Cooler Master MM720: Test

Ergonomic honeycomb PTFE 49g Gaming ultraweave classic Cooler PMW3389 mouse Master MM720 shell
Endnu en honeycomb shell gaming mus er kommet frem, denne gang fra Cooler Master. Producenten har dog valgt at tage en lidt anden tilgang til hvordan en gamermus skal designes. Her handler det om en lav vægt og et ergonomisk design, som bringer noget nyt på bordet. Vi skal i dag tage et kig på MM720 fra Cooler Master, som sætter en ny standard for hvordan en gaming mus skal være.


Ergonomic PMW3389 PTFE classic MM720 mouse Master 49g honeycomb Gaming ultraweave shell Cooler.jpg


Inden vi skal kigge på MM720 vi have kigget på specifikationer først. Jeg har været forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet nogle oplysninger frem.

Specifikationer og features Cooler Master MM720

 • 16,000 DPI PixArt PMW3389
 • Op til 400 IPS
 • 50 G acceleration 
 • LK optical micro switch, 70M
 • Seks knapper
 • Størrelse: 105.42 mm x 76.52 mm x 37.35 mm (LxBxH)
 • ABS Plastic
 • 2 RGB Zoner
 • 1.8m Fixed Ultraweave kabel
 • Vægt: 49 gram


Rundt om MM720

MM720 fra Cooler Master kommer i, nok den mindste æske, jeg har oplevet med en mus. Farverne er det velkendte lilla, som vi normalt ser ved et produkt fra Cooler Master. På fronten har vi billede af musen, sammen med nogle af de nøglefunktioner som Cooler Master lægger vægt på; blandt andet er musen IP58 certificeret. MM720 musen vi har modtaget er i mat hvid, men musen kommer også i blank hvid, blank sort og mat sort. 

Cooler Master MM720

På bagsiden, får vi flere informationer omkring MM720. Blandt andet har Cooler Master valgt et klassisk ergonomisk design, sammen med form til fingeren for mere komfort. Udover det er musen selvfølgelig i honeycomb design. Den gør brug af optisk sensor, PMW3389, for bedre præcision. 

Cooler Master MM720 gaming mus

Musen skal selvfølgelig frem på bordet, og når vi har fået det hele ud, kan vi også få en bedre forståelse af, hvorfor musens æske ikke er større; selve MM720 har et meget kompakt design. udover musen kommer der også en lille manual, ekstra PTFE-puder, og anti-slip armour tape. 

Cooler Master MM720 gamer mus

Tager vi et kig på selve MM720, kan vi på siden se de to knapper. Selvom musen er hvid, har de valgt at give dem et sort design. Deres størrelse og placering fuldender det ergonomiske design som Cooler Master har gang i. De er nemme at nå og har en god feedback. Normalt plejer jeg at have min tommelfinger på den bagerste knap, på en mus. Men med dette design vil jeg dog være nød til at have under knapperne, når de ikke bruges. 

honeycomb classic 49g PMW3389 mouse ultraweave PTFE shell MM720 Gaming Ergonomic Master Cooler

Kigger vi på den modsatte side, er der ingen tvivl om, at musen kun kan bruges af højrehåndet. Som tidligere nævnt har Cooler Master sat fokus på det ergonomiske design, og derfor har de også lavet en støtte til ringfingeren. 

Gaming Ergonomic MM720 PMW3389 honeycomb classic shell Master 49g PTFE mus Cooler ultraweave gaming 

MM720 er en lav mus, men også bred. Det er virkelig et specielt design Cooler Master har givet til MM720, både hvor de kombinerer det brede design, til at give bedre ergonomi, med honeycomb designet, som giver musen en ekstrem lav vægt. 

MM720 Cooler Master tweakdk test

Cooler Master har selvfølgelig sørget for at lave dette design komplet, og tilslutningen af musen har de forsynet med en fast ultraweave kabel, som giver en fleksibilitet og frihed når man bruger musen. Vi har tidligere set samme kabel på andre af deres modeller, og jeg ved fra dem, at det fungerer rigtig godt. 

