Shark Velocity M71 Wireless: Test

PMW3335 RGB SharkGaming Velocity Mouse Wireless M71 Shark OMRON Gaming
Vi skal endnu engang kigge på et produkt fra SharkGaming. Denne gang tager vi et kig på en mus, som dropper kablerne og satser på batteriet. Vi skal se om deres eget brand af en trådløs mus, kan leve op til de store mærker og om et ergonomisk design, vil fungere til gaming. Vi kigger nærmere på Shark Velocity M71 Wireless fra SharkGaming.

Specifikationer og features Shark Velocity M71 Wireless 

 • Type: Trådløs gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: PMW 3335
 • DPI: 100 – 16.000
 • IPS: 400
 • Maksimal acceleration: 40G
 • Polling rate: 1000 Hz / 1 ms
 • Forbindelse: kabel, og 2.4GHz.
 • Grip Style: Palm
 • Antal knapper: 8
 • Kontakt type: OMRON switch (20 millioner kliks)
 • RGB-lys: Ja
 • Vægt: 117 gram 
 • Dimensioner: L123,06 x B83,98 x H41,29
 • OS support: Windows, Mac, Xbox, Linux
 • Software: SharkGaming 

Centrale features at hæfte sig ned for en mus er naturligvis sensoren som Shark Gaming oplyser som en PMW 335 og så musens mulighed for at få en maksimum DPI på 16.000, RGB med 12 millioner farver, lang batteritid og den har monteret teflon glide pads. 


Rundt om Shark Velocity M71 Wireless


Kigger vi på indholdet, har vi udover selve musen, USB-C til USB-A kabel, en adapter og en dongle, samt et stykke pap med QR-kode. 

PMW3335 Velocity Shark Gaming RGB SharkGaming OMRON M71 Wireless Mouse.jpg

Kommer vi tættere på selve musen, kan vi se at den er beregnet til højrehåndsbrugeren. Vi har tre knapper på venstre side af musen, som alle kan indstilles efter behov. Ved siden af det er musen afrundet til at tommelfingeren kommer ind og sidder. 

Shark Wireless OMRON SharkGaming RGB M71 Velocity PMW3335 Mouse Gaming.jpg

Den modsatte side har afrunding til ringfingeren, hvilket gør hånden får et naturligt greb på musen. 

Wireless Mouse OMRON M71 Gaming RGB SharkGaming PMW3335 Velocity Shark.jpg

Shark Velocity M71 Wireless er lidt større end de mere almindelige gaming mus, som ses, hvilket gør det naturligt vil være palm greb for når du holder på musen. Drejehjulet sidder langt nede, og giver en pæn runding på fronten. Shark Velocity M71 Wireless, kan tilsluttes via 2.4 GHz dongle eller gennem det medfølgende kabel.  

Gaming RGB SharkGaming Velocity OMRON Wireless Shark PMW3335 M71 Mouse.jpg

I bunden af musen har vi teflon puder på front og bag på musen. Sensoren er en Pixart PMW 3335, som giver dig mulighed for at justere DPI op til 16.000. 

Wireless Shark SharkGaming Gaming Mouse Velocity RGB OMRON M71 PMW3335.jpgSoftware

Shark Velocity M71 Wireless, har sin egen software, som findes inde på SharkGamings hjemmeside, under produktet. Her har vi mulighed for at ændre på en del indstillinger, hvor den første menu vil være ”lighting”. Her kan vi justere på RGB i selve musen. Selvom vi skifter menu, så følger muligheden for justering af knapperne og Polling rate med, hver gang. 

Mouse Wireless Gaming Velocity PMW3335 OMRON RGB Shark SharkGaming M71.png

Den næste menu, vil være DPI, hvor vi kan sætte op til otte profiler med DPI, som kan ændres via knapperne på musen. 

PMW3335 OMRON Wireless Shark Velocity RGB SharkGaming Gaming Mouse M71.png

De sidste er parameter, som giver mulighed for at justere følsomhed, dobbeltklik og scroll hastighed. Samt har vi menuen, Macro til sidst. 

Velocity Shark RGB OMRON Gaming PMW3335 Mouse M71 Wireless SharkGaming.png

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til selve testen, og til det har jeg udskiftet den mus jeg normalt bruger, og erstattet den med Shark Velocity M71 Wireless Den bliver brugt i en periode, hvor den bliver kastet igennem lidt forskelligt, fra almindelig computerbrug og gaming. 

Wireless SharkGaming Mouse OMRON Gaming Shark PMW3335 RGB M71 Velocity.jpg

Shark Velocity M71 Wireless, er lidt speciel i formen, kontra andre gaming mus vi ser for tiden. Personligt minder den mest af alt om en ergonomisk mus, og det kan også mærkes på vægten, som er lidt til den tunge side. Den lidt større størrelse og formen på musen, giver dog stadig et godt greb, og den er nem at arbejde med. 

