Arbejder du hjemmefra? Sådan vælger du rette VPN

vpu guide
Med fremskridt inden for telearbejde teknologi drager en stigende mængde af vores arbejdsstyrke muligheden for at arbejde hjemmefra. Denne tendens er også blevet fremskyndet på grund af Covid-19-pandemien med krav om at skulle arbejde hjemmefra.


At forblive produktiv mens du er væk fra kontoret kan sagtens lade sig gøre med en vis forberedelse og det rigtige teknologiudstyr, der passer til opgaven. Overvej derefter at få nok hastighed på din internetforbindelse, og inddrag om muligt en VPN forbindelse.


Grundlæggende VPN viden

VPN lyder kompliceret, men er faktisk ret enkel. En VPN - en forkortelse af virtuelt privat netværk - er bare en måde at forbinde din enhed til en separat server på en krypteret måde snarere end direkte til internettet.

Nogle virksomheder har deres egen virksomheds-VPN og har deres egen server for at håndtere VPN relaterede services, så medarbejderne direkte kan oprette forbindelse til virksomhedsnetværket og endda direkte til deres desktop eksternt.

35366000233_9b9768658b_b.jpg

Imidlertid kan disse arbejdstagere uden adgang til en virksomheds VPN stadig drage fordel af denne teknologi, da en god VPN stadig har flere fordele i bagagen. Disse inkluderer øget sikkerhed, mindre sårbarhed for hackere og opretholdelse af privatlivets fred, især når du opretter forbindelse via offentlig Wi-Fi, der typisk er fuldstændigt ukrypteret. Det er ingen overraskelse, at forretnings VPN-løsninger også er vokset hurtigt i popularitet under Covid-19.

Vil du have et mere dybdegående indblik i VPN, så læs vores VPN: Hvad er det og hvad bruges det til? artikel.


Hvad man du kigge efter, når du vælger VPN løsning?

At vælge en VPN er ligesom at købe enhver anden service. Det hele handler om funktionerne og pris. Herunder kigger vi på nogle af de funktioner, som er værd at tage med i overvejelserne.

1. Platformsunderstøtte

Start med en VPN, der understøtter alle de enheder, du sandsynligvis vil bruge undervejs. Selvom det næppe er en udfordring at finde flere Windows 10 VPN-løsninger på markedet til din pc eller laptop, har nutidens medarbejdere på farten ofte brug for en VPN til at beskytte smartphones, tablets og Chromebooks Derfor er annalyse af forbrugsmønster vigtigt inden du sender penge efter en VPN løsning.

At vælge den rigtige service med en effektiv mobil VPN-app gør det lettere at have den rigtige beskyttelse.


2. Serverplaceringer

VPN løsninger af en dyrere kaliber, har generelt ofte flere servere og flere lokationer til rådighed. Dette sikrer, at hver bruger får mere båndbredde at gøre godt med, som gør den generelle oplevelse mere flydende. Overvej ligeledes en VPN-udbyder, der har en server i flere lande, da det kan være nyttigt at få adgang til udenlandske websteder og undgå geobegrænsninger.

3. Ingen logfiler politik

En fordel ved en VPN er privatliv. Anerkendte VPN udbydere har ofte en ‘’no log” politik, som holder brugernes data private fordi der ikke genereres en log på din trafik.

4. Højt krypteringsniveau

Sørg for at notere det anvendte krypteringsniveau. Eksempelvis bruger ExpressVPN AES 256-bit kryptering, hvilket er nok til digitalkommunikation selv på højeste niveau hos regeringer.

5. Pris

VPN løsninger er typisk billige. Bedre billige VPN-udbydere tilbyder månedlige planer sammen med rabatter, hvis du vælger, at binde dig for en længere periode af gangen.

Her kan du med fordel lave en grundig analyse, hvor du stiller flere aktøre op imod hinanden.

Vores partnere