FOURZE GM900 gaming mus:Test

01_frontbillede_fourze_gm900_traadloes_gaming_mus
Vi har i denne omgang fået lov til at lege med FOURZEs GM900 gaming mus med RGB lys, USB-C opladning og trådløs forbindelse. Hvad der er kommet ud af det, kan I se mere til her.

FOURZE er et gaming brand, der er skabt af Fourcom i Danmark for at bringe sit eget mærke til hardwaremarkedet. De bevæger sig primært i periferaler, og denne gang har vi så fået lov til at lege med deres GM900 trådløse gaming mus,


FOURZE GM900 gaming mus:Test

FOURZE GM900 kommer i tre forskellige farvevarianter, som I kan se det på billedet ovenfor. Farvevalget er pastel, og det giver en fin overflade, som dog er noget modtagelig overfor fedtfingre og mærker. Musen kommer som standard med et honeycomb mesh design over det hele, men der medfølger også en fast plade, hvis man ikke er så meget for honeycomb-følelsen i håndfladen. Musen er udformet til et claw grip, og den har en nogenlunde størrelse til en som mig med en ret stor hånd.

FOURZE GM900

GM900 er en ambidextrøs mus, hvilket betyder, at den er helt ens udformet, og den kan derfor fint anvendes af højre- såvel som venstrehåndede. Scrollhjulet er af et soft touch materiale, der giver et dejligt greb på knappen. Til gengæld trækker det meget gerne støv til sig. Hjulet er udstyret med RGB light guides i begge sider.

Musen oplades med et USB-C kabel, og der medfølger et sleevet et af slagsen til ens GM900 mus. Knappen på toppen tilbyder fem forskellige DPI trin fra langsom til meget hurtig (16.000 DPI), og det gør musen tilpasningsvenlig til den enkelte bruger.

FOURZE GM900 gamingmus

Piller man bagsiden af, kommer man ind til hulrummet i musen, hvor vi kan se et RGB oplyst FOURZE logo samt en RGB light guide i bunden af musen. Vi kan også se ind til batteripakken, der lover en forventet levetid på 12 timer ved brug af lys også eller op til 24 timer, hvis man slukker lyset.

Bagsiden er fastholdt af en magnet nede i musen, og den klikkes nemt af ved at tage fat i bunden af musen ved light guiden og trække den af.

gaming trådløs mus FOURZE GM900

gaming trådløs mus GM900 FOURZE

Vi har inde i hulrummet også en holder til ens USB dongle. Der medfølger selvfølgelig en dongle til alle mus, og den er lavet i indfarvet plastik, som matcher musen selv. Man kan selvfølgelig tale for, at størstedelen af alle kabinetter og laptops er sorte, så donglen vil nok gøre sig mere bemærket som hvid fremfor sort. Men musen virker uden yderligere software, og det er rent plug and play direkte ud af kassen. 

gaming t design test rådløs mus GM900 FOURZE

Knapperne på siden er som udgangspunkt i et embossed design med høj glans, som vi kan se ovenfor. Men er man ikke så meget til følelsen af knapperne, så medfølger der faktisk andre flade knapper, som er matte ligesom resten af musen.

gaming GM900 trådløs mus FOURZE

Knapperne kan nemt tages af GM900, hvis man tager fat i enden af knappen og trækker udad. De sidder nemlig også fast med en magnet, og det hele er ganske lige til at gå til.

GM900 Fourze tweakdk

Her ser vi GM900 musen med de flade, matte knapper på. Jeg synes helt sikkert, at æstetikken er bedre med de flade knapper, men der slutter min begejstring også. De er nemlig væsentlig mere besværlige at trykke ind, og der vandt funktionalitet altså over design, så de blev hurtigt skiftet tilbage igen. Men idéen bag er god.

 Fourze GMunderside_pixart_3335_sensor_op_til_16000_dpi

På undersiden af FOURZE GM900 har vi et par knapper. Den ene kan bruges til at justere lysstyrken i musen mellem slukket, mellem eller høj lysstyrke. Den anden bruges til at ændre lysmønsteret mellem en masse forudindstillede programmer.

Derudover har vi også en PixArt 3335 sensor, som er en meget gængse model til trådløse gamingmus. Den har en IPS (Inches pr. Second) på 400, hvilket er musens tracking speed. 400 er alt rigeligt til selv meget hurtige bevægelser, hvor vi kan forvente et sted mellem 200-300 IPS. Sensoren kan klare 16.000 DPI, hvilket egentlig er et forvrængning, da det er printersprog. CPI (Counts pr Inch) er mere rigtigt, og det beskriver, hvor meget musen skal flyttes, før der registreres bevægelse på skærmen. Altså 1/16.000 dele af en tomme (inch) i denne omgang, hvilket er ganske fint.

Pris:

I skrivende stund, den 6. december 2020, er FOURZE GM900 set til 599,00 kroner.


Konklusion:

FOURZE GM900 har nu været en tur rundt i teststudiet, og jeg har undervejs brugt den til gaming, surfing og brug undervejs til Photoshop og under tilblivelsen af min anmeldelse. GM900 er en relativt stort mus beregnet til claw grip, og den henvender sig til både højre- og venstrehåndede, hvilket gør musen mere brugervenlig generelt. Den vejer så lidt som 82 gram, så den er faktisk ganske behagelig at have i hånden. Man bliver ikke træt i hånden af at trække musen rundt. 

Hvad angår designvalget, så er honeycomb mesh jo altid en smagssag, men det har FOURZE heldigvis imødekommet ved at sende en anden bagplade med, som eliminerer en del af mesh-designet. Men man slipper ikke helt. Scrollhjulet er tilpas stort, og det har ret meget feedback mellem trinene, hvilket jeg faktisk ganske godt kan lide. RGB er ikke min sag, men der er masser af det til teenageren. Desværre kan lyset ikke slukkes helt, men det kan begrænses ret meget, når musen kører på batteri. Musen har en fin størrelse, selvom jeg har en ret stor hånd. Havde den lige været en tand længere, så havde størrelsen var helt perfekt, men så kunne den godt hænde at være for stor til mange, så jeg tænker, at FOURZE har opnået et godt kompromis med en claw grip mus i denne størrelse.

Vi kommer ikke udenom, at der også var en bagside af FOURZE GM900 musen. De flade, matte knapper gav et godt udseende, men til gengæld fungerer de ikke ret godt, når de skal trykkes ind. De er væsentligt mere besværlige at trykke på, og jeg opgav faktisk at bruge dem, selvom det æstetisk gav den bedste oplevelse for mig. Levetiden på batteriet på 12- eller 25 timer, alt efter om man kører med RGB eller ej, kunne godt være bedre til den pris, men det er heldigvis muligt at bruge musen med kabel tilsluttet hele tiden, så man kan komme nemt udenom levetiden på batteriet.

Alt i alt synes jeg, at FOURZE GM900 er en god og alsidig mus med fine tilpasningsmuligheder til den enkeltes smag, dog med lidt fejl, og derfor får den en score på 8.

Godt:

  • Gode tilpasningsmuligheder
  • PixArt 3335 sensoren er et godt valg, som lever fint op til forventningerne
  • RGB light guiden fungerer udmærket
  • Et rimeligt prisskilt
  • Fungerer også med kabel

Knapt så godt:

  • De flade, matte sideknapper fungerer ikke ret godt
  • Batterilevetiden kunne godt være bedre på en opladning

Score: 8

10_slutbillede.jpg

Vores partnere