SteelSeries Aerox 3 trådløs gaming mus: Test

3 Wireless SteelSeries Gaming LED Aerox weight mus shell CPI RGb gamermus Wired mouse Honeycomb Low
Det er ikke lang tid siden vi sidst så SteelSeries, genskabe deres populære budget mus i en trådløs udgave. Men de har selvfølgelig ikke valgt kun at nøjes med den. De er kommet med en ny serie, som byder på honeycomb shell design og en utrolig lav vægt, modellen kommer to udgaver med ledning og trådløs. Det er selvfølgelig Aerox 3 og Aerox 3 Wireless fra SteelSeries vi skal kigge på i dag.

Inden vi skal kigge på Aerox 3 og Aerox 3 Wireless skal vi have kigget på deres specifikationer først. Jeg har været på SteelSeries hjemmeside og finde nogle oplysninger frem til jer. 


Specifikationer og features Aerox 3 Wireless

 • 18,000 CPI SteelSeries TrueMove Air
 • Op til 400 IPS på SteelSeries QcK Surfaces 
 • 40 G acceleration 
 • SteelSeries Mekaniske taster, 80 millioner kliks
 • Mere end 95% PTFE-fødder (0.8mm tykke)
 • Seks knapper
 • Størrelse: 120.55 mm x 57.91/67.03 mm x 21.53 mm (LxBxH)
 • ABS Plastic
 • 3 RGB Zoner
 • Op til 80 timer 2.4GHz / Op til 200 timer Bluetooth
 • Vægt: 66 gram


Specifikationer og features Aerox 3

 • 8,500 CPI SteelSeries TrueMove Core
 • Op til 300 IPS på SteelSeries QcK Surfaces 
 • 35 G acceleration 
 • SteelSeries Mekaniske taster, 80 millioner kliks
 • Mere end 95% PTFE-fødder (0.8mm tykke)
 • Seks knapper
 • Størrelse: 120.55 mm x 57.91/67.03 mm x 21.53 mm (LxBxH)
 • ABS Plastic
 • 3 RGB Zoner
 • 1.8 meter Super Mesh kabel
 • Vægt: 57 gram uden kabel

Aerox 3 SteelSeries RGb Low LED weight gamermus Gaming shell Wireless 3 Honeycomb mus CPISteelSeries Aerox 3

Rundt om Aerox 3 og Aerox 3 Wireless

Som det kan ses på billedet ovenover, så er Aerox 3 og Aerox 3 Wireless identiske på størrelse og form. Dog er det ikke gældende for kasserne de kommer i, Aerox 3 kommer i en tyndere kasse, udover tykkelsen er kasserne næsten identiske i design. De holder det orange look som vi kender fra SteelSeries. 

SteelSeries Aerox 3 trådløs gaming mus

Hvis vi kigger på bagsiden får vi lidt flere informationer omkring Aerox 3 og Aerox 3 Wireless. Hvis vi starter med den kablet udgave. Så bliver vi mødt af information omkring den lave vægt, TrueMove Core sensoren, gliders som er blevet brugt, og det kabel som følger med. Aerox 3 Wireless, handler det mere omkring batteritiden og sensoren som er en TrueMove Air, og selvfølgelig også den lave vægt, på kun 66 gram. 

SteelSeries Aerox 3 trådløs gaming

Vi skal videre, og jeg har fået pakket begge mus ud. Ved det første øjekast, kan man hurtigt ende med at bytte rundt, for når Aerox 3 og Aerox 3 Wireless ligger på bordet, er de identiske. Som sagt er størrelse og form, men også at de begge er forsynet med USB-C i fronten. Hvor på den kablet version er det selvfølgelig til at forbinde, og Wireless udgaven kan bruge den til at oplade. Det lover allerede godt, at de har valgt at bruge USB-C, hvilket viser at SteelSeries er klar til at gøre brug af fremtidens standard inden for USB-indgang. 

SteelSeries Aerox 3 wireless gamingmus test

Nu når vi er kommet frem til at begge er identisk på form, skal vi selvfølgelig tage fat i en af dem, og få kigget lidt rundt. Aerox 3 og Wireless har to knapper på siden, som næsten må være standard nu om dage. De er selvfølgelig programmerbar ved brug af engine software, som vi kommer til senere. Placering er rigtig fornuftig og de er blevet gjort simple og en del af designet. 

