SteelSeries Rival 3 Wireless: Test

Claw Rival Wireless 3 gaming Mouse SteelSeries year-lon Finger Bluetooth 2.4Ghz Battery Grip
SteelSeries er en af de helt store spillere, når det kommer til gaming udstyr. Med en masse produkter i alle prisklasser sørger de også for at ramme bredt blandt forbrugerne. Med deres SteelSeries Rival 3, ramte de et budget venligt område hvor de åbnede op for at stort set enhver gamer kan være med. Denne gang har de taget den samme model og gjort den trådløs. Vi skal derfor tage et kig på SteelSeries Rival 3 Wireless i denne test, for at se om det er muligt at kombinere den trådløse teknologi med en budgetvenlig mus til gaming.

Vi skal som sagt have kigget på SteelSeries Rival 3 Wireless i dag. En mus som normalt har haft et budgetvenligt prisskilt, men i dag får en mindre prisstigning, for derved at kunne levere den trådløse oplevelse. Vi skal selvfølgelig have kigget på om SteelSeries er sluppet afsted med at lave en gamermus med trådløs forbindelse, uden behovet for at have et prisskilt som skræmmer en masse gamere væk. 

SteelSeries Rival 2.4Ghz Bluetooth Claw 3 gaming Grip year-long Mouse Wireless Battery Finger engine.jpg Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne.    


 

Specifikationer på SteelSeries Rival 3 Wireless

 • Type: Trådløs gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: SteelSeries TrueMove Air (optisk)
 • CPI: 100 – 18.000 (indstilles i intervaller på 100)
 • IPS: 400 (på SteelSeries Qck måtter)
 • Maksimal acceleration: 40G
 • Polling rate: 1000 Hz / 1 ms
 • Hardware acceleration: N/A – ægte 1:1 tracking
 • Forbindelse: 2.4GHz og Bluetooth. 
 • Grip Style: Claw eller fignerspids greb (se billede nedenfor)
 • Antal knapper: 6
 • Kontakt type: SteelSeries mekaniske musekontakter (60 millioner klik levetid)
 • RGB-lys: Ja, én zone
 • Vægt: 106 gram (2 batterier) 96 gram (1 batteri) 
 • Dimensioner: Tjek billedet nedenfor
 • OS support: Windows, Mac, Xbox
 • Software: SteelSeries Engine 3.18.4+ 

year-long Bluetooth engine Battery Wireless SteelSeries Finger Mouse Claw Rival gaming Grip 2.4Ghz 3.JPG

Rundt om SteelSeries Rival 3

Vi starter med at tage en tur rundt om SteelSeries Rival 3 Wireless. Kassen på musen er i de velkendte orange og hvide farver, som vi kender det fra SteelSeries. Når vi kigger på fronten har vi et billede af selve musen, sammen med tekst til at understrege, at det er Rival 3 Wireless. Nederst har de også valgt at fremhæve batteriets levetid på musen.  

Wireless 2.4Ghz Bluetooth 3 gaming Grip Claw Battery Rival year-long Mouse SteelSeries Finger.jpg

Vi skal have vendt kassen om, for at blive mødt af flere informationer. Blandt andet forbindelsesmulighederne omkring 2.4 GHz og Bluetooth, batteriets levetid med +400 timer og til sidst deres materialer, som er high-grade. Hvis man ønsker at få nogle tekniske specifikationer omkring Rival 3 Wireless fra SteelSeries er det altså på siden disse findes.

gaming year-lon SteelSeries Bluetooth 3 Mouse Grip Claw 2.4Ghz Rival Wireless Finger Battery.jpg

Her får vi et indblik i specifikationerne som musen har. Blandt andet kan vi se at sensoren de har valgt at bruge er en ny sensor, som er skabt i et samarbejde med Pixart, deres SteelSeries TrueMove Air. Desuden vises det også, at den skal bruge 2xAAA batterier for at få strøm - det er ellers ikke tit, vi oplever behov for eksterne batterier til en gaming mus. 

