Corsair Dark Core RGB Pro FPS gaming mus

front
Corsair er klar med en refresh af deres populære Dark Core mus fra 2018, som ifølge Corsair selv skulle være den idelle, premium mus til FPS/MOBA spil med et trådløst flair. Vi kigger nærmere på hvad Corsair har forbedret, og om den lever op til forventningerne og prisen i dagens test.1_Corsair_logo_high_res.jpg


Specifikationer og features

Corsair har været så venlige at sende os en reviewer guide med en hurtig opsummering af specifikationer og deres fokuspunkter. Vi lægger lige ud med de hårde fakta.

 • Connection: Wireless (2.4Ghz / Bluetooth), Wired
 • Sensor: Pixart PAW3392 Optical Sensor 
 • Onboard Profiles: 3
 • RGB: 9 configurable zones
 • Buttons: 8
 • Polling rate: 1.000/2.000Hz
 • Cable Length 1.8 m / 6 ft., braided
 • iCue Software> Compatible
 • Dimensions 120.0(L) x 78.0(W) x 42.0(H) mm / 4.72” (L) x 3.07” (W) x 1.65” (H)
 • Weight (w/o cable and accessories) 133g.

Et kig på Dark Core RGB Pro

Det er vist blevet nævnt en del gange efterhånden, men som med alle Corsairs andre produkter, så har Dark Core også fået den nye Sort/Gule indpakning – den er svær ikke at have en holdning til, om man så er vild med eller hader den.

Corsair Dark Core RGB Pro


Indholdet

Udover selve musen indeholder kassen en USB dongle til musens trådløse 2.4Ghz forbindelse – alternativt kan man vælge at gøre brug af kablet eller bluetooth, hvis ens PC understøtter dette. Kablet bruges til opladning, medmindre man køber ”SE” udgaven, som også har QI ladning indbygget i musen.

Den højre side af musen er udskiftelig, så at man selv kan vælge om man vil have en glat eller mere ru overflade (som resten af musen har)

Knapper her og der – Og hvad de kan bruges til

Dark Core har 8 knapper i alt (venstre og højre medregnet). De sædvanlige to på venstre side, samt to i venstre side af toppen, samt en ekstra under musehjulet (som også er en knap) – Disse tre bruges som udgangspunkt til profilskifte og DPI justering men kan ændres som du lyster igennem iCue softwaren.

Corsair Dark Core RGB Pro 2020 test


Det personlige præg

Som nævnt tidligere følger der to sidestykker med, så at man selv kan vælge om man vil have en mere glat eller ru overflade og greb her. Sidestykket holdes fast på musen med to magneter – og indvendigt er der plads til USB donglen, så den ikke bliver væk hvis man skal have musen med på farten.

tweak_dk_corsair_dark_core_rgb_pro_side_pieces


Hvad der gemmer sig på undersiden...

Undersiden gemmer selvfølgelig på sensoren, hvor al magien sker – Denne har fået en opgradering ift. Corsairs andre mus og er nu på hele 18.000 DPI med mulighed for op til 2000hz polling. Man kan næsten ikke lade være med at spørge hvor grænsen ender med dette våbenræs, men producenterne ser ikke til at stoppe.

Det er også på undersiden at man finder Power/Mode slideren, som tænder og slukker musen, samt skifter mellem Bluetooth og 2.4Ghz funktionalitet, hvis ikke musen er koblet til med kabel.

tweak_dk_corsair_dark_core_rgb_pro_bottoms_up.jpg


(RGB) Lys skal der til!

Corsair har selvfølgelig også RGB i tankerne vanen tro – Og de har formået at presse hele 9 individuelle zoner i Dark Core RGB Pro. Fantasien sætter grænsen, og man kan kombinere flere effekter på tværs af lag og zoner via iCue softwaren.

Nu er jeg selv lidt af en RGB fanboy, og selv om jeg ikke rigtig ligger mærke til lyset på mus, når hånden er over den, så ser det sgu ikke ringe ud med lidt arbejde når den står for sig selv – Specielt i samarbejde med tastatur, headset og computerens RGB lys.


iCue softwaren – RGB opsætning

Dark Core RGB Pro har som nævnt tidligere hele 9 RGB zoner, som kan tilegnes individuelle eller kombinerede effekter. Fantasien sætter virkelig grænserne her, og man kan opnå nogle ret vilde effekter med lidt pillen. Hvis man skulle være til noget mere afslappet kan man også bare lade den køre en farve fast eller helt slukke for lyset.