MM720 Cooler Master tweakdk test gaming musNår vi vender musen om, har vi to store PFTE-puder, en i hver ende af musen. Som nævnt har MM720 fået monteret PMW3389 sensor fra PixArt. Til den hurtige så er musen jo kablet, men vi har dog også en knap i bunden. Denne knap er til at skifte DPI hastighed, som standard. En sjov placering, som gør det umuligt at skifte under en heftig kamp.

MM720 Cooler gamer-mus Master tweakdk test


Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi også have taget et kig på softwaren. Cooler Master har lavet softwaren MasterPlus, som giver muligheden til at indstille musen. 

Inde i softwaren har vi fem menuer. Den første er ”Buttons”, her har vi selvfølgelig mulighed for at ændre funktioner i de seks knapper, som er på musen. Udover det, så har musen også en kombi knap. Det er muligt at holde drejehjulet inde, hvor knapperne så får andre funktioner. Hvilket betyder at musen har yderligere 4 knapper. 

MM720 Cooler Master tweakdk test software gamer-mus

Under performance giver Cooler Master os endnu flere muligheder til at justere vores mus og tilpasse den, lige præcis som vi ønsker det. Det er også muligt at justere distancen mellem overflade og sensor. 

MM720 gamer Cooler Master tweakdk test mus

De sidste menuer handler om lyset, Macros og til sidst profiler. Musen har intern hukommelse, så det er muligt at have profiler direkte på musen. Det er altså den oplagte mus, som du kan have med dig, hvor du nemt kan skifte mellem profiler.

MM720 Cooler Master tweakdk test PMW3389 Cooler

Master MM720 Cooler tweakdk test gamer

MM720 Cooler Master tweakdk test honeycomb shell gaming mus


Testen – Brugen og komfort

Det er nu blevet tid til selve testen. Som altid har jeg haft brugt musen som min primære i en periode. Dette gør, at MM720 er blevet udsat for lidt forskellige spil sammen med det daglige brug på computeren. Jeg vil derfor beskrive min oplevelse af MM720 både i form af komfort, kvalitet og performance. 

MM720 Cooler Master test tweakdk shell honeycomb gaming mus

Vi starter med komforten. MM720 kommer som sagt med et lidt anderledes design, end vi normalt ser. Jeg har dog svært ved at sige, om det faktisk fungerer eller stresser hånden mere. Ved det nye design, bliver min hånd mere spredt ud på musen, hvor jeg normalt har den mere samlet.

Det handler selvfølgelig om smagssag og tilvænning om det hjælper eller generer. For mig føltes det som om min hånd blev låst, i form af at den skal ligge på det valgte område, hvis jeg prøvede at rykke lidt, gled den automatisk på plads igen. Det kunne måske have givet en bedre følelse, hvis musen lige var blevet en lille smule større, så hånden lå bedre på den. 

Knapperne på MM720 er skruet perfekt sammen, lyden er behageligt blød og passer til følelsen når man trykker på dem. Det samme gør sig gældende med drejehjulet, som også giver en behagelig feedback, når det ruller. Selve kvaliteten af musen virker solid og god, og selvom Cooler Master har valgt at vedlægge anti-slip tape, ser jeg dog ikke behovet for at bruge det.  

Hvis vi kigger på performance oplevelsen, så tror jeg ikke jeg har prøvet en mus som denne før. Det kan være svært at beskrive. Selvom jeg før i tiden har udtalt mig om, at en mus glider let over musemåtten, så er det intet i sammenligning med MM720. De PTFE-fødder som Cooler Master har monteret, formår virkelig at give den bedste oplevelse. Andre letvægtsmus som jeg har haft i hænderne føltes pludselig tunge, og som om de modarbejder mine bevægelser, hvor MM720 glider med mig, og fuldender den bevægelse jeg har sat i gang. 

Cooler Master har valgt at bruge PixArt PMW3389 sensor, som sørger for præcision. Jeg føler virkelig, at MM720 lykkedes ved kombinationen af denne sensor og PTFE-fødderne, som giver de meget præcise bevægelser og registrering. Hvilket også gør det til en sand fornøjelse at bruge den, når vi kigger på ydelsen af musen. 