Selvom den er en ”tung” mus, så er den stadig nem at arbejde med, og jeg oplevede at jeg måtte sætte den ned i DPI i forhold til det jeg normalt brugte. Telfon puderne havde et godt flow på musemåtten, og gjorde musen nem køre rundt med. 

Den lille knap som sidder på siden, tæt på tommelfingeren er fra standard indstillet til triple klik, hvilket er en funktion, jeg fandt meget brugbart når jeg spillede FPS spil. Det gav bedre kontrol over geværet, da rekyllet ikke gik amok, med de små kontrolleret byger, samt når jeg brugte pistolen så fik jeg alligevel skud nok afsted hurtigt, til at kunne lægge modstanderen ned. Jeg syntes dog placeringen er lidt for langt fremme, og jeg kunne ikke få et greb hvor jeg holdte normalt på musen, og samme tid havde den knap tæt på mig, til at kunne bruge den hele tiden i spillet. 

M71 SharkGaming Velocity Mouse OMRON PMW3335 RGB Wireless Gaming Shark.jpg

Vender vi tilbage til knapperne på musen, så har de primære muse knapper et ”højt”, men alligevel et blødt klik, når de bruges. Knapperne på siden er utrolig bløde i klikket og næsten lydløse. Feedbacken på knapperne er rigtig god, og overordnet set er hele konstruktionen solid. 

Går vi videre til drejehjulet, sidder den ret lav i musen, men selvom den er lavere end normalt, er den stadig nem at bruge. Der kommer dog lidt støj fra den under brug, lige meget om den drejes langsomt eller hurtigt. 

Musen kommer med hurtig opladning igennem USB-C, så du hurtigt kan være klar igen. Men desværre så har jeg også nogle steder hvor musen mangler en god overhaling, før jeg ville bruge den som en primær gaming mus. Blandt andet handler det om batteritiden, med ”kun” 50 timers batteritid, kan det hurtigt ende med at musen konstant sidder til opladning, specielt hvis computeren bruges hyppigt.

Pris

Shark Velocity M71 Wireless har en normal pris på 699,- DKK, men er under testen sat ned til 399,- DKK. 

Mouse SharkGaming M71 RGB PMW3335 OMRON Velocity Shark Wireless Gaming.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Shark Velocity M71 Wireless fra SharkGaming, kan du klikke på banneret ovenover.  


Konklusion

Vi skal have afsluttet testen af Shark Velocity M71 Wireless. Musen har fået et ergonomisk design, sammen med funktioner, som forventes af en gaming mus. Personligt var jeg i starten skeptisk omkring designet, om det ville fungere under gaming, men jeg måtte erkende i dette tilfælde gør det. Selve formen på musen gør den næsten klistre sig til hånden, og fingrene får lagt sig naturligt i musen. 

Ved siden af det er Velocity M71 Wireless blevet udstyret med en fornuftig sensor, teflon fødder som fungere rigtig godt og OMRON kontakter som har en god og hurtig respons. 

Den ekstra vægt kan godt være lidt for meget for nogen. For mig er det i forhold til den mus jeg normalt sidder med noget der godt kan mærkes. Selvom musen køre rigtig godt rundt, så føler jeg stadig der skal arbejdes lidt mere for det. Jeg er også godt klar over, der findes folk som har præference for en mus, som vejer lidt ekstra fordi det giver bedre kontrol, men for mig fungerede det ikke. Så en ting at være opmærksom på i forhold til vægten af musen. Den lander med en vægt på 117 gram hvor letvægts mus i dag er nede under 60 gram. 

Et sidste punkt handler om den ekstra knap på siden af musen. Problemet med knappen handler om placeringen, for den er for mig alt for langt fremme, og gør jeg ikke kan bruge den naturligt under et spil. Den manglede en ekstra længde på én til to cm, så havde den siddet perfekt, og været nem at bruge. 

Shark Velocity M71 Wireless, ender med en score på 8 ud af 10, for musen har potentiale på trods af sit ergonomiske form. Men jeg mangler lidt ekstra fra den, før jeg ville skifte musen ud og bruge denne i stedet. 

Godt: 

 • OMRON kontakter som kan klare 20 millioner kliks
 • Gode teflon fødder
 • Ergonomiske design fungere til gaming
 • Sensoren 
 • USB-C Opladning
 • Pris

Skidt: 

 • Batteritiden
 • Vægt
 • Ekstra knap for langt fremme

Score: 8

PMW3335 RGB SharkGaming Velocity Mouse Wireless M71 Shark OMRON Gaming.jpg

Vores partnere