Cooler Master Silencio S600 - Stille og stilrent

Cooler Master præsenterede under Computex en opdatering til deres Silencio kabinets serie. Nu er det nye familiemedlem trådt ind på scenen i form af Silencio S600. Vi har haft Silencio S600 en tur på testbænken på Tweak.dk, og er klar med vores vurdering af et af Cooler Masters helt store lanceringer i 2019. 

Under Computex løftede Cooler Master sløret for en række nye kabinetter. Blandt disse var deres opdatering til Silencio serien, som vi sidste gang blev præsenteret for i 2011.

De nye familiemedlemmer inkluderer Silencio S400 og S600 og det er S600, som vi tager et kig på i dag. S400 er en mindre version henvendt til Micro ATX bundkort, mens S600 er til full size ATX bundkort.


Målsætningen for Cooler Master med deres Silencio serie er, som de selv fortæller, at ramme en god balance mellem fokus på eliminering af støj, temperaturer og pris.

 

SILENCIO S600


SILENCE HAS A SEQUEL
Silencio Design
Silencio Technology
Sound Dampening Material
Seamless Tempered Glass or Sound-Dampened Steel
Top & Front Ventilation
Reversible Steel Door

 

Silencio S600 lander herhjemme med en annonceret pris på 775 kroner ifølge Cooler Master.


Se vores videoanmeldelsen af Silencio S600 på vores YouTube kanal. 

 

Allerede fra første skridt i test processen er det tydeligt, at Cooler Master er gået efter et meget minimalistisk udtryk med SS600. Kabinettet er mere eller mindre bare er en diskret sort kasse uden unødigt bling og lys. Et design som uden tvivl vil tiltale mange. 

Skulle du derimod være på jagt efter lidt lir i sit system, så er der mulighed for et sidepanel i hærdet glas. Sigter du derimod efter maksimal lyddæmpning, så er stålsidepanelet det bedste valg.

Vi har til testen fået begge dele med til vores version af S600. Dog skal du notere dig, at du selv ville skulle stå med dette valg inden bestilling.

 cooler_master_silencio_s600_side_panel

Det venstre sidepanel fylder ikke hele siden af kabinettet, men er adskilt i bunden, hvor kammer-opdelingen til strømforsyningen forefindes.

Sidepanelerne er super enkle at montere og kommer med fæstnede tommelskruer, så man ikke mister dem. Stålsiderne er tunge, dels på grund af materialet, men også fordi de på indersiden er beklædt med støjdæmpende materialer. Det er tale om et tæt komprimeret gummimateriale med en stofoverflade, og det føles utroligt solidt. 

cooler_master_silencio_s600_front_panel

Fronten på S600 fra Cooler Master kan åbnes, og på indersiden af panel, finder man det samme støjdæmpende materiale. Der er mulighed for at skifte hængslerne. Det betyder med andre ord, at du selv bestemmer hvilken side panelet skal åbne til.

Der er et støvfilter over fronten, som let kan fjernes og rengøres og modsat nemt kan klikkes på plads igen. Der er plads til to 120 mm eller 140 mm blæsere i fronten bag ved filteret.

Silencio S600 har mulighed for montering af et CD-ROM drev eller lign enhed i toppen af kabinettet. Dette kan dog fjernes, hvis man hellere vil have plads til andre ting.

 cooler_master_silencio_s600_front_5_25_tray

Det giver ligeledes muligheden for at montere endnu en blæser i toppen, hvis man er opsat på omtalte, men det bliver en lidt spøjs monteringen, da den kun kan skrues fast i bunden og er delvist dækkes af plastpanelet, der hvor CD-ROM drevet normalt ville sidde. Samtidigt ville den øverste blæser ikke være dækket af støvfiltret.

Det virker ikke helt optimalt i vores optik, men omvendt så vil vi hellere have muligheden og ikke få brug for den - end den anden vej rundt.