SteelSeries Aerox 3 gaming mus - Gaming-mus

Musen byder ikke på noget prægende, men alligevel har SteelSeries kastet sig ud i det populære honeycomb shell design, som må siges at trende for tiden. Personligt syntes jeg det giver et meget fedt look, men det er også forståeligt at ikke alle er til det. Det kommer med nogle fordele omkring at producenten kan få vægten længere ned, og hånden ikke bliver så varm under brug. 

SteelSeries Aerox 3 Wireless

Går vi videre til siden, er det tydeligt at se Aerox er meget lav, sammenlignet med andre muse. Det er et design som gør sig gældende for højrehåndsbrugeren, da de to knapper på siden ikke kan flyttes. 

Steelseries Aerox 3 Wireless test tweakdk

Jeg nævnte tidligere at æskens størrelse gjorde en forskel på de to modeller, og det er selvfølgelig indholdet som gør den forskel. Med Aerox 3 Wireless får vi en USB-C ledning, en USB-C dongle og en adapter. SteelSeries er altså begyndt at gøre brug af USB-C, en ting som vi har råbt efter, hver gang vi har testet et nyt 2020 produkt, som har haft Mikro-USB. Det er selvfølgelig ikke alle computere som har USB-C indgang til dongle, og det er her adapteren kommer til sit rette. Når vi kigger mod Aerox 3, får vi kun en USB-C ledning med, og vi har selvfølgelig heller ikke behov for mere. 

SteelSeries Aerox 3 Wireless review DPI sensor test gamingmus

Test SteelSeries Aerox 3 gaming mus

Selvom Aerox 3 og Aerox 3 Wireless er identiske er det nu her vi ser en af forskellene, udover de ekstra ting som følger med den trådløse udgave. Aerox 3 Wireless er nemlig forsynet med en tænd/sluk knap, sammen med muligheden for at vælge bluetooth og 2.4GHz forbindelse. 

LED SteelSeries mus Aerox CPI Honeycomb 3 Wireless vægt Gaming RGB gamermus


Software

Vi skal have sat Aerox 3 og Aerox 3 Wireless op i softwaren. Til det bruger SteelSeries deres Engine software som samler alt hardware fra SteelSeries. 

Som det ses på billedet samles alle SteelSeries produkter i første menu, hvor det er muligt at tilgå det enkelte produkt der fra. 

SteelSeries Aerox 3 software

Der er ikke stor forskel på om det er Aerox 3 eller Aerox 3 Wireless som bliver tilsluttet til Engine softwaren. Selvfølgelig har vi lidt flere muligheder ved den trådløse udgave, da vi blandt andet her, kan justere hvornår den skal gå i slumretilstand, også er det muligt at gøre brug af ”High-Efficiency Mode” som forlænger batteritiden. Det er også muligt at sætte lyset til at slukke når musen er i bevægelse. 

Mange af de indstillinger som kan laves, er dog ikke muligt at bruge, når Aerox 3 Wireless forbindes med Bluetooth. Hvilket er værd at huske, hvis man vil ”spare” dongle væk.

SteelSeries Aerox 3 rgb gamer software test

Aerox 3 SteelSeries software gennemgang


Testen – Brugen og komfort

Vi er kommet til den sjovere del, nemlig selve testen, hvor jeg selvfølgelig skal komme med min oplevelse af Aerox 3 og Aerox 3 Wireless. Jeg har brugt dem begge i en periode for at skabe et indtryk af dem. Jeg vil starte med at gennemgå komforten, som er ens for dem begge, hvor jeg efterfølgende vil gennemgå lidt de forskelligheder de kommer med. 

Hvis vi starter med at kigge på komforten. Det er ikke første gang jeg har en mus med honeycomb shell design, og jeg er stadig fan af den slags design. Personligt oplever jeg min hånd får mere luft under brug, hvilket jeg syntes er en god ting, specielt hvis tingene går lidt hedt for sig under et spil. Med Aerox 3 syntes jeg den ligger rigtig godt i hånden, men jeg kunne godt forestille mig folk med store hænder vil få et problem her. Den lave højde gør nemlig også at du skal have et bestemt greb på den, for at det fungerer. 

