Fractal Design Meshify 2 XL

01_fractal_design_define_meshify_2_xl_frontbillede
Fractal Design har netop frigivet version 2.0 af deres Meshify serie, og i første omgang kigger vi på deres største model. Vi skal nemlig kigge på Fractal Design Meshify 2 XL.

fractal_design_logo.jpg


Alle kabinetter i Fractal Design Meshify XL serien er kendt for at være utroligt rummelige og selv med et eATX system stadig kunne rumme store vandkølingssystemer. Det er heller ikke nogen undtagelse med dagens test, da vi skal kigge på Fractal Design Meshify 2 XL, som lige er gået fri af NDA.

De tekniske specifikationer

 • 3.5"/2.5" drive mounts: 6 included and 16 in total
 • Dedicated 2.5" mounts: 2 included and 5 in total
 • 5.25" drive bays: Not available
 • Expansion slots: 9 + 3 vertical
 • Motherboard compatibility: E-ATX / ATX / mATX / ITX / EE-ATX / SSI-CEB / SSI-EEB
 • Power supply type: ATX
 • Front interface:
   1x USB 3.1 Gen 2 Type-C
   2x USB 3.0
   Audio I/O
   Power/Reset buttons
 • Total fan mounts: 11* 120 mm or 9 * 140 mm
 • Front fan: 4* 120 mm or 3* 140 mm
 • Top fan: 4* 120 mm or 3* 140 mm
 • Rear fan: 1* 120 or 140 mm
 • Bottom fan: 2* 120 or 140 mm
 • Dust filters:
   Top
   Front
   Bottom
 • Front radiator: Up to 480/420 mm
 • Top radiator: Up to 480/420 mm
 • Rear radiator: 120 mm
 • Bottom radiator: Up to 240/280 mm
 • PSU max length:
   386 with one HDD cage installed
   260 with two HDD cages installed
 • GPU max length:
   549 mm total
   524 mm with front fan
   359 mm in Storage Layout for cards over 150 mm width (including power connectors)
 • CPU cooler max height: 185 mm
 • Cable routing space: 30 mm.

02_meshify_2_xl_glasside_smokey.jpg

Vi kommer vist ikke udenom, at Fractal Design Meshify 2 XL bare er kæmpestort. Vores model er med hærdet røget glasside, der giver en meget reflekterende overflade, som I kan se på billedet. Glassiden pilles ned af bare ved at trække i siden, hvorefter det følger fint med. 

03_mesh_front.jpg

Fronten byder på det velkendte Meshify design og et flot og elegant Fractal logo i bunden. Ellers er fronten ganske stilren at se på, og det falder i rigtig god jord ved undertegnede.

04_fractal_front_io_panel.jpg

05_front_panel_headset_minijack_usb_type_c.jpg

06_usb_type_a_3_1.jpg

I toppen har vi front panelet, og her har vi udover en power- og reset knap også front HD ind- og udgange til headset samt USB 3.1 Type C samt to USB 3.0 Type A. Desuden har vi i toppen også et stort støvfilter gemt under gitteret. 

07_stoevfilter_bund_af_kabinet.jpg

I bunden har vi også et stort støvfilter, som beskytter imod indtrængende støv nedefra. Filteret kan nemt trækkes ud med et let ryk, også er det lige til at blæse rent.

08_glasside_pillet_af.jpg

09_plads_til_store_systemer.jpg

Med glassiden pillet af kan vi nu for alvor få et kig indenfor i Fractal Design Meshify 2 XL kabinettet, og her kan vi virkelig se, at der er masser af plads. Kabinettet understøtter helt op til EATX bundkort, og selv her vil der være masser af plads til et stort vandkølingssystem eller en stor række 3.5" harddiskbure i front af kabinettet.

10_premonteret_120_mm_fractal_design_fan.jpg

info_01_specifications_fans.jpg

11_front_420_mm_radiator_support.jpg

Meshify 2 XL kommer med tre 140 mm Fractal Design Dynamix X2 GP-14 fans premonteret, og i front samt top er der plads til radiatorer helt op til 480/420 mm, mens der i bunden kan installeres en 280/240 mm radiator og slutteligt kan der bagerst være en 120 mm radiator.

12_bagside.jpg

13_tre_slot_pcie_expander_slots.jpg

På bagsiden har vi ni PCIe ekspansions slots og tre vertikale slots også, så vi kan bruge PCI riser cables til selv helt store grafikkort.

14_meshify_2_xl_kabelfoering_fractal_design.jpg

På bagsiden har Fractal Design lavet masser af kabelføringsmuligheder, og vi har et råderum på 30 mm over hele bagsiden til at føre kabler rundt, så der skulle være rig mulighed for at kunne lave det pænt uden at risikere at bule siden ud, når den kommer på igen.

15_fancontroller.jpg

Kabinettet kommer også med indbygget fancontroller, som vi finder i toppen her på bagsiden med et ekstra langt PWM kabel, der skal føres til CPU_FAN headeren på ens bundkort.

19_sata_stroem_til_fancontroller.jpg

Fancontrolleren trækker strøm via et standard SATA kabel, og tak til Fractal Design for ikke at gå med det forfærdelige Molex stik, som flere af en eller anden underlig grund stadig bruger i dag. 

16_psu_shroud_cover.jpg

17_shroud_cover_afmonteret.jpg

PSU'en vil i Fractal Design Meshify 2 XL være gemt bag et shroud, og her på bagsiden kan vi så afmontere en plade, som vi ser her, for at komme ind til rummet bag shrouden, så vi kan få kørt kabler rundt i systemet. Fælles for alle tilpasninger i Meshify 2 XL er, at de kan gøres uden brug af værktøj, hvilket er en rar ting.

