COUGAR Surpassion FPS Gaming mus

Cougar_Surpassion-frontpic
Vi har modtaget en Surpassion FPS gaming mus fra COUGAR. Den har en 7200 DPI sensor, LCD skærm og Omron kontakter. Det lover godt forud for testen af Surpassion FPS Gaming musen.

COUGAR har sendt os deres Surpassion FPS gaming mus. Det er en driverfri mus med LCD display og RGB lys. 

COUGAR Surpassion Gaming mus logo


 

Lad os starte med en  introduktionsvideo fra COUGAR.

 

Pakken og indholdet.
Man modtager musen i en fin kasse med flotte illustrationer og specifikationer samt features printet udenpå.  

COUGAR Surpassion FPS Gaming mus kasse.jpg

 Inde i selve kassen finder vi foruden musen, ekstra glidepuder og en brugervejledning. Der er også en lille reklame for andre COUGAR produkter. 

Cougar_Surpassion_tilbehør_gaming_mus.jpg

 

De tekniske specifikationer.
Som man kan læse, er musen udstyret med en PixArt PMW3330 optisk sensor. Den har en DPI opløsning på hele 7200, og musen har en opdateringshastighed på hele 1000 Hz. Omron kontakter og 2 zoners RGB lys er også nogle lækre features. Bemærk også den lille vægt. • Sensor PixArt PMW3330 Optical Gaming Sensor
 • Resolution 50-7200 DPI
 • Game Type FPS
 • Polling Rate 125 / 250 / 500 / 1000Hz
 • Switching 50M OMRON Gaming Switches
 • Profile LED Backlight 2-Zone Backlight
 • Maximum Tracking Speed 150 IPS
 • Maximum Acceleration 30 G
 • Interface Golden-plated USB plug
 • Cable Length 1.8m
 • Dimension 120(L) X 65(W) X 38(H) mm
 • Weight 96g (Excluding cable)
 • System Requirements
  Windows 7
  Windows 8
  Windows 10

Lad os kigge på musen.
COUGAR Surpassion er en rimelig standard mus af udseende. Den har en ret slank aflang form, som passer til palm grip. På fronten har vi de to stor primære knapper, et scrollhjul, som også har indbygget knap og over det en knap til lyset i musen. Der er 13 forskellige lys indstillinger.

Cougar_Surpassion_set_forfra_gaming_mus.jpg 

På siden af musen finder vi et par velplacerede knapper til tommelfingeren. De sidder godt i forhold til palm grip, så man ikke skal anstrenge sig for, at trykke på dem. Der er blød gummi på siden, så man har et godt greb om musen når man skal løfte den, og korrigere placeringen på musemåtten. 

På højre siden er der også blød gummi. Det er super lækkert, og giver et rigtig godt greb om musen. 

Surpassion_FPS_Gaming mus_cougar_side.jpg

FPS_Gaming mus_cougar_Surpassion.jpg

Bag på musen finder vi et COUGAR logo. Der er lys i logoet, hvilket der også er i scroll hjulet. 

FPS_Gaming computermus_cougar_Surpassion.jpg Under musen finder vi noget, som man normalt ikke finder. Der er selvfølgelig et par gode glidepuder som sørger for, at musen glider nemt og ubesværet over underlaget. Der er også sensoren, som jo er hjertet i hele musen.

gaming_FPS_computermus_cougar_Surpassion_højkant.jpg 

Udover de ovennævnte ting, finder vi også et par knapper og et display. Det er her magien sker i denne mus, og som jeg ikke lige har set andre mus have. 

bagsiden_gaming_FPS_computermus_cougar_Surpassion.jpg Når man sætter musen til, kommer der lys i displayet, og så giver det hele meget mere mening. Det er simpelthen her man justerer alle de tekniske indstillinger i musen. Den gemmer alle indstillinger i hukommelsen, så man ikke skal justere det hver gang man tilslutter musen.

Man kan justere alt fra DPI til opdateringshastighed. Udover det, kan man også justere løftehøjden, og vinkelsnapping. Så der er faktisk nogle ret gode muligheder og features gemt i denne mus til trods for, at den ikke har nogen driver. Smart.  

