PRE-INSTALLED FANS: 2x 120mm 650-1800RPM PWM (SickleFlow)
 • PRE-INSTALLED FANS - FRONT
 • FAN SUPPORT - TOP: 2x 120mm
 • FAN SUPPORT - REAR: 1x 92mm
 • FAN SUPPORT - BOTTOM: 2x 120mm (recommended slim fans for GPUs wider than 2.5 PCI slots)
 • FAN SUPPORT - SIDE: 2x 120/140mm
 • RADIATOR SUPPORT - REAR: 92mm (not compatible with vertical GPU installation)
 • RADIATOR SUPPORT - BOTTOM: 120mm, 240mm, (recommended only for single slot water-cooled GPUs or vertically mounted GPUs)
 • RADIATOR SUPPORT - SIDE: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, (not compatible with vertical GPU installation)
 • CLEARANCE - CPU COOLER: 76mm (GPU in vertical position), 153mm (tempered glass side panel), 155mm (vented steel side panel)
 • CLEARANCE - PSU: 130mm
 • CLEARANCE - GFX: L: 330mm (incl. power connector), H: 156mm (incl. power connector), W: 60mm (triple slot)
 • DUST FILTERS: Top, Bottom, Left side, Right side
 • POWER SUPPLY SUPPORT: SFX, SFX-L
 • WEIGHT: 5.1 kg
 • ACCESSORIES: 1x PCIe 3.0 x16 riser cable


Så på papiret er der altså en del muligheder for at konfigurere systemet. Værd at bemærke er, at der er plads til op til tre slots grafikkort, hvilket ofte er hvor man løber ind i begrænsninger med en mini-ITX kabinet. Samtidigt kan man få plads til grafikkort med en længde helt op til 33 cm. 


En tur rundt om Cooler Master MasterBox NR200P

Nu er specifikationerne på papiret naturligvis kun gode, hvis de reelt fungerer i virkeligheden og hvis de er godt udførte. Så lad os tage et kig på, hvordan MasterBox NR200P klare sig når vi får den ud af kassen. 

En af de første ting, som jeg bemærkede i vores version af NR200P, var det inkluderede tilbehør. I denne version, som er den lidt dyrere NR200P, i modsætning til den “almindelige” NR200, følger der nemlig mere tilbehør med. Der er tale om en side i hærdet glas, hvis man foretrækker det i stedet for den standard ventilerede stålside. 

cooler-master-masterbox-nr200p-fans.jpg

Der følger også et kort PCIe riser kabel med, som er perfekt til et kabinet i den her størrelse. Så hvis man har planer om et mere showcase orienteret build, så er NR200P versionen, som vi har til test, måske meget relevant. 

Endeligt er der to 120mm blæsere med i kassen. Det er Cooler Masters egne SickleFlow 120 blæsere, og de er meget praktisk monteret med en gitter, der forhindre at kabler eller andet kommer i klemme. Meget praktisk i et kabinet, hvor pladsen hurtigt kan blive trang og en god bonus at få med. 

cooler-master-masterbox-nr200p-pcie-riser.jpg

Designet på NR200P er meget afdæmpet, Vi har fået besøg af kabinettet i den hvide version, men den findes også i en sort. De hvide elementer brydes en smule af sorte PCIe skjold, grå fødder og så et lyst gråt støvfilter på toppen af kabinettet. 

Forrest i toppen har får vi en power og reset knap, et kombineret lyd og mikrofon stik og endeligt to USB 3.2 Gen. 1 Type A stik. Her ville det have været fedt, hvis der også var et Type C stik.

Fronten er lukket, men ellers er begge stålsider godt ventilerede på stort set hele siden på samme måde som toppen og bunden af NR200P

cooler-master-masterbox-nr200p-filter.jpg

Begge sider og bunden er udstyret med magnetiske støvfiltre, som let kan fjernes, hvis man vil have maksimalt airflow. Toppen af MasterBox NR200P er også ret åben og dækket af et mesh materiale som ikke kan fjernes.

