Razer Naga V2 Pro: Test

hyperscroll MMO Naga Pro mouse gaming Moba FPS V2 Pro Razer Synapse 30k Focus
Endnu en mus fra Razer har fået en overhaling, og denne gang er det Naga som stod for skud. Vi tager et kig på den nye mus fra Razer Naga V2 Pro. En mus som er oplagt til den alsidige gamer, som ønsker en mus der både kan specialisere sig til FPS, Moba og MMO. Naga V2 Pro byder på en masse forskellige indstillinger efter dine præferencer, og hvilket spil du spiller.

Inden vi går videre i testen, har jeg fundet specifikationer fra reviewer guide fra Razer.  

Specifikationer og features Naga V2 Pro

 • Type: Trådløs gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: Focus Pro 30K
 • Max DPI: 30.000
 • IPS: - 
 • Maksimal acceleration: -
 • Polling rate: 1000 Hz 
 • Forbindelse: kabel, 2.4GHz og Bluetooth. 
 • Grip Style: Palm
 • Antal knapper: 9+1/13+1/19+1
 • Kontakt type: Razer Optical Mouse Switches gen-3 (90 millioner kliks)
 • RGB-lys: Ja
 • Vægt: 129/131/134 gram 
 • Dimensioner: L119,5 x B75,5 x H43.5 mm
 • OS support: Windows, Mac, Xbox, Linux
 • Software: Razer Synapse 

Rundt om Naga V2 Pro

Naga V2 Pro fra Razer er en trådløs gamermus, som henvender sig til den alsidige gamer. Den fungere sammen med Mouse Dock Pro, som er en dock til at oplade musen, når du ikke bruger den. Ved siden af det er det muligt at skifte siden på musen, så du kan tilpasse den til hvilket spiltype du spiller. 

gaming Synapse V2 30k Pro MMO Focus Razer Moba FPS Pro Naga hyperscroll mouse.jpg

Kigger vi på indholdet, vi udover selve musen, USB-A til USB-C kabel, dongle, adapter. Så har vi også tre forskellige sider som kan skiftes mellem på musen og til sidst en manual. 

FPS Razer hyperscroll Moba V2 Pro Focus 30k Pro Naga Synapse mouse gaming MMO.jpg

Tager vi et nærmere kig på musen, er det tydeligt at se musen er til højrehåndsbrugeren, både med knapperne, som befinder sig på venstre side, men også selve formen på musen, som har en ergonomisk højrehåndsform. Med blandt andet formen til at kunne hvile de fingre, som ikke bliver brugt. 

Pro Razer gaming Focus MMO Pro 30k FPS hyperscroll Moba V2 Naga Synapse mouse.jpg

Tager vi et kig på den modsatte side, har vi støbning i formen, sammen med noget gummi, for at skabe bedre greb og komfort. 

Focus Synapse Naga Moba Pro V2 Razer 30k Pro mouse gaming hyperscroll MMO FPS.jpg

Naga V2 Pro har et meget bredt design, samtidig med den er lidt lav. Det er dog en mus med lidt vægt i, og med montering af siden med tolv knapper, så ender musen med en vægt på 134 gram. Naga V2 Pro er udstyret med en Razer Hyperscroll wheel, som tidligere testet Basilisk V3 Pro, dog med en lille ændring. For hjulet er software styret, og giver mulighed for at kunne ændre næsten hver en detalje, hvilket vi kigger på senere under software gennemgangen. 

gaming Moba hyperscroll mouse FPS 30k Razer V2 Naga MMO Pro Synapse Focus Pro.jpg

Med Naga V2 Pro har vi tre muligheder for tilslutning af musen. Udover selvfølgelig at kunne bruge kablet, kan vi også tilslutte den via 2.4 GHz dongle og Bluetooth. Hvis man tilkøber Razer Mouse Dock Pro, er det også muligt at tilslutte den via 2.4 GHz på den. 

30k Focus V2 gaming Pro mouse MMO hyperscroll Naga Razer Moba FPS Pro Synapse.jpg

I bunden af musen har vi 100% PTFE-puder på front, bag på musen og rundt om sensoren. Sensoren er Focus Pro 30K som giver dig mulighed for at justere DPI op til 30.000. Vi kan også ændre tilslutning i bunden, fra slukket, Bluetooth og 2.4 GHz forbindelse, samt skifte profil.  

V2 Moba Naga Razer Pro hyperscroll MMO 30k mouse Pro gaming Synapse Focus FPS.jpg

Software

Som alle andre Razer produkter, så er det muligt at bruge Synapse. Første menu byder på indstilling af kontakterne, hvor det er muligt at ændre funktion. Vi kan også i bunden se knapperne på siden, hvor softwaren selv finder ud af hvilken af dem, som er monteret. 

30k Synapse gaming V2 Focus MMO Pro FPS Razer Naga mouse Pro hyperscroll Moba.png

Den næste menu er ”performance”. Her kan vi indstille DPI, sammen med ændre polling rate, som er på maksimum 1000 Hz.  

Pro Pro V2 30k Moba Synapse gaming hyperscroll mouse Focus MMO FPS Naga Razer.png

Den efterfølgende har vi ”Scrolling”, som jeg nævnte tidligere er hjulet på musen software styret. Her i softwaren er det muligt at ændre på hvordan hjulet skal reagere, hvor mange scrolls den tager på en omgang, og hvor meget modstand hjulet skal give. Ved siden af det kan man også indstille graden af rotation. Det gør at muligheden for at tilpasse hjulet som du ønsker, pludselig er muligt.  

