TP-Link Deco XE75: Test

XE75 Wifi TP-Link router Mesh Smarthome 6e network Whole-Home 6 Wifi6e GHz Deco
TP-Link er blevet klar med et nyt sæt mesh system, som kommer med WiFi 6E. En ny teknologi som kommer med 6 GHz frekvens bånd, og gør forbindelsen til dine enheder endnu mere gnidningsfrit, hvis de selvfølgelig understøtter WiFi 6. Vi tager et nærmere kig på Deco XE75, for at se om den nye teknologi også giver en fordel og om kombinationen af en pakke på tre noder, kan give et bedre flow i netværket rundt i huset.

Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet på TP-Links hjemmeside.     

Specifikationer på TP-Link Deco XE75

 HARDWARE FEATURES

 • Processor: 1.7 GHz quad-core CPU
 • Interface: 3x Gigabit Ethernet Ports - LAN/WAN auto-sensing 
 • Button: Reset
 • Dimensions: 105 × 105 x 169 mm
 • Antenna: 4 Internal antennas

WIRELESS FEATURES

 • Wireless Standards: IEEE 802.11 ax 6 Ghz, IEEE 802.11 ax/ac/n/a 5 GHz, IEEE 802.11 ax/n/b/g 2.4 GHz
 • Frequency:
  • 6 GHz
  • 5 GHz
  • 2.4 GHz
 • Signal Rate:
  • 2402 Mbps (6 GHz)
  • 2402 Mbps (5 GHz)
  • 574 Mbps (2.4 GHz)
 • Wireless Security:
  • WPA 
  • WPA2 
  • WPA3 

Jeg har modtaget en enhed af TP-Link Deco XE75 3-pack. Pakken deler samme look fra andre Deco enheder, som vi kender det. Æsken er hvid, med blå nuancer i skrift og i bunden. På fronten er der billede af de tre XE75 noder. På fronten har vi også information omkring at vi får en hastighed op til 5,400 Mbps, en dækning på 670 m2 og mulighed for at forbinde op til 200 enheder.   

LÆS OGSÅ: Hvad er Wi-Fi 6E og adskiller det sig fra Wi-Fi 6

Wifi Deco GHz Mesh Whole-Home Smarthome Wifi6e 6e XE75 TP-Link network 6 router.JPEG

På bagsiden får vi lidt flere informationer. Med blandt andet Wi-Fi Dead-zone killer, TP-Link HomeShield, kunstig intelligens til at forbedre netværket og muligheden for at kombinere med ældre Deco modeller. 

router Smarthome GHz Whole-Home Mesh 6 Deco XE75 6e Wifi6e Wifi TP-Link network.JPEG

Tager vi et kig på indholdet, finder vi tre noder, tre strømkabler, et RJ45 kabel og en manual. 

Mesh TP-Link 6e Smarthome XE75 network Wifi6e Deco Whole-Home GHz router 6 Wifi.JPEG

Deco XE75 er hvid med en sort top. På fronten har vi teksten ”Deco 6E”, som viser at de bruger den nyeste Wi-Fi teknologi med 6E. Noderne har luft indgang i bunden og udtag i toppen. 

Mesh Deco Whole-Home 6 TP-Link router Wifi GHz 6e XE75 network Wifi6e Smarthome.JPEG

På bagsiden af Deco XE75 har vi tre gigabyte RJ45 porte, som både kan fungere som LAN og WAN port. Vi har også indgang til strømstikket nederst. 

network Mesh 6e TP-Link router XE75 Smarthome GHz Wifi Deco Wifi6e 6 Whole-Home.JPEG

I bunden har vi en masse information, blandt andet navnet på den enkelte node, som skal bruges under oprettelsen. Udover det har vi også Reset knappen. 

router Wifi Deco network 6 Smarthome Wifi6e Whole-Home TP-Link XE75 6e Mesh GHz.JPEG

 

Testen

For at indstille routeren, kan det enten gøres via en app på telefonen eller via browser. 


Credit: TP-Link

Du kan også hente app her: 

TP-Link Deco App til Android 

TP-Link Deco app til iOS

Når vi nu har oprettelsen af konto på plads skal vi selvfølgelig videre i testen. Vi skal kigge på hvordan TP-Link Deco XE75 fungerer med dækning og hastighed. 

For at teste TP-Link Deco XE75 gør jeg brug af følgende testmetode og programmer:

Forbindelsen bliver testet på en 1000/500 fiber forbindelse, med en fastmonteret router, hvor internettet bliver fordelt videre til vores test enhed. 

Vi er kommet til selve testen af TP-Link Deco XE75, vi starter med at kører testen igennem med Telefonen, hvor vi starter med at stå under 1 meter fra hoved noden. Vi starter solidt ud med et resultat på 650 mbps, selvom det ikke er den højeste i testen, så ligger i top tre, og har også hævet sig solidt over de andre Deco enheder og Google Nest WiFi. 

XE75 router Mesh Deco Wifi6e 6 Whole-Home 6e network TP-Link Wifi GHz Smarthome.png

Vi er nu kommet ud på 5 meter fra den primære node, hvor den stadig holder et solidt resultat på 514 mbps. Der er pludselig ikke langt fra den dyre ASUS PRO XT12, her ligger Deco XE75 sig igen i top tre. 

