Cooler Master MM310

RGB Sensor Master gamer Reflex mouse Cooler Optical cable MM310 lightweight PixArt ultraweave NVIDIA
Endnu en mus fra Cooler Master har fundet sin vej til test. Denne gang skal vi kigge på en lille budget venlig kablet mus. Den kommer både i hvid og sort, hvor det er sidste nævnte vi tager et kig på. Vi skal se nærmere på MM310 fra Cooler Master for at se om ydelse og pris opvejer hinanden, eller om vi måske er så heldig at få mere for pengene med denne model.

Inden vi går videre i testen, har jeg fundet specifikationer frem igennem Cooler Masters hjemmeside. 

Specifikationer og features MM310

 • Type: Gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: PixArt Optical Sensor
 • Max DPI: 12000
 • IPS: 220
 • Maksimal acceleration: 30g
 • Polling rate: 1000 Hz
 • Forbindelse: kabel (1.8m)
 • Grip Style: Palm, Claw
 • Antal knapper: 6
 • Kontakt type: Mechanical Switches (60 millioner klik)
 • RGB-lys: Ja
 • Vægt: 50 gram uden kabel
 • Dimensioner: L125.5 x B71 x H40.5 mm
 • OS support: Windows 8+, Mac
 • Software: MasterPlus+ 

Rundt om MM310

Cooler Master omtaler selv MM310, som en mus der giver brugeren ”mest for pengene”. Det er en kablet mus, med lav vægt, fornuftige specifikationer og en ergonomisk form som de fleste kan bruge. Den gør brug af mekaniske kontakter, som kan klare 60 millioner kliks samt en PixArt Optical Sensor, som har en maksimum DPI på 12000. 

Cooler gamer MM310 NVIDIA Reflex mouse Sensor lightweight RGB ultraweave Optical cable Master PixArt.jpg

Tager vi et kig på indholdet, får vi musen og én manual med. 

mouse PixArt RGB Optical gamer NVIDIA lightweight cable Reflex ultraweave Sensor Master MM310 Cooler.jpg

Kigger vi nærmere på musen, er den som mange andre beregnet til højrehåndsbrugeren med knapper som sidder på siden. Selve formen er dog ensartet, hvilket også gør musen i teorien ville kunne bruges med venstre hånd. 

NVIDIA PixArt ultraweave mouse gamer Cooler cable MM310 Optical lightweight Sensor Master RGB Reflex.jpg

På den modsatte side, har vi samme form, dog uden knapper. 

PixArt MM310 Reflex gamer lightweight ultraweave Optical NVIDIA RGB Cooler Sensor Master mouse cable.jpg

Normalt oplever jeg en mus fra Cooler Master er mindre i størrelsen end mange andre brands. Dette er dog ikke tilfældet med MM310, hvor den faktisk har en standard størrelse. Alligevel har de formået at skabe en mus med utrolig lav vægt på kun 50 gram, og det er uden at lave et honeycomb design, for at skære vægt af. Drejehjulet har en fin højde som har en meget blød lyd og fin feedback når den bruges.  

ultraweave lightweight mouse Master Optical NVIDIA Sensor PixArt cable Cooler MM310 Reflex RGB gamer.jpg

MM310 fra Cooler Master er med kabel, hvilket gør den kun kan tilsluttes med USB-A. Kablet er omkring 1.8 meter lang og er i paracord, hvilket giver meget fleksibilitet. 

ultraweave MM310 lightweight RGB PixArt Optical Cooler Master gamer mouse NVIDIA cable Sensor Reflex.jpg

I bunden af musen har vi 100% PTFE-puder på front, rundt om sensor og bag på musen. Sensoren er som sagt 3360, hvor jeg formoder det er PMW. I bunden kan der skiftes DPI mellem 400/800/1600/3200, og det er muligt at skifte polling rate 125/500/1000.  

MM310 mouse Cooler RGB Master lightweight NVIDIA Optical cable Sensor PixArt Reflex gamer ultraweave.jpg

Software

Som mange andre Cooler Master produkter, er det muligt at gøre brug af MasterPlus softwaren, som er Cooler Masters program til at samle alle deres produkter. 

Første menu er ”Buttons”. Her er det muligt at ændre på knappernes funktioner.

MM310 NVIDIA mouse gamer cable ultraweave Cooler lightweight Master RGB PixArt Optical Reflex Sensor.png

Næste menu er ”Performance”. Det er her mange af de mest relevante indstillinger kan laves, som blandt andet DPI. Den har syv mulige indstillinger som kan gemmes i forhold til hurtigt at skifte imellem. Ved siden af det er det også muligt at indstille responstid på sideknapperne. Det er ikke muligt at indstille lift distance. 