Der er let adgang til det indre i kabinettet, da alle paneler kan fjernes uden brug af værktøj. Både sider, front, bund og top at monteret, så de klikker på plads. Sidepanelerne er desuden identiske, så de kan frit bruges på begge sider af kabinettet. Det samme gælder glaspanelet, som kan monteres på nøjagtigt samme måde. 

Hvis vi ser på toppanelet, så er der plads til to 120mm blæsere. De to inkluderede SickleFlow 120 blæsere kan let monteres i de præmonterede gummibeslag ved blot at trykke dem på plads. 

cooler-master-masterbox-nr200p-fans-montseret.jpg

Der er i det hele taget gode muligheder for blæsere i den lille kabinet. Der er plads til to 120mm blæsere i bunden, og via det sidemonterede beslag kan der også monteres to 120mm eller to 140mm blæsere på siden.

Hvis man vil klemme mest muligt ind, er der endda mulighed for at montere en 92mm blæser bagerst. Fleksibilitet er i det hele taget en af de ting, man i høj grad får med MasterBox NR200P fra Cooler Master. 

cooler-master-masterbox-nr200p-skruer.jpg

Stort set hele kabinettet er samlet med skruer i stedet for at være nittet fast, som man ser på mange andre kabinetter. Det betyder, at man kan skille kabinettet i enkeltdele, hvis man har behov for det. 

Muligheden for hurtigt at klikke alle siderne af kabinettet betyder, at der er gode muligheder for at kunne montere sin hardware med god plads. 

Beslaget til strømforsyningen kan justeres i højden, alt efter om man bruger en SFX eller SFX-L strømforsyning. Beslaget kan også monteres i fronten af kabinettet, hvis det passer bedre til ens setup. 

cooler-master-masterbox-nr200p-hdd.jpg

Samtidigt kan der også monteres både mekaniske harddiske og SSDer på beslaget til strømforsyningen. Der er yderligere muligheder for montering af lagerenheder på fronten eller på det medfølgende sidebeslag.

Den slags fleksibilitet er lækkert at have, når man skal arbejde i et mindre kabinet og det betyder, at man ikke er låst fast i en enkelt konfigurationsmulighed. 

Byggekvaliteten i NR200P er i rigtigt god. Selv uden top, bund og sider er det en super stabil ramme, som kabinettet er samlet omkring. Der er desværre en lille afvigelse i den hvide farve imellem toppen af kabinettet, som er lavet i plast, og resten som er stål.


Installation:

Der er naturligvis altid visse udfordringer, når man arbejder i mindre kabinetter. De var dog meget begrænsede i Cooler Masters Masterbox NR200P. 

Processen med at få hardware installeret blev gjort utrolig let ved, at alle dele af kabinettet kunne pilles fra hinanden. Det gav let adgang til de områder, som ellers tit kan være besværlige i mindre kabinetter.

cooler-master-masterbox-nr200p-hardware.jpg

Jeg forsøgte helt bevidst at få klemt det største grafikkort i, som vi havde på hylden. Jeg endte med at kunne få plads til et RTX 2080 Super Gaming X Trio fra MSI, og det er bestemt ikke et lille grafikkort. Det går lige til grænsen på det 33cm, som Cooler Master selv angiver i deres specifikationer

Det kunne udelukkende lade sig gøre netop, fordi jeg let kunne skille kabinettet fra hinanden. Hvis kabinettet havde været nittet sammen, som mange typisk er, var det ikke gået. 

Det store grafikkort blev kombineret med Cooler Masters egen MasterLiquid ML240L V2 RGB AIO køler. Igen kom den modulære tilgang, som Cooler Master har taget, mig til gode under installationen. Køleren kunne let monteres på sidebeslaget, og derefter installeres i kabinettet og skrues fast. Det lettede opgaven betydeligt, selv om der ikke var meget plads til overs efterfølgende. 

cooler-master-masterbox-nr200p-pakket.jpg

Under testen her brugte jeg ikke så meget tid på at binde kabler op, som jeg ville have gjort, hvis det havde været et system jeg skulle bruge permanent. Det meste kan alligevel ikke ses når kabinettet lukkes. På trods af det blev det ikke så tætpakket, at det vil påvirke airflowet. 

