Alle de nye Apple Music funktioner i iOS 14

iphone-iphone-8-plus-thumbnail
Nogle vil være bedre klædt på gennem erfaringen fra Spotify, mens andre er helt nye: her er alle de nye funktioner, der kommer til Apple Music med iOS 14.

Apple Music sidder bestemt ikke på hænderne. Med lanceringen af iOS 14 (og iPadOS 14) i efteråret tilføjes en række nye funktioner til Apple Music tjenesten. I denne artikel har vi samlet en guide til højdepunkterne.

Fanen i Apple Music, der kaldes ”For You” i iOS 13, ændres til ”Listen Now ” i iOS 14. Apple forsøger at komme ind på det territorium, hvor Spotify hidtil har domineret: personlige anbefalinger til musik og afspilningslister.

I denne fane fokuserer Apple Music endnu mere på personligt materiale og serverer musik, der passer til din smag. Herfra er Replay-listerne også tilgængelige - det vil sige de lister, der årligt samler den musik, du har lyttet mest til i de foregående år.Apple Music Autoplay

Spotify-fans må have undret sig over, at denne funktion ikke tidligere eksisterede i Apple Music. Nu er den langt om længe ankommet. Hvis playlisten løber tør, kan Apple Music nu fortsætte med at afspille lignende musik, så du ikke løber tør for lækker lyd i hovedtelefonerne eller højttalerne.

Funktionen aktiveres ved at trykke på et nyt ikon blandt dine playback-kontrollerne. Ikonet ligner et ∞ (infinity tegn).

En ny widget

iOS 14 giver brugerne mulighed for at placere widgets på tværs af skærmen, selv blandt app-ikonerne. Apple Music noterer sig dette, og har tre nye widgets i forskellige størrelser, der kan placeres på startskærmen eller i Today View som før.

Desværre tillader Apples widget-API ikke afspilningskontrol eller interaktioner overhovedet. Apple Music-widgeten kan kun vise tidligere spillede albums og afspilningslister. Et tryk på widgeten åbner appen i stedet.

Bedre iPad-app

Med indførelsen af iPadOS 14 påbegynder iPad at bruge sit større skærmområde lidt bedre gennem sidemenuer i forskellige apps. Det samme gælder Apple Music, som nu har en sidemenu, der fører dig til Listen Now, Search, Radio, Browse, og Libraries og Playlists.

Apple Music har også fået en ny fuldskærmstilstand på iPad, der viser et større album cover og musiktekst - med andre ord en karaoke-mode.

Bedre søgning: Apple Music har en forbedret søgefelt. Selv før du begynder at skrive i søgefeltet, kan du se aktuel populær musik; når der skrives bogstaver og ord, begynder nye forslag til sange, albums og afspilningslister at listes. Et nyt søgefelt er også tilgængeligt under fanen Library, hvilket gør det lettere at søge blandt din egen musik i appen.

Support til høreapparater: Apple Music understøtter også nye funktioner til forbedring af musikafspilning for mennesker med hørebegrænsning.

Setlist: På kunstnersider kan kunstnere vælge at tilføje en Setliste,. Så hvis du ønsker at se nøjagtigt, hvilke sange en kunstner har afspillet på en koncert, og i hvilken rækkefølge, listes disse oplysninger i Apple Music.

Sådan testes de nye funktioner i Apple Music

Ligesom opdateringerne til Safari og CarPlay, er de nye funktioner i Apple Music tæt knyttet til iOS 14, som frigives i efteråret. Inden da kan du teste iOS 14 beta.

Apple Music er også tilgængelig til Android. De nye funktioner sendes ud som en app-opdatering, men sandsynligvis ikke før efterår.


Source & Image credit:

Apple