MM310 Master RGB Cooler cable Reflex lightweight gamer PixArt mouse NVIDIA Sensor ultraweave Optical.png

Den sidste menu vi går igennem er ”Lighting”. Musen har sit Cooler Master logo og drejehjulet, som er i RGB, og her kan vi vælge farve og/eller effekt. De sidste menuer er Macro og profiles, som vi ikke går igennem. 

Optical RGB Cooler lightweight cable Reflex ultraweave Master MM310 Sensor mouse PixArt NVIDIA gamer.png

Testen – Brugen og komfort

Siden vi ikke skal bruge software, kan vi også hurtigt komme i gang med testen. Jeg har sat musen til computeren, og sat min primære mus til side. Det samme gør sig gældende for musemåtten, som også er blevet skubbet til side, så BenQ musemåtten kan komme på plads. 

Hvis vi starter med komforten, så har Zowie EC3-C en fornuftig størrelse, og ligger rigtig godt i hånden. Med min størrelse hånd, har jeg mulighed for både at bruge claw og palm grebet med musen. 

Selve knapperne har et relativt højt men blødt klik når de trykkes, og de er hurtig i respons. Som tidligere nævnt er drejehjulet efter min mening ret støjende, og larmer en del i forhold til andre jeg har prøvet. 

Sensor Optical mouse cable MM310 lightweight Master RGB Cooler NVIDIA PixArt Reflex ultraweave gamer.jpg

Jeg er skiftet over til en mus med lidt mere vægt, og det har også resulterede at jeg køre med en lidt højere DPI for at kompensere for dette. Så selvom PMW 3360 kan klare en højere DPI, så følte jeg ikke at jeg havde behov for at have den oppe på den højeste, og endte faktisk med 1600 DPI som fungerede rigtig godt, og kun halvdelen af hvad jeg normalt bruger. 

Musen glider godt rundt, og bliver ikke hæmmet af kablet. For også at få et indtryk af musemåtten, måtte jeg skifte tilbage til min normale musemåtte, som viste samme resultat. Her fungerede musen også rigtig godt, og kørte gnidningsfrit rundt. 

Pris

Jeg er blevet oplyst om en MSRP på MM310 på 35€ svarende til 260 ,- DKK. 

lightweight Reflex Optical cable Cooler PixArt NVIDIA Sensor MM310 ultraweave mouse gamer RGB Master.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring MM310 fra Cooler Master kan du klikke på banneret ovenover.   

Konklusion

Jeg har nu været igennem MM310 fra Cooler Master, hvor vi både har kigget på selve design og udseende, men også hvordan den så fungere i praksis. Det er ikke fordi MM310 er en avanceret mus, som kommer med noget revolutionerende. Det er heller ikke det som Cooler Master vil med denne model. 

MM310 er en prisvenlig gamer mus, som satser på at ramme segmentet, som ønsker en billig og stabil mus, hvilket de klare rigtig godt. Selve formen er meget standard, og noget vi tidligere har set på de mere ”almindelig” muse, og vi får heller ikke en sensor som kommer med +26.000 DPI. Men vi får det nødvendige, og oveni det en mus med utrolig lav vægt. 

Cooler Master har ikke oplyst om præcis hvilken sensor de bruger, andet end det er fra PixArt og den er optisk. Jeg oplevede dog ingen problemer med den, og den lave vægt gør også at den snildt kan køre med lavere DPI, og jeg endte ikke på de 12.000, som den kunne køre med. 

Selve musen glider nemt over musemåtten, hvor PFTE-fødderne er placeret rigtig godt, og skaber en god glidende bevægelse for musen. 

Kigger vi på prisen, så kommer vi vidst heller ikke udenom, at her rammer Cooler Master plet. En MSRP på 260 kroner, også måske en lille opløft når vi ender ude i butikkerne, så vi stadig på en mus som er konkurrence dygtig med prisen, og man får noget for pengene. 

Som min tidligere test, oplevede jeg deres MasterPlus software lidt tung at danse med. Men heldigvis er det ikke værre end at så snart man har fået indstillet de ønsket ting, behøver man ikke åbne for den lige foreløbig. Så det er ikke et større problem end det. 

Jeg ender derfor med at give MM310 fra Cooler Master en score på 8 ud af 10, sammen med Safe buy award. For dette er helt klart et sikkert valg, hvis du ikke har krav om trådløs, men ønsker en billig stabil kablet gamermus. Selvom jeg ikke nogle kritik punkter, så er det dog stadig ikke en mus som kommer op på top karakter. Her havde jeg set lidt mere innovation, eller noget hvor musen adskiller sig fra konkurrenter, udover prisen. 

Pros

 • Neutralt design 
 • Gode PTFE-fødderne
 • Velfungerende PixArt sensor
 • Pris
 • Blød lyd fra dreje hjul og knapper

Cons

 • Intet nævneværdigt

Score: 8 + Safe Buy

RGB Sensor Master gamer Reflex mouse Cooler Optical cable MM310 lightweight PixArt ultraweave NVIDIA.jpg


Vores partnere