18_god_plads_til_kabelfoering.jpg

18b_drive_bays.jpg

På indersiden af pladen, som vi pillede af før, finder vi plads til en PSU og så har vi også fire drivebays til harddiske eller SSD'er. 

20_psu_mounting_bracket.jpg

For at montere en PSU skal beslaget her afmonteres, og så kan det ellers skrues på ens strømforsyning, hvorefter det hele nemt og enkelt kan skubbes på plads inde i kabinettet. 

21_front_cover_pillet_af.jpg

Frontcoveret afmonteres nemt og enkelt med et hurtigt ryk i bunden, hvorefter det følger nemt med. Der er ingen monterede ledninger her, så der er ikke noget, der forhindrer os i at pille det helt af og komme ind til blæser- og radiatormonteringen på den anden side. 

22_meshify_2_xl_frontgitter_trykkes_af.jpg

23_front_gitter_stoevfilter.jpg

Meshifygitteret er klikket på med et clipssystem, og det trykkes nemt ud af frontrammen. Med gitteret ude kan støvfilteret på bagsiden trækkes ud for rengøring. Det er superlækkert at se, at Fractal Design har taget sig tid til at montere støvfiltre på alle de store radiatorpladser, så man er fri for at trække alt for meget støv ind i Meshify 2 XL.

24_psu_montage.jpg

Vi har her monteret en Seasonic Prime Titanium strømforsyning på PSU-beslaget, og nu kan vi derfor let og enkelt montere strømforsyningen i kabinettet ved hjælp af de to fingerskruer.

25_atx_system_monteret_god_plads_til_vandkoeling.jpg

Som nævnt tidligere så er der helt exceptionelt meget plads i Fractal Design Meshify 2 XL, og selv med et EATX bundkort ville der stadig være rigtig meget plads at gøre med. Efter min mening er Fractal Design Meshify 2 XL klart et kabinet, der fortjener at få et stort vandkølingskit monteret. Eller alternativt blive brugt som server rack med et stort 3.5" harddiskbur monteret, der dog er tilkøbsvalg.

26_kabelfoeringshuller_i_top.jpg

27_kabelfoeringshuller_i_bunden.jpg

Der er masser af kabelgennemføringsmuligheder i Fractal Design Meshify 2 XL, og det er derfor dejligt nemt at få det til at se rigtig godt ud. Selvfølgelig kan man lige have i mente, at ens kabler måske ikke er lange nok, fordi kabinettet er så stort, så man risikerer at skulle købe forlængerkabler.

Pris

I skrivende stund, den 10. november 2020, kender vi ikke prisen på Fractal Design Meshify 2 XL, da det endnu er under NDA. Dog har vi en oplyst MSRP på 179,99 USD, som omregnet er tæt på 1200 kroner. Hvis der dertil skal dansk moms samt lidt fortjeneste, så kan vi nok forvente et prisskilt omkring 1500 kroner.

fractal_design_logo.jpg

På nuværende tidspunkt har Fractal Design Meshify 2 XL endnu ikke en landing page hos Fractal Design, da produktet er under NDA, men I kan klikke på banneret ovenfor og komme direkte til Fractals hjemmeside, hvor I kan finde oplysninger om Meshify 2 XL.

Konklusion

Det er nu blevet tid til, at vi skal have samlet sammen på tankerne omkring det, som vi har set her i dag, så det vil jeg nu gå i gang med. Fractal Design Meshify 2 XL falder ind i kategorien som et af de lækreste kabinetter i full size størrelsen, som jeg kan mindes nogensinde at have arbejdet med før. Jeg kan sagtens forestille mig at lave et rigtig lækkert show case build med masser af hard tubing og vandkøling engang i fremtiden. Der er nærmest oceaner af plads til at bygge på, og med de mange kabelføringsmuligheder, som vi finder i kabinettet, kan det nærmest ikke lade sig gøre ikke at få lavet et fuldstændig trimmet build. Med plads til to 480 mm radiatorer plus en 280 mm er det i hvert fald ikke pladsen, der kommer til at sætte begrænsninger for et lækkert vandkølingsbuild.

Indtil vi når ind til at skulle montere bundkort kan kabinettet faktisk skilles ad uden brug af værktøj, og derfor skal man ikke bruge mere end en skruetrækker for at komme i gang med at bygge i sit nye Meshify 2 XL kabinet. En lille detalje her for at fuldende det hele kunne dog være, at man havde vedlagt en skruetrækker til at montere bundkortet. Fractal har også valgt at lave hele tre vertikale PCI slots i kabinettet, så vi kan montere helt store grafikkort her. 

I det store hele er det svært at finde noget at være utilfreds med, og da jeg er virkelig forelsket i Meshify 2 XL, kan jeg ikke rigtig se anden udvej end at give Fractal Design Meshify 2 XL et klokkeklart 10-tal og en Editors Choice Award. For det bliver helt sikkert mit næste kabinet.

Godt:

 • Masser af plads
 • Gode kabelføringsmuligheder
 • 30 mm plads på bagsiden til kabler
 • Plads til hele to 480 mm radiatorer og en 280 mm radiator på samme tid
 • Rigtig lækker byggekvalitet
 • Støvfiltre overalt
 • Nemt at adskille uden brug af værktøj

Knapt så godt

 • En skruetrækker til at montere PSU og bundkort havde været lækkert (mindre detalje)

Score: 10 + Editors Choice Award

Vores partnere