Jeg kunne dog kun få plads til den ene af de to 120mm blæsere i toppen af kabinettet. For at få plads til det store Gaming X Trio grafikkort blev jeg nødt til at flytte strømforsyningen til den øverste position, og så var der ikke plads til blæseren. 


Test: 

Heldigvis betød den manglende blæser ikke det store for ydelsen. På trods af den lille størrelse og den kraftige hardware, så klarede systemet sig rigtigt godt under belastning. 

Systemet bestod af en Intel 8600K CPU sammen med et MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio. Jeg testede systemet med et standard gaming load i spil som The Witcher 3 og Call of Duty: Modern Warfare, og sluttede af med en Superposition Stress Test. 

cooler-master-masterbox-nr200p-test.jpg

Temperaturene toppede for CPUen på 56 grader, mens grafikkortet landede på 75 grader. Det betyder, at systemet under belastning havde temperaturer, som kan måle sig med et kabinet i fuld størrelse.

Så det meget åbne design betyder altså, at der trods den lille størrelse er et godt airflow i NR200P. En del bedre end jeg havde forventet faktisk, hvilket naturligvis er en glædelig overraskelse.


Pris: 

Jeg har i skrivende stund kunne finde NR200P online herhjemme med priser fra 600 til 800 kroner. Det er en rigtigt godt pris for det man får med i pakken. Der er både inkluderet en side i hærdet glas og et PCIe Riser kabel specielt tilpasset den lille størrelse. 

Ser vi på markedet for mITX kabinetter er det svært lige nu svært at slå den værdi, som Cooler Master ligger for dagen med NR200P.

cooler-master-masterbox-nr200p-bund.jpg

Hvis du ikke har behov for glasside og et PCIe riser kabel, så kan man spare penge og tage et Masterbox NR200, som kommer uden de to ting. Der er desuden også kun en enkelt 120mm blæser med, men til gengæld er der en 92mm version inkluderet. 


Konklusion: 

Cooler Master har med deres Masterbox NR200P lavet en lille genistreg hvis man er på markedet efter et mITX kabinet. Det har uden sammenligning været det letteste kabinet i denne størrelse at arbejde med som jeg har testet. 

LILLE-cooler-master-masterbox-nr200p-dele_.jpg

Den modulære tilgang betyder at der er masser af muligheder for tilpasning i forhold til standard hardware. Det betyder dog også at det er et kabinet som er perfekt til mere custom løsninger.

Alle paneler kan let tages af uden behov for værktøj og hvis der er behov kan tingene skilles endnu mere. Det gør det let at installere hardware og betyder at man kan udnytte pladsen helt optimalt. 

cooler-master-masterbox-nr200p-side-close.jpg

På airflow vinder Masterbox NR200P også rigtigt fint med temperaturer under belastning som ligger på samme niveau som et kabinet i fuld størrelse. Det åbne design sørger for god luft til den installerede hardware. 

Hvis man vælger at bruge sidepanelet i glas mister man naturligvis lidt af det. Samlet set synes jeg at Masterbox NR200P er et af de bedste bud på markedet til et mITX kabinet. Cooler Master har haft fokus på detaljerne og resultatet er rigtigt god. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award.


Godt: 

 • Super modulær tilgang
 • Godt airflow
 • God byggekvalitet og gode materialer
 • Godt tilbehør
 • Stærk pris!


Skidt:  

 • Ingen USB Type C i frontpanelet
 • Lille farveafvigelse mellem plast og ståldele.


Seneste kabinet

Anbefalet af Tweak

Vores partnere