Ergonomic honeycomb PTFE 49g Gaming ultraweave classic Cooler PMW3389 mouse Master MM720 shell.jpg


Pris

Vi skal selvfølgelig have kigget på prisen på Cooler Master MM720. Det har ikke været muligt at finde musen hos de danske forhandlere, men vi er blevet informeret om at musen vil ligge på en pris omkring 49.99 USD, hvilket rundt regnet er 307,- DKK. Prisen ligger sig midt i det hele, og det virker ikke til at Cooler Master vil lade det nye design betyde, at musen skal have en højere pris end en ”normal” mus.   

Ergonomic PMW3389 PTFE classic MM720 mouse Master 49g honeycomb Gaming ultraweave shell Cooler.jpgØnsker du at finde flere oplysninger omkring MM720 fra Cooler Master, kan du klikke på banneret ovenover.


Konklusion

Det er blevet tid til en opsamling og afslutning på testen af MM720 fra Cooler Master. Denne mus har overrasket mig meget, især hvor jeg har været skeptisk omkring det nye ergonomiske design, Cooler Master har givet sig i kast med. 

Musen er helt klart en kandidat, som burde tages i betragtning, hvis du er seriøs omkring din gaming, specielt når vi kigger på First Person Shooters som Rainbow Six: Siege eller CS:GO. Ikke nok med den kommer med intern hukommelse til profiler, som gør det bekvemt, hvis du skal tilslutte musen til en anden computer end den derhjemme. Det er også en mus som byder på en performance jeg ikke har oplevet før. 

Bliver du så en bedre gamer med MM720? Nej nok ikke, det kræver en masse træning og mange timer i dit spil. MM720 hjælper dog godt på vej, og fjerner de udefra kommende ting, såsom friktion på musemåtten og en tung mus, som fjerner hastigheden fra dine bevægelser. 

Nu når Cooler Master har valgt, at deres mus kun skal komme i en udgave med kabel, er jeg taknemmelig for, at de gør brug af ultra weave kablet. Personligt er der intet værre end en mus som bliver trukket af kablet og vil noget andet, end hvad du vil. Specielt når du går rundt om et hjørne og støder ind i modstanderen, hvor tingene skal gå hurtigt. 

Hele sammensætningen er altså blevet nøje sat sammen, og det er endt med en mus som ikke burde glemmes, når du skal ud og finde din næste mus. Denne er specielt egnet, hvis du går til Esport, eller bare er seriøs omkring dit game. 

Men som tidligere nævnt er musen ikke perfekt for mig. Jeg har gået i flere dage og tænkt, om den manglede højde eller bare skulle være større, for at ligge bedre i hånden. Min konklusion er, at den mangler lidt mere længde, så håbet er måske Cooler Master laver en MM730, hvor de har gjort samme model lidt længere, så dem der har en hånd større end størrelse seks også får det mest ergonomiske greb. 

MM720 fra Cooler Master ender med at score topkarakter med 10/10. Cooler Master har fået skabt en mus, som helt klart fortjener en plads blandt andre mærker, når du skal vælge din næste gamermus, som skal flashes frem nede i den lokale Esports forening eller overfor vennerne. Selve designet er anderledes og fedt, og du går ikke ned på ydeevne med denne. 

MM720 har knækket koden til en honeycomb mus, hvor den overgår det jeg tidligere har prøvet. Specielt når vi kigger på oplevelsen mellem mus og musemåtte. Jeg måtte flere gange vende tilbage til den mus jeg normalt har brugt, for at sikre mig det ikke foregik oppe i hovedet. Derfor kan jeg også med sikkerhed sige der er stor forskel i hvordan den føles i forhold til andre modeller. 

Når vi så kigger på prisen, så har Cooler Master lagt sig i en meget spiselig pris, hvor du kun bliver forhindret, hvis du forventer en god mus kan købes for 100 kroner. Du behøver ikke have den store pung frem for at anskaffe dig MM720, hvilket kun giver mere værdi, med de features musen byder på.   

Pros

 • Optiske knapper, som kan klare 70M klik
 • Ergonomisk design
 • Kombi-knap
 • Ultraweave kabel
 • Meget lav vægt (49g)
 • Sensoren PixArt PMW3389
 • Feedback og minimal lyd på drejehjulet
 • Glidende oplevelse med PTFE-fødderne 
 • Anti-slip tape (Hvis du skulle have behov)

Cons

 • Kunne godt have været en smule større