Cooler Master MM710 og MM711: Giveaway

Cooler_master_mm710_mm711_honeycomb_shell_mouse
To be or not to be RGB. Det er det store spørgsmål og en stor diskussion mange kan ende ud i. Cooler Master forsyner med 2 nye muse MM710 og MM711, første nævnte har de sparet lyset, men istedet fået vægten ned i forhold til MM711.


Cooler Master udvider deres produktlinje med to nye mus, MM710 og MM711. Begge kommer i 4 forskellige farver, hvid eller sort, hvor begge er enten mat eller skinnende. Den store forskel på de 2 modeller er blandt andet vægten og RGB muligheder. Vi skal i testen selvfølgelig tage et kig på begge modeller og se om der skulle gemme sig flere forskelle end det vi kan se på papiret. 

Inden vi går videre skal vi have et overblik over det tekniske på både MM710 og MM711, med nogle specifikationer. Jeg været forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet oplysninger og features på musene til jer, som er listet op herunder.

Cooler_Master_mm711__mm710_mouse.jpg

Specifikationer og features MM710

 • 16,000 DPI Pixart PMW 3389 optical sensor
 • Op til 400 IPS / 50 G acceleration 
 • OMRON taster, med levetid på 20 millioner klik
 • Forbedret design med sidder i gummi for godt greb
 • Mere end 95% PTFE-fødder (0.8mm tykke)
 • Seks knapper
 • 1.8 m Ultraweave kabel
 • Størrelse: 116.5 mm x 62.4 mm x 38.3 mm (LxBxH)
 • Vægt uden kabel: Under 53 gram
 • 4 forskellige farver (Glossy white, Glossy black, Matte white, Matte black)
 • MasterPlus+ Support software

Specifikationer og features MM711

 • 16,000 DPI Pixart PMW 3389 optical sensor
 • Op til 400 IPS / 50 G acceleration 
 • OMRON taster, med levetid på 20 millioner klik
 • Forbedret design med sidder i gummi for godt greb
 • Mere end 95% PTFE-fødder (0.8mm tykke)
 • Seks knapper
 • 1.8 m Ultraweave kabel
 • Størrelse: 116.5 mm x 62.4 mm x 38.3 mm (LxBxH)
 • Vægt uden kabel: Under 60 gram
 • 4 forskellige farver (Glossy white, Glossy black, Matte white, Matte black)
 • 5 RGB farver
 • MasterPlus+ Support software


Indledning for M710 og M711

Når vi har det tekniske på plads, er det selvfølgelig blevet tid til at kigge nærmere på de to mus. Jeg har modtaget MM710 i glans hvid, og MM711 i mat sort. På kassen finder vi et billede af musen, sammen med nogle af de features Cooler Master gerne vil fremhæve. Udover dette står der også hvilken farve som er i æsken og hvilken model vi har med at gøre. 

MM711_MM710_cooler_mouse_master

Når vi kigger på bagsiden, får vi endnu flere informationer, sammen med en kort beskrivelse af informationen på fronten. Blandt andet med den første tekst, som fortæller at musen er optimeret til højrehåndsbrugere. Udover det får vi blandt andet også information omkring deres ultraweave kabel, og dens honeycomb shell, som gør musen holdbar og let, så brugeren kan spille længere.    

Cooler Master MM710

Vi skal selvfølgelig have åbnet op for den første pakke og lagt musen og tilbehøret frem. MM710 er blevet pakket ud. Udover selve musen medfølger en lille guide og nogle ekstra puder. Guiden viser de standard funktioner, knapperne har, på forskellige sprog, sammen med et billede til at gøre det visuelt. 

Cooler Master MM710 honeybomb

Når vi kigger på MM710, bliver vi mødt af den hvide glans, med honeycomb shell design. Designet er meget stilrent og musen står flot. Det er muligt at kigge igennem musen, og man kan se hvordan vægten er blevet skrabet helt i bund. Cooler Master har valgt her at omridset af deres logo findes indgraveret i selve musen. 