COUGAR Surpassion gaming mus
Cougar_logo_lys_Surpassion-software
Cougar__Surpassion-gamingmus_software


Kablet er et gummikabel, som er forholdsvis blødt. Nogen sværmer til stofbeklædt kabel, andre til gummi. For mit vedkommende er det vigtigste, at kablet er blødt og fleksibelt. Det er dette kabel desværre ikke, det er lidt til den stive side.

Gaming computermuFPS_cougar_Surpassion.jpg 

Lyset i musen.
Man har mulighed for hele 13 forskellige indstillinger af lyset i musen, til trods for den manglende driver. Den husker også indstillingerne for lyset, så det skal man heller ikke justere hver gang.

Gaming_FPS_cougar_Surpassion_FPS_rgb.jpg

 Lyset i musen er ret afdæmpet, så man bliver ikke blæst bagover af lysstyrken. Det er faktisk ret rart, specielt ud på de mørke nætter når man sidder og gamer. 

Lys_Cougar_Surpassion-fps_gamer_front.jpg 

Logoet bag på musen er også oplyst, hvilket ser ret fedt ud. Man kan som sagt skifte imellem 13 forskellige indstillinger, hvor der er en masse faste farver og et par rullende effekter hvor farverne skifter. Meget passende efter min mening. 

Cougar_logo_lys_Surpassion-gamingmus.jpg

 

Testen - brugen og komforten.
Jeg har brugt COUGAR Surpassion over nogle dage. Jeg har både spillet spil og redigeret artikler samt surfet på nettet.

Musen ligger rigtig godt i hånden, og knapperne sidder hvor de skal for, at man nemt og ubesværet kan nå dem. Man kan ikke lave dem om, men hvis vi skal være helt ærlige, hvor meget laver vi så om på standard indstillingerne i vores mus. Hvis der bliver lavet noget om, så gør vi det oftest inde i de spil vi nu spiller. Jeg har ikke oplevet nogen problemer med musen, og den reagerer fuldstændig som den skal, og gør det en på overbevisende måde. 

Vægten på COUGAR Surpassion er meget passende, den er ikke for tung, og heller ikke for let, men meget tilpas. 

Det eneste jeg lige kan finde at 'brokke' mig over, er kablet. Det er altså lige til den stive side efter min mening, og jeg kunne godt have ønsket mig et blødt fleksibelt kabel, som bare ligger sig på bordet. Det er dog sjældent man finder sådan et kabel på en mus nu om dage. 

Det med at indstille musen med displayet virker overbevisende, og det fungerer upåklageligt. Det er selvfølgelig lidt uheldigt, hvis man skifter DPI hele tiden på sin mus, og man er vant til, at bruge en knap oven på musen. Men for de fleste, så er denne løsning bestemt til at leve med. 


Prisen
Jeg har været en tur rundt på nettet for, at lede efter prisen på musen. Jeg har fundet priser nede omkring 300 DKK, hvilket jeg faktisk synes er meget passende. Der er noget godt hardware i musen, og man får en god mus der passer til allround gaming.


Konklusionen
COUGAR Surpassion er en ganske glimrende mus til allround FPS gaming. Den er nok ikke for den meget krævende gamer, da man ikke så nemt kan tilpasse musen efter skiftende forhold.

Lyset i musen er meget tilpas, og det samme er størrelsen.  

Skærmen og knapperne under musen giver et rigtig godt overblik over, hvilke indstillinger man er i gang med at justere. Og man har gode muligheder for, at justere musen til det behov man nu har på en nem og smart måde. Siderne med gummi giver et super godt greb om musen, så man nemt og ubesværet kan korrigere placeringen på musemåtten, hvilket man ofte har behov for når man sidder og spiller FPS spil. 

Godt:

 • Pænt lys i musen
 • Gummi på siderne for optimeret greb
 • Driverfri (for nogen)
 • God størrelse til palm grip
 • Nem justering med display

Mindre godt:

 • Ingen driver (for nogen)
 • Kabel er lidt stift (for nogen)

Når det hele bliver lagt sammen og trukket fra hinanden. Gældende både brugen af musen, og prisen. Så ender jeg på en flot 9/10 score med en Great Product award. Jeg synes COUGAR Surpassion er en god mus til prisen, og man får smarte features, selv uden driver. Den er passende for en normal, ikke så krævende gamer.