Cougar Neon Mouse Pad

cougar_neon-front
Musemåtte med RGB lys hele vejen rundt. Den er blød, og kan nemt pakkes sammen som en normal musemåtte.

Cougar har bedt os kigge på en af deres musemåtter. Denne har indbygget RGB lys, til trods for, at den er blød og nem at pakke sammen ved transport.

cougarlogo.png

Musemåtten hedder Neon, og den kan købes i to forskellige størrelser. En standard, og en deskpad hvor man også kan have tastaturet på. Princippet i begge er det samme, så vi kigger på den normale størrelse i denne anmeldelse.

cougar_neon-normal

De tekniske specifikationer.

Som man kan se, er den 4 mm tyk, hvilket er rimelig normalt for en fleksibel musemåtte. Den er lavet i gummi med en overflade af stof.

Neon-product-section-02.jpg


Series: COUGAR NEON RGB Gaming Mouse Pad
Model: NEON / NEON X
Width: 350 (mm) / 800 (mm)
Length: 300 (mm) / 300 (mm)
Thickness: 4 (mm)
Material: Cloth / Nature Rubber
Cable: 175 (cm)


Neon-product-section-01.jpg

Kassen og indholdet.

Selve kassen er printet med pæne illustrationer, specifikationer og features udenpå. Man er ikke i tvivl om, hvad man køber når man ser kassen.

cougar_neon-box.JPG

Inde i kassen ligger musemåtten. Der er jo ikke det store der kan gå i stykker, så den er ikke pakket ekstra ind.

cougar_neon-content.JPG


Et nærmere kig på musemåtten.

Hvis vi starter med forsiden, kan man se det er fint stof, som er brugt på oversiden. Hele vejen rundt om kanten ligger en lysleder, som er mat hvid. det er den som lyser op rundt på musemåttens kant. Bemærk, at selve lyslederen er mindre end musemåttens tykkelse. Jeg har kigget på andre musemåtter med lignende løsning, hvis lyslederen var tykkere end musemåtten. Det er ikke noget success.

cougar_neon-edge_front.JPG

På undersiden finder vi en gummibagside. Den gør, at musemåtten ligger solidt imod underlaget. Også her kan man fornemme, at lyslederen er mindre i tykkelse end selve musemåtten. Det giver lang mindre gener fra nylontråden på underarmen, hvis man sidder med bare arme.

cougar_neon-edge_back.JPG

I det ene hjørne finder vi selve styringen. Det er en lille kasse, hvor der er en knap på. Når man trykker på knappen, skifter farven eller effekten i musemåtten, og der er rigtig mange at vælge imellem. Styringen husker den sidste indstilling, så man ikke skal finde den hver gang man tænder computeren. Det er meget lækkert.

cougar_neon-controller.JPG

Kablet er et standard USB kabel i plastik. Det skal heller ikke andet, end give musemåtten strøm, da styreboksen klarer det med farverne. Kablet er 175 cm langt, hvilket er fint til de fleste setup.

cougar_neon-cable.JPG


Testen.

Så er det blevet tid til, at teste musemåtten. Der er jo ikke vildt meget man kan teste med sådan en, men jeg forklarer her lidt forskellige ting om brugen af den.

Komforten:

Selve musemåtten er jo lækker, blød og med fint stof på overfladen. Den er god at hvile hånden på, når man ikke lige sidder og spiller intenst.

Syningen rundt om musemåtten er lavet med nylon snor. Det er ikke specielt behageligt, hvis man har bar arm, og den så glider hen over syningen hele tiden. Jeg vil anbefale man bruger langærmet trøje, hvis man skal bruge denne musemåtte i længere tid. Jeg har dog prøvet lignende musemåtter, som er værre at bruge, men der er stadig irritation fra syningen på denne.

cougar_neon-stitching.JPG


Betjeningen:

Selve controlleren har 14 forskellige indstillinger. Det er super nemt og bekvemt at betjene, og den husker hvilken indstilling man nu har valgt.

cougar_neon-controller_options.JPG


Lyset:

Lyset kommer jo ud fra den lille controller boks, som sender lyset ud igennem lyslederen rundt på musemåtten. Der bliver sendt lys ud i begge retninger.

cougar_neon-light2.JPG

Som man kan fornemme, er lyset mere intenst i hjørnerne, end det er på langsiderne. Det er fordi lyset bøjes, og rammer siderne af lyslederen når den bøjes. 

cougar_neon-light1.JPG

Det er dog forskelligt alt efter farve, hvor tydeligt det er med tabet af lys. Jeg synes de blå farver er mere intense, end de røde og lyse farver.

cougar_neon-light4.JPG


Konklusionen.

Der er bestemt fordele og ulemper ved denne Cougar Neon musemåtte.

Man får muligheden for, at have RGB lys på en fleksibel musemåtte, hvilket ikke er så udbredt. Der er masser af muligheder i den medfølgende styreboks, og lyset er da også nogenlunde intenst. Hvis man kun skal bruge det om aftenen, er det ganske fint, men i dagslys er det ret fesent.

I forbindelse med komforten, så forsvinder der en masse komfort med den nylon tråd, som lyslederen er syet fast med. Cougar har dog forsøgt at gøre det bedre ved, at lave lyslederen mindre end selve musemåttens tykkelse. På den måde er det ikke en hård kant nylon snoren ligger på. Men det er altså ikke nok, hvis man har bare arme. Man bliver ret hurtigt rød efter nogle gode gaming sessions, når man sidder og bevæger underarmen på tværs af nylon tråden hele tiden. det er langt fra behageligt.

Prisen:

På de danske webshops, kan man købe Cougar Neon og Neon X. De koster omkring 200 DKK for Neon, og X versionen koster lige omkring 300 DKK. Det er en ganske fin pris, størrelserne taget i betragtning.

Godt:

Ok pris
Lækker overflade
Skridsikkert underlag
RGB lys med mange effekter

Mindre godt:

Komforten er i bund, da nylontråden river underarmen.

Lægger man det hele sammen, så vil jeg give denne musemåtte en 7/10 score. Den nylontråd ødelægger hele formålet med en musemåtte, og det gør den så godt som ubrugelig med bare arme. Derfor kan jeg heller ikke give dette produkt nogen form for anbefaling, da jeg ikke vil anbefale man køber det. Det skulle have været lavet på en helt anden måde, hvis denne musemåtte skulle være brugbar i længere tid.