 

mouse_cooler_master_mm710_shell

Selve formen på MM710 er meget simpel. Dog har Cooler Master valgt at gå med honeycomb shell princippet, hvilket selvfølgelig er et design som man enten går efter eller går uden om. Udformning i siderne er meget ens, og det vil derfor være muligt at bruge den med venstre hånd, det er derfor kun placering af knapperne som ikke ville kunne bruges efter det tiltænkte.

honeycomb_shell_master_cooler_mm710

Kigger på vi siden af musen kan vi se MM710 og MM711, kommer med et low profile design. Som tidligere beskrevet finder vi to knapper på venstre side, som har en god placering i forhold til at kunne nå dem nemt. De er indstillet som standard til frem og tilbage på web browsing, det er muligt at omprogrammere disse, hvilket vi vender tilbage til. På den anden side har vi kun en glat overflade. 

Cooler_Master_mouse_mm710 tweakdk gaming

Inden vi fortsætter med MM710, skal vi også have et kig på MM711. Ligesom MM710, medfølger der også her en lille guide og ekstra puder til under musen. Guiden her indeholder også placering af de tilgængelige knapper og hvilke funktioner de har som standard. Ydermere fortæller den også om flere funktioner som musen har i forhold til MM710. MM711 har indbygget 3 ekstra funktioner; skift af farve, farve mode eller profil på musen.

mm711_master_cooler_mouse_honeybomb review

Lad os gå videre til selve musen og få kigget nærmere på hvad MM711 har at byde på. Nedenfor ser vi musen med sit matsorte og meget specielle design. Cooler Master har også her valgt at smide omridset af sit logo på musen, dog med tryk fremfor en del af musen, som på MM710. 

Cooler Master MasterMouse MM710

Ligesom med MM710, følger MM711 designet meget nøje. Det er dog muligt at se skjoldet som gengiver RGB lyset fra musen, hvor man på MM710 ser direkte igennem musen. Men selve placeringen af knapper i siden og udformningen af musen er meget lig på begge modeller, og jeg kan ikke se nogen forskel med det blotte øje. 

Cooler Master MasterMouse MM710 - Matte Black - Gaming Mus - Optisk - 5 knapper - Sort

Når vi tager et kig langs kablet, bliver vi forsynet med et 1.8 meter langt kabel ultraweave kabel, på begge modeller. Ifølge Cooler Master selv, reducerer det vægten og forhindrer, at kablet laver træk, når den køre over musemåtten. Selve kablet føles som et snørebånd, og giver en meget større fleksibilitet end andre kabler. 

cooler_master_mm711__mm710_cable_mouse

 

Hvis vi vender blikket mod fronten af musen ser vi en knap bag ved hjulet. Knappen er indstillet til at skifte DPI-indstillingerne, som også kan ændres i softwaren. Hjulet som er placeret her, vil jeg mene har en standard størrelse, og den ruller fast og lydløst, med en feedback for hvert hak. Dette er dog ikke muligt at ændre. 

Søgeresultater Webresultater Cooler Master MM711 Gaming Mus Matt Hvid

De har begge 3 PFTE-fødder som er blevet placeret til at give en glidende bevægelse på musemåtten og lang holdbarhed. Både MM710 og MM711 er blevet forsynet med en optisk PMW3389 sensor fra PixArt. Sensoren forsyner musen med 16.000 DPI, og skulle sørge for minimalt lag og lidt til ingen stuttering.  

master_mouse_mm710_m711_gaming.png

Vi finder vi selvfølgelig også klistermærke med serienummer og blandt andet Cooler Master logo og tekst, sammen med navnet på musen. Dog byder MM710/711 ikke på meget mere her og det er nu tid til at gå videre. 

cooler_master_MM710_gaming_mm711_mouse.png

Software

Det er nu blevet tid til at klargøre musene inden test, og til dette har Cooler Master lavet et styk software: MasterPlus, hvor det selvfølgelig også er muligt at styre andre Cooler Master enheder hvis man skulle have disse. Vi tager et kig på MM711 i softwaren, da den har en ekstra funktion med RGB. Ellers har både MM710 og MM711 samme muligheder med softwaren.   