Wireless SteelSeries Finger 3 gaming Grip Mouse Bluetooth Battery 2.4Ghz Rival year-lon Claw.jpg

Nedenfor ser vi alt indholdet fra kassen. Der medfølger to batterier, en guide og selvfølgelig musen selv med Donglen, som sidder i selve musen. 

Finger Bluetooth gaming Mouse Grip Rival Claw Wireless 2.4Ghz SteelSeries 3 Battery year-lon.jpgLad os få taget et nærmere kig på musen. Vi starter med at tage et kig på fronten. Det er tydeligt at se, at SteelSeries har valgt at holde formen fra deres originale Rival 3. Hvor Rival 3 Wireless også har et drejehjul placeret, sammen med en knap lidt længere tilbage. 

Mouse 3 Battery Grip 2.4Ghz Finger Claw Bluetooth Rival Wireless year-lon gaming SteelSeries.jpg

Hvis vi vender musen om, ser vi SteelSeries' logo. SteelSeries har valgt at logoet ikke skal have RGB eller andet strømkrævende, men i stedet ses som et mørkt mærke på selve musen. Hvis man er til meget RGB på sit udstyr, kan dette selvfølgelig godt tale fra at købe musen. Men hvis man er mere bevidst om, at musen skal være funktionel i lang tid, virker det som et fornuftigt valg fra SteelSeries. 

Wireless Finger engine year-long Grip 3 gaming SteelSeries Battery Mouse Bluetooth Rival Claw 2.4Ghz.jpg

SteelSeries Rival 3 Wireless er beregnet til højrehåndsbrugeren, og det er derfor vi kun finder to knapper på venstre side af musen. Selvom musen i teorien godt ville kunne bruges i begge hænder, på grund af formen, har SteelSeries stadig valgt at gøre knapperne faste. 

Rival engine year-long 3 Battery Finger 2.4Ghz gaming SteelSeries Claw Grip Mouse Bluetooth Wireless.jpg

3 Mouse SteelSeries 2.4Ghz gaming Battery Rival year-lon Grip Wireless Claw Bluetooth Finger.jpg

Dreje hjulet på SteelSeries Rival 3 Wireless, har et meget lav-profils look, kontra mange andre mus. Den kommer alligevel med en god feedback og følelse, men har dog en mindre støj hvis man kører hurtigt frem med den. 

Mouse Rival 3 Grip Bluetooth year-lon gaming Battery Wireless Finger SteelSeries 2.4Ghz Claw.jpg

Selve bunden er næsten identisk med den normale SteelSeries Rival 3. Forskellen ligger dog i at den trådløse model som vi har her, er forsynet med en kontakt til venstre for sensoren. Det er muligt her at justere om musen skal forbindes via 2.4 GHz eller Bluetooth. Sensoren som SteelSeries Rival 3 Wireless kommer med, er som nævnt tidligere SteelSeries TrueMove Air, som er opgivet til at kunne køre 18.000 CPI. Dette er nok langt over det, de fleste bruger, så vi er dækket godt ind. Det er også en sensor som er bygget til at være best-in-class i ydeevne på både 2.4 GHz og Bluetooth. 

Mouse 3 Grip gaming 2.4Ghz Claw Finger Rival SteelSeries Bluetooth year-long Battery engine Wireless.jpg

 

Softwaren – Engine 3

Inden vi hopper videre til testen, skal vi have gang i softwaren og indstillet musen. Så snart musen bliver tilsluttet, vil den give muligheden for at få installeret Engine 3 softwaren, hvilket man selvfølgelig skal acceptere, hvis man vil gøre brug af muligheden for at indstille musen. Som sagt gør Rival 3 Wireless også brug af Engine 3 softwaren, som mange andre produkter fra SteelSeries. Det åbner op for muligheden for at tilpasse musen efter eget ønske og gøre brug af ekstra funktioner, som musen understøtter. SteelSeries har selvfølgelig samlet mange af deres produkter i et program, så hvis man har flere produkter fra SteelSeries, er de samlet ét sted. 