Med lågen lukket er der 12 milimeters plads på begge sider til luftindtag i fronten.

 cooler_master_silencio_s600_silencio_fan

 

Vi får to af Cooler Masters Silencio FP120 blæsere med, hvor vi finder en monteret i fronten og en bagerst i kabinettet. Der er plads til yderligere to 120 mm eller 140 mm blæsere i toppen af Silencio kabinettet.

Her er der dog som udgangspunkt monteret et støjdæmpende panel med mere af det samme materiale på indersiden, som vi har set de andre steder.

Hvis man hellere vil bruge pladsen til yderlige køling, så medfølger der dog også et magnetisk støvfilter, der kan monteres i toppen i stedet for. 

cooler_master_silencio_s600_front_io

I toppen af Silencio kabinettet finder vi power og reset knapperne sammen med to USB 3.0 type A porte og et fire polet 3,5 mm stik til lyd og mikrofon. Ligeledes finder vi også en SD kortlæser, som man også fik tilbudt på de første Silencio kabinetter. Meget praktisk, hvis man skal bruge kabinettet til en kontormaskine, hvilket er et af de segmenter som Cooler Master sjovt nok sigter efter.

Springer vi det til indre layout, så er det et meget typisk layout med kammer opdeling. I dette tilfælde betyder det strømforsyning, kabler og harddiske er gemt væk i bunden af kabinettet. Så på den front har Cooler Master ikke genopfundet den dybe tallerken eller gjort nyt tiltag for at dæmpe støj. 

cooler_master_silencio_s600_side_panel_glas

Der er plads til bundkort op til ATX format, og alt efter hvad man monterer i fronten, er der plads til grafikkort med en længde op til 398 mm og CPU kølere med en højde op til 166 mm, hvis man vel og mærke  bruger den lydisolerede stålside og 167 mm, hvis man vælger glas.

Der er gode kabelgennemføringer, men det er kun nogle af dem, der er med gummibeklædning, hvilket selvfølgelig kun betyder noget, hvis man har valgt en glasside, så man rent faktisk kan se ind i kabinettet. 

cooler_master_silencio_s600_ssd_mount

 

Der er bunker af muligheder for montering af 2,5" SSD'er i Silencio fra Cooler Master. Tre pladser placeret i bunden af hovedkammeret og yderligere to på bagsiden af bundkortet. De er alle sammen udviklet med tool-free monteringen i gummibelsag, som Cooler Master har i mange af deres kabinetter. 

På bagsiden er der også mulighed for montering en en 3,5" mekanisk harddiske på samme måde.

Alternativ kan man montere tre drev i bunden på en lidt alternativ men let metode, hvor man bare sætter skinner på siden af drevet, og så skubber det på plads i holderen.

Det er let og praktisk, men betyder også at man ikke kan montere 2,5" SSD'er i stedet for, hvis man hellere vil det. Med det antal 2,5" pladser, som der er i Silencio S600, regner vi dog ikke med, at det bliver et problem for ret mange.

 

cooler_master_silencio_s600_hdd_mount

Desværre så er harddiskburet i bunden af kabinettet ikke til at fjerne, hvis man ikke har planer om at bruge det, hvilket vi gerne have set. Det kan ende med at begrænse pladsen lidt, hvis du har en længere strømforsyning, og går underligt nok lidt imod den meget modulære tilgang, som Cooler Master normalt har.

Selve byggeprocessen i kabinettet var ikke forbundet med nogen form for udfordringer, da det som sagt er et helt standard layout. Derudover er der god plads i kabinettet til både selve hardwaren men også til at pakke kablerne væk på bagsiden. 

cooler_master_silencio_s600_power_button

Det er uden tvivl det mest afdæmpede system vi har bygget i lang tid. Der plejer at være mere knald på farverne, men det er faktisk fedt at se et roligt og afdæmpet system helt uden bling og farvelade.

Smider man glassiden på, så åbner der naturligvis for et kig ind til dinne dyrt indkøbte komponenter, og så dukker der lidt lys frem i mørket, men det kan selvfølgelig deaktiveres, hvis man vil holde det helt low key, eller man kan vælge hardware dele med et minimum af RGB lys. 

cooler_master_silencio_s600_system_build

En lækker lille bonus vi først opdagede under byggeprocessen, var at er der inkluderet et PWM splitter kabel, så man kan slutte op til tre blæsere til et enkelt PWM stik på sit bundkort og styre dem samlet.

