At ”arbejde” hjemme - Busylight

20200325_135037936_iOS
Nettet svømmer over med artikler med titler som ”Sådan arbejder du hjemmefra” eller ”Fem ting, som gør din hjemmearbejdsplads bedre”. Men der er ikke mange, som husker, at denne omvæltning rammer hele husstanden, så den kan ikke kun løses med gode headset og webcams.

Hard Facts

Dansk design
Gør det nemmere
Færre forstyrrelser


Har du børn, eller bor I flere sammen, kan det været svært at se, hvornår man kan tale eller kommunikere med hinanden, eftersom alt næsten foregår digitalt. Så er der ikke nogen klar indikator på, at du kan være optaget. Har du børn, særligt i en mindre alder, kan de også have svært ved at forstå, at mor eller far arbejder, fordi er jo hjemme?

Relaterede artikler:

Et dansk firma ved navn Plenom har for en del år siden opfundet Busylight. En lys-indikator, som viser ens status, så man ikke bliver forstyrret, imens man er optaget. Produktet er velkendt på rigtig mange kontorer verden over, men i disse tider kan vi også bruge den til at skabe en fælles ramme for den nye adfærd i hjemmet. 

hjemmearbejdsplads

Små signaler tæller:

Hos os har vi en aftale om, at hvis lyset er rødt, er man optaget, og så skal man være stille.

Man vil ikke kunne arbejde lige så fokuseret, som når man sidder på hjemmekontoret, men små ting kan gøre   det nemmere for alle. Hos os er Busylight afgørende, og i min familie er aftalen:

Rød= Ikke forstyrre

Grøn= Er tilgængelig


Busylight grøn ledig indikator hjemmearbejdsplads

optaget busylight plenom hjemmearbejdsplads coronakrise

Aftalerne kan være super fleksible. Har du for eksempel skolebørn, vil de også kunne bruge en Busylight til at vise, hvornår de modtager fjernundervisning, så vi voksne ikke forstyrrer dem.Lav aftaler med hinanden:

Jeg har børnehavebørn, og heldigvis kan man indgå lidt aftaler med dem. Vi har aftalt, at hvis de er stille, når lyset er rødt, bliver det nemmere at kunne være sammen bagefter, når lyset er grøn, fordi så er mor eller far ikke så ukoncentreret.

Vær en familie

Vi bliver alle presset, men små ting kan hjælpe til, så den slags frustrationer ikke tager overhånd. Husk at vi skal igennem dette sammen, og familien skal også kunne fungere bagefter.

busylight hjemmearbejdsplads må forstyres

Kilde: Plenom

Vores partnere