 

Bluetooth Battery gaming SteelSeries Finger Wireless Claw 3 Grip Rival year-long Mouse engine 2.4Ghz.png

Vi har selvfølgelig kun SteelSeries Rival 3 Wireless tilsluttet fra SteelSeries, og vi kan derfor kun vælge Rival 3 Wireless. Ved at klikke på den, åbner et nyt vindue, og vi kommer ind på selve musen, som ses nedenfor. Her har vi adgang til alle de funktioner som softwaren Engine 3 tilbyder. 

Til forskel fra mange andre producenter, gør SteelSeries brug af CPI – Clicks per inch og ikke DPI – Dots per inch. Dette skal man selvfølgelig være opmærksom på, selvom det ikke burde have den største indflydelse. 

Musen har indbygget hukommelse, og det er derfor muligt at lave fem forskellige CPI profiler, som gør det muligt, at tage musen med sig og kunne bruge den på en anden computer, uden at installer nogen form for software. 

engine Rival Grip Battery gaming Claw 3 Wireless 2.4Ghz Mouse year-long Bluetooth SteelSeries Finger.png
Testen – Brugen og Komfort

Selvom Softwaren har mange flere funktioner, som vi kan dykke ned i. Er det blevet tid til, at vi får indstillet musen og går i gang med selve testen. Ved at designet ikke er blevet ændret på Rival 3 Wireless, betyder det også selve komforten omkring greb er identiske. 

3 Mouse gaming year-lon Claw Rival Grip 2.4Ghz Finger Bluetooth Battery SteelSeries Wireless.jpgJeg har selvfølgelig sat Rival 3 Wireless til at være min primære mus for en periode, så jeg har kunnet danne et indtryk af, hvordan den fungerer i dagligdagen. Den har været udsat for både lidt stille surfing på nettet, samt lidt forskellige spil.

Musen henvender sig mest til personer med mindre hænder, eller dem som gør stor brug af fingerspids eller claw grebet. Jeg synes pasformen er god, og den giver også mulighed for at være din mus når du sidder derhjemme og gamer, men er også nem at have med på farten. Både for den rejsende, som gerne vil have en mus i tasken, men også til ham, som skal til LAN.  

Musens højre/venstre knapper virker solide, og har et dybt klik, hvilket også gør, at den virker lydløs i trykkene. Jeg oplevede dog lidt problemer med placeringen af knapperne på siden. Den bagerste har en rigtig god placering. Det er nemt at kunne trykke på den, det var dog ikke helt samme følelse, jeg fik med den forreste, hvor placeringen godt kan give lidt problemer. Enten skulle jeg flytte min hånd for at gøre brug af den, ellers endte jeg med at trykke begge knapper ind på samme tid. Det kunne være løst med lidt mere mellemrum til at adskille dem. 

Hvis vi slutter af med sensoren, så er jeg positivt overrasket. Uden at komme nærmere ind på prisen endnu, så har SteelSeries smidt en sensor i, som fungerer rigtig godt. Den er præcis, og jeg oplevede ingen problemer med den i den periode, jeg testede musen. Jeg er heller ikke i tvivl om, at det er en sensor, som har haft til hensigt at ramme præcision samtidigt med, at batteriets levetid skulle holdes optimalt - hvilket man må sige, SteelSeries har gjort godt.  

Hele oplevelsen omkring musen har været rigtig god, og den har også klaret jobbet uden problemer. Selve musen kører fint på overfladen af stof, dog kan vægten godt gøre den lidt tung at få rundt, i forhold til andre mus. 

Du kan også læse vores anmeldelse af SteelSeries Rival 3

Claw Rival Wireless 3 gaming Mouse SteelSeries year-lon Finger Bluetooth 2.4Ghz Battery Grip.jpg

 

Pris

I skrivende stund d. 05.10.2020 kan SteelSeries Rival 3 Wireless findes på nettet med et prisskilt på omkring 499.- DKK, hvilket er en yderst tiltalende pris for en mus med fornuftig kvalitet i materialer, og en sensor som er blevet bygget med hensigt på trådløs gaming. 