Når vi kigger på vægten er det endnu et plus i min bog. SteelSeries har formået at lave en mus som virkelig holder vægten nede og giver en lækker følelse, hvor der ingen modstand er på musemåtten. Det kan selvfølgelig for nogen være en ting som snakker væk fra musen, men personligt oplever jeg det fuldender brugen af musen og oplevelsen. Selve oplevelsen er den samme om du bruger Aerox 3 Wireless eller Aerox 3 med kabel, hvor kablet er i et tyndt lækkert materiale, så det er ikke en ledning som kan påvirke musens bevægelse. Selvom der er en lille forskel i vægt på de to modeller, er det dog ikke noget som jeg mærkede under testen. 

SteelSeries areox 3 sammenligning gaming rgb tweakdk


Kigger vi på knapperne på musen, her har de to primære knapper en høj men fast lyd. Ikke fordi det er voldsomt, men vil dog ikke mene den er lydløs eller så blød i lyden. Dette gør selvfølgelig også man heller ikke er i tvivl omkring feedback fra musen når man trykker på den. Knapperne på siden har en rigtig god placering, og det er nemt at ramme begge to uden at skulle bevæge hånden for meget. 

SteelSeries bruger deres egne mekaniske knapper til de to primære som skulle holde til 80 millioner kliks, hvilket må siges at være over forventning til en mus, min forventning er nok den vil blive skiftet ud af andre årsager før knapperne står af. 

Går vi videre til drejehjulet, sidder den ret lav i musen. Det er selvfølgelig med til at give det lav profils look som musen kommer med, og selve drejehjulet har også en behagelig og næsten lydløs feedback. 

Aerox 3 og Aerox 3 Wireless er selvfølgelig blevet udsat for nogle spil, og det er også her de bliver testet igennem i både nogle RTS og FPS-genre. Først og fremmest er begge modeller meget identiske i oplevelsen. Selvom Aerox 3 kun kan gå til 8.000 CPI kontra 18.000, har jeg endnu ikke hørt nogen gøre brug af så høje tal. Med en CPI på 3.000 her, på begge modeller er de blevet tæsket igennem testen. 

Begge modeller har klaret jobbet godt. Selv ved en intensiv brug i forskellige spil genre, så har jeg svært ved at mærke forskel på de to modeller, hvilket må være et godt tegn for den trådløse udgave. Igen er vi nede i en vægt hvor differencen er så lille at den er ikke eksisterende, og det gør ikke den store forskel for oplevelsen. Det samme gør sig gældende med kablet, som formår ikke at være i vejen på noget tidspunkt, og fordi det er så fleksibelt og tyndt mærker man ikke om man sidder med den trådløse eller kablet. Begge modeller havde en hurtig respons og med præcise bevægelser, 

Alt kan ikke kun være godt, og jeg har selvfølgelig også en lille opsang omkring Aerox 3 Wireless. Slumretilstand, skal de have ændret på, og jeg tænker en firmware opdatering burde kunne klare det. Mine primære mus går ud af slumretilstand, kort tid efter jeg begynder at bevæge den. Med Aerox 3 Wireless er det dog lidt anderledes, hvis man vælger at bevæge den, er den utrolig lang tid om at vågne op, det kan dog klares ved lige at trykke en gang på en af knapperne. Dette ser jeg dog ikke som brugervenligt, og mange gange hvis man har været væk fra computeren i 10 min, så skal den være klar med det samme.    

3 Wireless SteelSeries Gaming LED Aerox weight mus shell CPI RGb gamermus Wired mouse Honeycomb Low.jpg


Pris

Vi skal selvfølgelig have kigget på prisen af de to. 06/12-2020 står Aerox 3 til en pris på 549,- DKK og Aerox 3 Wireless har en pris på 799,- DKK. Hvis vi kigger på Aerox 3 til at starte med, er det måske en smule højt sat i pris, når man kigger på andre honeycomb shell modeller. Jeg vil dog mene Aerox 3 Wireless rammer prisen godt, for en trådløs udgave, som stadig bringer en masse på banen, retfærdiggør det prisen. 