cooler_master_masterplus__buttons_m711_tweak.png

Det første menupunkt er ”buttons”. Det er her muligt for os at ændre funktionerne på næsten alle knapperne. Den eneste knap som er låst er venstre museknap, og ellers står det brugeren frit for at ændre sin mus, så den passer efter hvert behov. Den næste er ”lighting” hvor det er muligt at ændre RGB, samt hvilket mode lyset skal være i. Vi har 7 standard farver at vælge imellem, sammen med muligheden for at gemme vores egne farver. 

cooler_master_masterplus__lighting_m711_tweak.png

Performance menuen giver selvfølgelig mulighed for at indstille musen, lige fra DPI-indstillingerne, som nævnt tidligere, til selve responstiden på knapperne. Ydermere finder vi også et menupunkt til at lave macros og til sidst profiles, hvor det er muligt at gemme sine indstillinger i en fil og indlæse dem, så man hurtigt kan indlæse det på en anden computer end sin egen.

cooler_master_masterplus__performance_m711_tweak.png

Testen – Brugen og komfort

Vi har været rundt om MM710 og MM711, hvor vi både har kigget på design og software. Det betyder at vi er nået til selve testen af musene. For at teste dem godt igennem i dagligdagen og til spil, har jeg selvfølgelig placeret den som min nye primære mus og brugt begge over en længere periode for at kunne få et indtryk af hvordan de fungerer. Jeg har haft indstillet musene til 6000 DPI, som jeg både bruger når jeg er på skrivebordet, men også under spil. Musen bliver brugt på en stofmåtte under testen. Når dette er sagt, er vi selvfølgelig klar til at gå videre i testen, hvor jeg vil komme med min oplevelse af MM710 og MM711 fra Cooler Master. 

mouse_mm711_rgb_cooler_master.png

Jeg vil starte med at gennemgå hvordan jeg oplever komforten på MM710 og MM711; det er en lidt blandet følelse. Jeg er blevet lidt fan af selve det honeycomb shell design, som giver luft indeni hånden. Når det så er sagt; kigger vi på størrelsen af dem begge, er de for små til mig, og det er sagt med en størrelse medium hånd. De har størrelsen som en rejse mus, og det trækker ned i komforten efter min mening, da jeg føler, at jeg skal have min hånd lidt over musen for at kunne holde ordentligt på den. Kigger jeg videre på selve kablet oplever jeg ikke at det mærkes på noget tidspunkt, hvilket er en lækker detalje, der gør den nem at styre. Med en vægt på 53/60 gram, har musene ingen modstand, hvilket også gjorde at jeg måtte sætte DPI ned fra 8000 til 6000. Der er ingen mulighed for at ændre vægten på musen, og hvis man derfor går efter en mus med lidt mere vægt for mere modstand, er det altså ikke MM710 eller MM711, som er vejen frem. 

MM711_Cooler_Master_mouse_RGB.jpg

Selve knapperne på siden, skal trykkes godt ind før de reagerer. Jeg oplevede, at tommelfingeren kom på overarbejde, når jeg brugte de knapper til at gå frem og tilbage på hjemmesider. Hvis jeg trykkede på forreste knap, blev den ikke trykket ordentligt ind. Når det så er sagt, havde jeg en god oplevelse med både primær- og sekundærknapperne. De reagerer hurtigt og har en behagelig og stille lyd når der trykkes på dem. Cooler Master har valgt at bruge OMRON knapper til dem, og de skulle kunne klare 20 millioner tryk. 

Går vi videre til musehjulet har Cooler Master også gjort det godt her. Det kører fast med et blødt klik hver gang. Selvom man mærker feedback når den drejes er det lydløst og kan ikke høres. Dette er måske en fjollet detalje, men sidder selv daglig med min egen mus, som larmer på dette område, og derfor er det hurtigt en ting som lægges mærke til. 