En lille finesse, som vi dog notere som en velkommen bonus, som kan gøre det noget lettere at styre blæserne.

Det færdige system er lækkert at se på, hvis man er til det mere afdæmpede undercover look, der ikke behøver at skille sig ud i alle regnbuens farver.

Det eneste lys på kabinettet er et svagt hvidt lys omkring powerknappen. Knappen er formet som Cooler Masters logo, og sammen med et meget afdæmpet version af samme logo på fronten, er det faktisk det eneste der afslører, at der er tale om et Cooler Master kabinet. 

I forhold til ydelsen, så har vi været fokuseret på lydniveau og airflow, og her synes vi at Silencio S600 rammer en god balance. 

Man får ikke et lydløst kabinet, hvis man stadig vil have et system med top notch hardware. Det kræver der kan komme luft til tingene, og blæsere er nu engang ikke lydløse.

 

cooler_master_silencio_s600_sound_benchmark

 

Vi målte efterfølgende på systemet, og uden belastning landede vi på et lydniveau lige omkring 36,5 dBA målt 40 cm fra kabinettet. Man kan sagtens høre en summen fra kabinettet, men det er en meget lav frekvens, som på ingenmåde er gennemtrængende eller irriterende, og som relativt let overdøves at anden lyd som musik eller bare en almindelig samtale.

Hvis man åbner fronten eller piller siderne af, så er der en tydelig stigning i niveauet. Vi kan derfor konkludere lyddæmpende materiale klarer opgaven til UG.

Det gode er dog, at lydniveauet ikke stiger synderligt, selv med systemet under fuld belastning. Her kom vi op på lige omkring 37 dBA med den lydisolerede stålside. Hvis vi skiftede til siden af hærdet glas, så kunne vi se en lille stigning på måleapparatet. Dog uden vi på noget tidspunkt følte os generet. 

 

cooler_master_silencio_s600_top_panel

Vi endte med en CPU temperatur der toppede på 76 grader medCooler Master MasterLiquid ML240P Mirage køleren, som Cooler Master havde sendt med til systemet. Så der er også et fornuftigt airflow i kabinettet, som ikke er hindret af de støjdæmpende tiltag.

Samlet set synes vi, at Silencio S600 kabinettet fra Cooler Master giver et solidt udgangspunkt for et stille system. I den forbindelse skal man jo bare huske på, at man kun kommer et stykke af vejen med kabinettet, hvis man vil have et stille system. 

cooler_master_silencio_s600_side_panel_thumb_screw

Hardware som monteres i kabinettet skal også være optimeret på samme måde, ellers så er det op af bakke selv med det mest lydoptimeret kabinet på markedet.

Prisen rammer ifølge Cooler Master på 775 kroner. Til den pris synes vi Silencio S600 er et super godt køb. Cooler Master rammer fint deres mål med en god balance imellem lydniveau, airflow og pris.

Vi kunne godt have tænkt os at se en bedre løsning på harddisk buret i bunden af kabinettet, og omkring pladsen til CD-ROM drevet i fronten, men det er mindre ting, som vi ikke synes ødelægger den samlede opfattelse af et veludført kabinet til prisen.

 

cooler_master_silencio_s600_side_panel_sound_dampening

Vi lander med en endelig karakter på 8 og en Safe Buy award for et kabinet, som løser sin opgave rigtigt fint til en god pris, og henvender sig til dem af os, som ikke altid har brug for at sidde badet i regnbuens skær ved vores computer.

Godt: 

  • Gode støjdæmpende materialer
  • Indbygget SD kortlæser
  • God SSD og HDD montering

 

Skidt: 

  • Manglende fleksibilitet på visse punkter
  • Fastboltet 3,5" bur i bunden

 

Powered by Froala Editor