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Aerox 3 og Aerox 3 Wireless fra SteelSeries, kan du klikke på banneret nedenfor. 

mus Wireless weight Honeycomb Gaming gamermus 3 mouse LED shell CPI Aerox RGb SteelSeries Low.jpg 

Konklusion

Vi er selvfølgelig kommet til slutningen, og jeg skal prøve at samle lidt op på den oplevelse jeg har haft med Aerox 3 og Aerox 3 Wireless. Personligt er jeg imponeret over begge modeller, selve komfort og kvalitet er i top, og for mig ligger musen godt i hånden. Den kunne godt have været lidt højere på midten, det er dog ikke noget som jeg vil slå ned på og dette er selvfølgelig også en smagssag. 

For mig er der ingen tvivl om hvilke modeller som Aerox 3 Wireless skal konkurrere med, både når vi kigger på designet, men også prisskiltet for at den skal være trådløs. Men kan den så følge med nogle af det udgaver? For mig er det er klart ja, vi er kommet til et punkt i teknologien hvor den trådløse udgave af en mus, kan måle sig med den kablet og i nogle tilfælde er de også bedre. Jeg kan ikke sige det nok, men jeg syntes det honeycomb shell design er rigtig fedt at se på, og på Aerox 3 udgaven hvor de har lagt en RGB-plade i kanten ser det bare rigtig godt ud.

Det kommer selvfølgelig med en risiko, hvor du ikke skal stille noget væske ved siden af din mus, da du kan se direkte ind til elektronikken, og der er ingen tvivl om væske derind, ikke er godt for noget.  

Når vi kigger på opladning af Aerox 3 Wireless, har SteelSeries endelig taget skridtet og tilføjet USB-C. Det betyder også at hvis du er løbet tør for strøm, kan du nå at gå på toilettet og hente noget at drikke, og efter 15 minutter så er din mus klar til 40 timers spil igen. Er det et scenarie som er realistisk? Måske ikke, men det viser bare at musen skal sidde utrolig kort tid til opladning for at du har strøm til at kunne spille videre. 

Så er der selvfølgelig slumretilstand på Aerox 3 Wireless, jeg er sikker på SteelSeries kan klare den med en firmware opdatering, og jeg håber også de læser med her. Det er ikke fordi det gør musen dårligere, og jeg er også sikker på den sikkert er mere strømbesparende, men i dette tilfælde handler det også om bekvemmelighed til brugeren. For mig virker det underligt at skulle klikke på min mus først, vente 1 sekund også er den klar. Det er selvfølgelig nok en tilvænning og om en måned tænker jeg måske ikke over det mere. 

Aerox 3 og Aerox 3 Wireless ender med en score på 9/10 og editors choice award. SteelSeries har lavet en ny serie af gaming mus, som kommer med nogle gode features og et fedt design. De har begge overrasket mig positivt. SteelSeries er kommet videre fra den gamle micro-USB, og jeg håber dette er et tegn på, vi kun får lov til at se mere af det i fremtiden.  

Både Aerox 3 og Aerox 3 Wireless er helt klart nogle kompetente spillere på det store marked om gamerens favorit mus. Som der måske ikke er tvivl om nu, ser jeg Aerox 3 Wireless kan få en god plads på markedet, både med en spiselig pris, men helt klart også det du får med for pengene. 

Det giver også mening at den trådløse udgave er dyre, og jeg vil helt klart mene at det også er den model du skal gå efter, hvis du er i tvivl om hvilken af dem, som du skal vælge. Den ekstra pris som den trådløse kommer med er givet godt ud, du vil måske ikke mærke den store forskel under spil, men det giver bare lidt mere frihed at spille uden ledning, og når musen også kommer med lidt ekstra features, i form af højere CPI og acceleration er de penge givet godt ud.

Pros

 • SteelSeries mekaniske kontakter som kan klare 80 millioner kliks
 • Ultraweave kabel (Aerox 3)
 • Meget lav vægt (57/66 gram uden kabel)
 • Fedt design
 • Glidende oplevelse med PTFE-fødderne
 • Feedback og minimal lyd på hjulet
 • Sensoren (SteelSeries TrueMove Core og TrueMove Air)
 • USB-C, behøver jeg at sige mere?

Cons

 • Slumretilstand (Aerox 3 Wireless)