Cooler_Master_mouse_mm711.jpg

Vi skal selvfølgelig videre i teksten og se på hvordan den fungere når der bliver spillet med den. Efter at have spillet lidt forskelligt med noget RTS og FPS, vil jeg prøve at knytte nogle ord til oplevelsen om dette. Både MM710 og MM711 er utroligt lækre at spille med, og de flyver afsted i glidende bevægelse. Selve vægten er en speciel oplevelse af spille med - normalt spiller jeg med en mus som har en vægt på 121 gram. Selvom det ikke er meget vægt mindre, så kan det tydeligt mærkes, og det giver en hel anden oplevelse af at bruge musen. De leverede præcise bevægelser og havde en hurtig respons. 

Cooler_master_mm710_mm711_honeycomb_shell_mouse.jpg

Pris

Jeg har selvfølgelig været forbi og fundet priser på nettet d. 11/04/2020. Med en pris fra 299,- for M710 og 388,- for MM711 modellen, dog skal man være opmærksom på nogle af farverne vil være dyrere nogle steder. Jeg vil dog mene, at de er prissat i den lave til mellemprisklassen. Da det ikke er en mus med en masse forskellige ekstra features, får man stadig meget med for prisen. 

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring MM710 og MM711 fra Cooler Master, kan du kigge forbi deres hjemmeside ved at klikke på banneret nedenfor. Der kan alle informationer findes på musen, og det er muligt at sammenligne de to mus direkte hos producenten.  

Cooler_Master_mm711__mm710_mouse.jpg  

Konklusion

Det er blevet tid til at få de sidste ord afsted inden vi runder af på vores test af Cooler Master MM710 og MM711. Cooler Master har valgt at bevæge sig ind på markedet med honeycomb shell designet. Hvor de blandt andet konkurrerer med Glorious, Når vi kigger på pris og specifikationer har Cooler Master lavet et produkt som overgår deres konkurrenter, med både flere DPI, lavere vægt og bedre optisk sensor. 

Musen er personligt for mig til den lille side af størrelse, og knapperne på siden kunne godt have haft en hurtigere respons ved tryk. Dette er dog det eneste dårlige jeg kan sige om den, hvor det første er meget individuelt omkring hvordan man vil have sin mus. Musen reagerer hurtigt og glider let hen over musemåtten. Det er en fornøjelse at sidde med den og det er en god mus til pengene. Normalt sidder jeg med en trådløs mus, og derfor har jeg vænnet mig af med kablet, det var dog ikke et problem med MM710 og MM711. Deres ultraweave kabel er om tidligere beskrevet som et snørebånd, og var derfor utrolig fleksibel og næsten ikke eksisterende. 

Både MM710 og MM711 er forsynet med OMRON knapper som er vurderet til 20 millioner tryk. Dette er måske ikke meget, kontra mange andre, men når vi kigger på prisen, synes jeg, at det er meget fornuftigt. Når vi også kigger på hjulet, som var fast og gav en god feedback ved et rul, men stadig var lydløst ender vi altså ud med en mus, som i sidste leverer et rigtig godt resultat. 

Musen har et neutralt design og Cooler Master har været selvsikre nok til ikke at klistre deres logo på musen. Dog er omridset af deres logo at finde, men det er så diskret, at man ikke tænker over det. Vi står altså med et produkt, som er lidt en niche omkring design, og hvem som måske kunne finde på at anskaffe sådan en. Men hvis man har forelsket sig i honeycomb shell designet, så vil jeg helt klart mene at Cooler Master er vejen at gå. Derfor får musene også et stort 9 tal, sammen med et Safe buy. Jeg manglede, at de var lidt større og hurtigere respons på knapperne i siden. 

Pros

 • OMRON kontakter i højre/venstre klik
 • Ultraweave kabel
 • Meget lav vægt (53/60 gram uden kabel)
 • Fedt design
 • Glidende oplevelse med PTFE-fødderne
 • Feedback og minimal lyd på hjulet
 • Optisk PMW3389 sensor fra PixArt

Cons

 • Størrelsen (for nogen)
 • Knapperne på siden manglede bedre respons/feedback


***GIVEAWAY***

I samarbejde med Cooler Master udlodder vi Cooler Master MasterMouse MM710 og Cooler Master MM711. 

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.

Vi trækker en vinder den 28 april, hvor efter vinderen kontaktes. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 5 dage, vil en ny vinder udtrækkes.