Samsung vil bruge drone til at optimere 5G-netværk

Samsung drone 5G netværk optimering
Samsung har annonceret, at de vil bruge droner til at optimere sine 5G-netværk. Droner vil blive brugt som en mere effektiv måde at kontrollere 5G-celler og også gøre det mere sikkert for medarbejderne.

Videoen nedenfor viser, hvordan droner kan bruges til at vedligeholde 5G-netværk og udføre inspektionsarbejde, der normalt ville blive udført af mennesker.

I videoen demonstrerer en ingeniør på jorden via en smartphone og en fjernbetjeningsapplikation, hvordan en kameraudstyret drone, tager billeder af antennerne installeret på en bygnings tagterrasse. De visuelle data opsamles via ingeniørens smartphone, og bliver derefter sendt til en cloud-server inden for få sekunder. En deep learning-baseret artificial intelligence (AI) verificerer omgående antennernes rotation og hældning, så ingeniørerne herefter kan fastslå, om antennerne blev installeret korrekt i foruddefinerede optimale vinkler, som i sidste ende kan resultere i bedre dækning. 


Du kan finde flere informationer om Samsungs planer om at bruge droner til at opretholde deres 5G-netværk ved klikke på Samsungs på linket herunder.


Source & Image credit:

Samsung