 Corsair Dark Core RGB Pro software gaming


Micro Macro

Macro-funktionalitet er der selvfølgelig også rigeligt af i Dark Core Pro – Uanset om man er professional bruger eller helt ny, så er brugerfladen nem at gå til, og man kan hurtigt programmere musens 8 knapper efter ens ønsker.

 fps gaming mus Dark Core corsair RGB Pro tweakdk


Ydelsesjusteringer

Finjustering af DPI er også muligt med op til 4 forskellige niveauer, som man kan skifte imellem med de to DPI knapper på toppen af musen, eller hvor man ellers vil flytte dem hen.

rgb gamermus Dark Core Pro corsair test

Musen kan også kalibreres til den overflade den kører på for optimal og konsekvent bevægelse. Jeg har dog ikke selv kunnet mærke en forskel på før og efter på nogen af mine Corsair mus på hverken rå bordplade eller med tynde eller tykke musemåtter, men det kan være der er nogle edge-cases jeg ikke lige har fundet. Intet nyt er ikke dårligt nyt.


Dark Core RGB Pro i brug

Jeg er personligt mest til de lidt lettere mus, da jeg har et meget dramatisk ”klo” greb på min mus, hvor musen er rettet mod ”palm” brugere der griber helt fat om musen.

Dark Core Pro vejer efter min mening lige en anelse for meget til at være optimal til mig i skydespil og andre spil hvor hurtige reaktioner er nødvendige. Dens vægt og form er derimod utrolig rar i spil hvor der er lidt mere ro på – hvor jeg meget hurtigere kan blive træt i hånd og arm med en lettere mus, er der en markant forbedring i komfort her for mig.

Batteritiden på de 50timer skal man tage med et gran salt. Jeg får personligt en dags brug ud af den med RGB på samtlige zoner over 2.4Ghz forbindelsen – jeg har dog bemærket at signalet godt kan hoppe en sjælden gang i mellem når musen nærmer sig tid til optankning, specielt på min ene PC hvor signalet fra USB portene skal igennem en trækarm og en del metal fra kabinettet.

RGB lyset er der heller ikke noget jeg kan klage over – De mange individuelle lyszoner giver mulighed for nogle imponerende effekter, så længe man er villig til at bruge lidt tid på det. Og bevares man ser det nok ikke så meget mens man har hånden på musen, men de fleste kigger heller ikke ned på tastaturet mens de spiller – Det er bling faktor for dem der vil have det.

Min største anke med musen (og trådløse produkter generelt) er faktisk forbruget af USB porte. Jeg bruger et Corsair HS70, hvilket resulterer i et forbrug på hele 5 USB porte til det basale tilbehør. En til mit tastatur, en til Dark Core Pro donglen, en til mit HS70 og så to yderligere til ladekabler, da Dark Core Pro bruger USB-C og HS70 Mikro-B. Jeg ville elske at se en samlet ”Hub” løsning her fra Corsair og andre, så at man kan slippe lidt for alle de kabler da det lidt forpurrer ideen med trådløst udstyr. Specielt manglen på én fælles masterdongle ville hjælpe.

Det skal dog lige nævnes at SE udgaven af Dark Core Pro har QI ladning indbygget, hvilket kunne være en løsning på sigt for trådløst udstyr generelt.

Corsair gaming mus Dark Core RGB Pro test


Prisen på grisen

Grundudgaven af Dark Core RGB Pro kan blive din for små 99€ / 740DKK – SE udgaven koster lige en 10€ / 70DKK mere for QI funktionaliteten.

OBS: Mange danske sider har ikke endnu den nye udgave på lager – SKU varenummeret er henholdsvis CH-9315411-EU og CH-9315511-EU for Ikke-QI/QI udgaverne. Ellers er det den gamle model fra 2018 man får.


Konklusion

Corsair har formået at tage den originale Dark Core mus og give den en grundig tur på værkstedet. Et stærkere batteri, mere RGB bling og mulighed for QI ladning i SE udgaven gør Dark Core til et fornuftigt køb. Jeg er ikke helt overbevist om vægten, men det kan sagtens være at efter et par ugers brug at jeg stille og roligt vænner mig til det igen – den er i hvert fald yderst komfortabel til alt andet end lige flickshots og noscopes.

Mange vil nok mene at 7-800kr er meget for en mus, men trådløs funktionalitet, RGB og en meget konsekvent ydelse kommer ikke gratis. Corsair får et velfortjent 9-tal med hjem i dag.

Godt

 • Fornuftige forbedringer ift. 2018 modellen
 • Imponerende RGB funktioner
 • Ligger godt i hånden
 • Skiftet til USB-C / QI ladning

Knap så godt

 • Kan have signalproblemer – specielt ved lavt batteriniveau
 • Lidt tung i hånden ift. Corsairs andre mus.
 • Batteriet kunne være stærkere
 • Dyrt legetøj


Konkurrencen er slut, og i denne omgang siger vi tillykke til Devinum, som også har bekræftet modtagelsen af mail.


***GIVEAWAY***

I samarbejde med Corsair udlodder vi en Corsair Dark Core RGB Pro FPS gaming mus.

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.

Vi trækker en vinder den 15 april, hvorefter vinderen kontaktes. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 3 dage, vil en ny vinder udtrækkes.


Vores partnere