Tjek hvem der bruger dit Wi-Fi: Guide

wireless-4507617_960_720
Uanset om du har et Wi-Fi-netværk i dit hjem eller på dit kontor, er det vigtigt at holde styr på, hvem der benytter sig af dit Wi-Fi signal. For virksomheder kan overvågning af brugere, der bruger Wi-Fi-netværket, hjælpe med at håndhæve reglementer for omtalte i arbejdstiden, eller blot et ønske om at overvåge aktiviteten.


Hvis du har et hjemmenetværk - skal du sørge for, at ingen andre misbruger din Wi-Fi forbindelse og dermed potentielt forbruger en databrugsgrænse.

I denne artikel gennemgår vi et par nyttige værktøjer / metoder, som gør det nemt at kontrollere, hvem der er tilsluttet Wi-Fi forbindelsen og potentielt overvåge aktiviteten.

Wireshark (Windows/macOS/Linux)

Wireshark.JPG

Wireshark er en gratis open source netværkspakkeanalysator. Du kan overvåge hver bit af dit netværk ved hjælp af Wireshark, uanset hvilken platform du er på.

Med Wireshark er det let at kontrollere antallet af enheder / brugere, der er tilsluttet dit netværk sammen med vigtige detaljer som IP-adresse og så videre. 


Læs også:De bedste Wi-Fi mesh netværk 2019


Wireless Network Watcher (Windows)

wnetwatcher.gif

Wireless Network Watcher er endnu et gratis værktøj, der fokuserer på at scanne de enheder, der er forbundet til dit netværk. Så hvis du har et Windows-drevet system, kan du downloade det fra producentens officielle site.

Når programmet er installeret, er det bare at starte programmet op. Her præsenteret du for en oversigt over de enheder, der er tilsluttet dit netværk, som vist på billedet ovenfor.


GlassWire (Windows)

GlassWire.JPG

GlassWire er en populær netværksmonitor og personlig firewall. Primært hjælper det dig med at registrere, hvilke apps der får adgang til netværket (og hvornår) for at hjælpe dig med at overvåge netværksaktiviteten nøje og sikrer dig også mod potentiel spyware.

Derudover giver GlassWire dig også mulighed for at scanne listen over enheder / brugere, der er tilsluttet dit netværk. Så du kan nemt se, hvem der bruger din WiFi.

GlassWire er gratis i en begrænset version. Skal du bruge alle funktionerne i GlassWire efter en 7-dages prøveperiode, kan du opgradere til en Pro-version, som koster $ 39 for 1 pc-licens.


Bandwhich til Linux

demo.gif

Hvis du bruger en Linux-distribution, kan du prøve at installere Bandwhich, som er et gratis og open source-værktøj på GitHub. Det vil hjælpe dig med at identificere forbindelser, du har på dit netværk, og hvor meget båndbredde der bruges.


Brug af din routers administrator-panel (Windows, macOS og Linux)

Dette er muligvis ikke den nemmeste metode, men muligheden for at tjekke hvem der benytter sig af din Wi-Fi forbindelsen er tilstede. 

Når du har oprettet forbindelse til administratorpanelet - skal du tjekke for "tilsluttede enheder" eller "enhedsliste" eller lignende for at finde listen over brugere, der er tilsluttet din Wi-Fi. Vi vil som udgangspunkt ikke anbefale at benytte dig af denne fremgangsmetode, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre i administrationspanelet på din router.

Du kan muligvis ende med at ændre noget vigtigt fra routerens indstillinger. Så medmindre du ved, hvad du laver, bør du undgå denne metode.


Source & Image credit:

GlassWire, Bandwhich, nirsoft, Wireshark, Pixabay