GHz network Deco Smarthome router TP-Link 6e Whole-Home Mesh XE75 Wifi Wifi6e 6.png

I samme omgang tager vi også hastigheden på en upload, som en ender med et resultat på 298 mbps. Her slutter top tre, for Deco XE75, og den må se sig overhalet af ældre systemer.   

Deco Whole-Home GHz Smarthome XE75 6e Wifi6e Wifi router network TP-Link Mesh 6.png

Vi skal selvfølgelig videre ned i huset, og er nu i den fjerneste ende, hvor vi køre den sidste test på telefonen. Her ender vi med et prængende resultat på 579 mbps, som klart kan forklares med kombinationen af tre noder og muligvis også den nye WiFi 6E.    

Wifi TP-Link Deco 6 GHz Smarthome router Whole-Home Mesh XE75 Wifi6e network 6e.png

Vender vi tilbage til 5 meter, og får kørt en test på computeren. Her ender vi med endnu et flot resultat på 917 mbps. Hvor Deco XE75 formår at snige sig op på en første plads, og overhaler selv det dyre ASUS PRO XT12 system. 

XE75 Smarthome 6e 6 GHz router network Wifi6e Whole-Home TP-Link Deco Wifi Mesh.png

I samme omgang, har jeg noteret ping på den trådløse test blev kørt på computeren. Her ender vi med en ping på 3, som er det laveste af de testede mesh systemer.  

Wifi 6 Mesh Wifi6e network Deco Whole-Home XE75 TP-Link router 6e Smarthome GHz.png

Vi skal nu over på en kablet forbindelse, og her kommer vi op og rammer tilsvarende resultat som PRO XT12 fra ASUS, med 949 mbps. 

GHz Smarthome 6e Whole-Home XE75 router network Deco Wifi Mesh TP-Link Wifi6e 6.png

Til slut kigger vi på strømforbruget, til forskel for mange af dem som er blevet testet på dette indtil videre, svingede Deco XE75 en del fra 3 til 6 watt. Men den endte dog med at ligge omkring 4 watt under test perioden på denne del. 

GHz 6e TP-Link Wifi Smarthome Wifi6e network 6 Mesh XE75 router Deco Whole-Home.png

Pris

TP-Link Deco XE75 er ikke kommet til salg endnu, men jeg er blevet oplyst om en MSRP på omkring 4590,- DKK. Selvom det selvfølgelig er en del, selvom det kommer med WiFi 6E

Wifi Wifi6e router 6e Mesh GHz Whole-Home XE75 network Deco TP-Link 6 Smarthome.jpg

Hvis du ønsker at læse om Deco XE75 på TP-Link’s hjemmeside, kan du klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

Det er blevet tid til afslutningen på testen af Deco XE75 fra TP-Link. Et mesh system som kommer med den nyeste WiFi teknologi, og med tre noder kan dække selv de større hjem. Deco systemet er generelt et stilrent design, og der er ikke den store ændring på de nyere Deco fra TP-Link. Det er et system, som godt kan gemme sig i hjemmet, og de vækker ikke for meget opsigt, når de står på en hylde blandt andre dekorationer.
 Selve opsætningen med Deco XE75 er nem og lige til. Brugen af APP’en gør du hurtigt kan få dit netværk op og køre. Jeg vil dog anbefale du altid sørger for kun at tænde den første Deco alene, for derefter at tænde de to andre, når den har oprettet netværket. Deco XE75 er udstyret med noget solidt hardware, som bruges til at holde dit netværk kørende, og sørger for du ikke skal gå på kompromis. Vi er kommet til WiFi 6E, og på nogle områder, så giver det et boost til netværket, specielt hvis du også har dine enheder som understøtter det format, så kan du virkelig udnytte de fordele som kommer med WiFi 6E. 

Deco XE75 kommer også med en general flot ydelse, og har flere gange hvor de spænder med musklerne i testen. Selvom de ikke ender på en solid første plads, så er det stadig et system, som klare sig utrolig godt. Hvilket også gør vi skal have prisen i tankerne. For sammenligner vi med nogle af de andre enheder som er med i testen så giver Deco XE75 meget for pengene, selvom de er i den dyre ende, og det er nok også her mange vil vælge den fra. Prisen er i den høje ende, men jeg syntes alligevel det kan forsvares i forhold til den ydelse dit netværk får, selv ude på længere afstand fra hoved noden. Hvis du da er ude efter at være med på den nyeste WiFi standard. 

Derfor slutter jeg også testen af med at give Deco XE75 fra TP-Link en score på 9 ud af 10. For står du og skal have opgraderet dit netværk med et mesh system, og du gerne vil have mest for pengene, så er Deco XE75 virkelig en god kandidat til det. Du betaler lidt ekstra i forhold til andre systemer, som ikke kommer med WiFi 6E, men tilgengæld er du også sikret god ydelse og den nyeste teknologi til at holde dit hjemmenetværk kørende. 

Pros

 • Stilrent design
 • Nem opsætning
 • Brugervenlig app
 • Stærk hardware
 • Wi-Fi 6E
 • Overall flot ydelse

Cons

 • Prisen

Score: 9 

XE75 Wifi TP-Link router Mesh Smarthome 6e network Whole-Home 6 Wifi6e GHz Deco.JPEG

Vores partnere