Vil du se flere detaljer omkring SteelSeries Rival 3 Wireless, kan du trykke på banneret herunder. 

SteelSeries Rival 2.4Ghz Bluetooth Claw 3 gaming Grip year-long Mouse Wireless Battery Finger engine.jpg


 Konklusion

Det er blevet tid til at få afrundet hele oplevelsen af SteelSeries Rival 3 Wireless. Det har været en fornøjelse at sidde med Rival 3 Wireless. Selvom musen uden tvivl henvender sig som en budgetvenlig wireless gaming mus, så er det også en mus, som bringer noget nyt på bordet. Der er ingen tvivl om, at SteelSeries har kunnet holde prisen nede, ved at gøre brug af eksterne batterier, fremfor at skulle tilføje et genopladeligt batteri, som var integreret. Men i sig selv fungerer det også rigtig godt. Musen leverer stadig en lang batteritid - selv under testen af musen, i en lille uges tid, har batteri status næsten ikke rørt sig.

En fed feature er, at man kan nøjes med kun ét batteri for at få vægten længere ned, hvorved vi kommer under de 100 gram. Det er småting, men når man sidder med en mus i mange timer, kan de små gram godt gøre en forskel på komforten. Selve lyden af musekontakterne trækker også op i min verden, da de som sagt har en blød lyd, når de bruges. Hvis vi kombinerer alt det med den nye sensor fra SteelSeries TrueMove Air, så har vi et produkt som giver en solid performance, til en pris som de fleste kan være med på. 

Muligheden for at gøre brug af både en dongle til 2.4 GHz og Bluetooth vil nok tiltale mange. Specielt med flere bærbare som ikke har så mange USB-porte gør det, at musen også kan henvende sig til personen, som både vil have en mus til kontor arbejdet, men også kunne bruge den til gaming ved siden af. 

Der hvor musen godt kunne trænge til en overhaling, og man kan håbe på en Rival 3 Wireless 2.0, er en eventuel optimering af knappernes placering, så det faktisk er muligt naturligt at gøre brug af den forreste sideknap, samt ”larmen” fra dreje hjulet, som tydeligt kan høres, når det drejes frem. Selvom det er muligt at fjerne det ene batteri, og jeg synes det er en smart feature, vil det stadig være unødvendigt med et integreret batteri, som måske ville holde vægten nede frem for 2xAAA batterier.

SteelSeries Rival 3 Wireless får en score på 8 ud af 10. De har formået at lave et produkt til en god pris, hvor man får meget for pengene, som kun er 499,- DKK. Det er en solid mus, som SteelSeries har formået at lave i et simpelt design, som kan passe til de fleste. Den er ikke fyldt med RGB lys over det hele, men har kun omkring drejehjulet, og sensoren gør et fornuftigt arbejde. Den giver mere end rigeligt CPI ved at kunne komme helt op på 18.000, som burde være mere en rigeligt til de fleste. Den gør det muligt for en gamer at komme ind på det trådløse gaming marked for mus, uden at skulle ofre for meget, hvor brugeren stadig får en god oplevelse. Rival 3 Wireless fra SteelSeries er altså en imponerende mus, når både pris og performance bliver sammenlignet, og de små ting som er nævnt kan hurtigt opvejes af prisen. Hvis vi sammenligner med deres standard Rival 3, vil det koste omkring 200,- DKK ekstra, og så får man en trådløs mus, med en ny sensor fra SteelSeries, som kommer med højere CPI, men stadig beholder samme design og pasform. 


Godt

 • Neutralt design
 • Fornuftig sensor (SteelSeries TrueMove Air)
 • CPI-Hastighed fra 100-18.000
 • God til prisen
 • Blød lyd fra højre/venstre museknapper
 • Mulighed for ét batteri for lavere vægt
 • Både Bluetooth og 2.4 GHz

Knap så godt

 • Placering af sideknapperne
 • Vægten med 2 batterier monteret

Score: 8

Vores partnere