Pro mouse V2 Focus FPS Pro MMO Naga Moba 30k hyperscroll gaming Razer Synapse.png

Næste er lighting, hvor effekt, lysstyrke kan indstilles. Det er også muligt at gøre så når skærmen slukker, så slukker lyset også på musen. 

gaming mouse MMO FPS Pro Razer V2 hyperscroll Synapse Naga Focus Pro 30k Moba.png

Efterfølgende har vi calibration, hvor det giver muligheden for at indstille distancen for sensoren, den skal registrere. 

MMO FPS Naga Moba Focus hyperscroll Synapse Pro Razer gaming 30k V2 mouse Pro.png

Den sidste for musen er power. Hvilket giver mulighed for at indstille, hvornår musen skal gå i standby ud fra hvor lang tid den ikke har været brugt. 

30k mouse Focus Pro Synapse Moba hyperscroll Pro FPS gaming Razer MMO V2 Naga.png

Testen – Brugen og komfort

Vi skal selvfølgelig have testet musen igennem. Derfor jeg har jeg sat min normale mus til side, og erstattet den med Naga V2 Pro, jeg bruger også Mouse Dock fra tidligere test, til at kunne oplade musen med. Den bliver brugt i en periode, hvor den bliver kastet igennem lidt forskelligt, fra almindelig computerbrug og gaming. 

Focus FPS Pro Naga Synapse Moba gaming Razer V2 Pro hyperscroll MMO 30k mouse.jpg

Naga V2 Pro kan godt virke som en ”stor” mus, med den brede men lave form. Det krævede også lidt tilvænning i forhold til hvad jeg normalt bruger, da jeg normalt har en mus som er lidt højere. Da jeg havde vænnet mig til den, føltes den rigtig godt, og lå godt i hånden. Selve formen er lavet rigtig godt, og giver fin støtte til de fingre som ikke skal bruges. 

Synapse Razer hyperscroll MMO Moba Focus 30k mouse Pro gaming Naga Pro FPS V2.jpg

Kontakterne er optiske, hvilket også nedbringer støjen og giver en behagelig lyd, sammen med en hurtig respons. Knapperne på siden, har også en behagelig og blød lyd, samt en god placering til nemt at kunne nå kontakterne. Ligesom musen er lidt lav, er drejehjulet også kommet lidt ned, hvilket giver den et lavprofils look, selv med den lave placering, er den stadig nem at bruge, og efter at have indstillet den i Synapse, tør jeg næsten ikke gå væk fra den igen. Det er frihed at kunne tilpasse drejehjulet ned til mindste detalje, og specielt når den bruges meget, ved blandt andet browsing og almindeligt kontorbrug. 

Pris

Naga V2 Pro er ikke udgivet under testen, og bliver først lanceret 10. november. Jeg er dog blevet oplyst om en pris på 179.99$, hvilket er svarende til omkring 1370,- DKK. Vi kan derfor godt forvente den kommer til at dele prisen med Basilisk V3 Pro, som også er oppe i det prisleje ved lancering. 

MMO gaming Razer Synapse 30k FPS hyperscroll Pro Naga Moba Focus mouse V2 Pro.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Naga V2 Pro fra Razer, kan du klikke på banneret ovenover.  

Konklusion

Vi er kommet til slutningen på testen af Naga V2 Pro. En mus som deler rigtig mange egenskaber med Basilisk V3 Pro, som endte med en score på 10, og med Naga V2 Pro, er vi oppe i samme liga, både på godt og ondt. 

For musen kommer med mange af de gode interne dele, med en rigtig god sensor, nemlig Focus Pro 30K, ved siden af det optiske kontakter som er holdbare til 90 millioner kliks. Ved siden af det, er Naga V2 Pro opgivet til at kunne holde til 300 batteritid, hvis du oven i det, også har anskaffet dig Mouse pad dock til at kunne oplade, når du ikke bruger musen, så vil du sjældent opleve at løbe tør for strøm. 

Ved siden af alt det, så er Naga V2 Pro en mus, som henvender sig til gameren, der ikke kun nøjes med at spille en type af spil, for muligheden for at skifte antal knapper på siden af musen, bliver du heller ikke begrænset. 

Razer har ikke oplyst specifikationer omkring IPS og accelerationen, så jeg kan ikke vide om musen er på højde med Basilisk V3 Pro, dog vil det undre mig meget hvis de ikke er identiske, ud fra de bygger på samme kontakter og sensor. 

Her hvor den store show stopper er for de fleste, er ved prisen. Men igen, så er det heller ikke unormalt ved andre mærker at vi hurtigt kan komme over 1000 kroner for en kvalitets trådløs mus. Naga V2 Pro er ikke meget anderledes, men henvender sig også primært til gameren, der ønsker at kunne tilpasse sin mus. 

Derfor ender Naga V2 Pro også med at få en score på 10 ud af 10 sammen med Great Product. For jeg syntes musen fortjener sin plads oppe ved Basilisk V3 Pro, som overraskede positivt. Naga V2 Pro har holdt standarden, og tilføjet flere muligheder i form af tilpasning af knapperne på siden. Selve pasningsformen er dog individuelt, om man er til den ”bredde” mus eller vil have en som har lidt mere højde. Men vi kommer stadig ikke uden om muligheden for at kunne tilpasse scroll hjulet, og de brugte materialer gør musen sætter sig blandt toppen af high end muse. 

Pros

 • Razer Optical Mouse Switches gen-3 (90 millioner kliks)
 • Ergonomisk lav profil design 
 • Gode PTFE-fødderne
 • Justerbart hjul via software
 • Focus Pro 30K 
 • Trådløs opladning
 • Batteritiden
 • Kan skifte knapper på siden

Cons

 • Pris

Score: 10 + Great Product

hyperscroll MMO Naga Pro mouse gaming Moba FPS V2 Pro Razer Synapse 30k Focus.jpg


Vores partnere