Guide: Streamingtjenester i 2021

Guide - Video-streamingtjenester i 2020
I denne guide ser vi nærmere på udvalget af video-streamingtjenester i 2021 og hvad de byder på af indhold. Til slut kigger vi også på nogle nyheder, samt en række prisstigninger der er i vente.

Tidligere skrev vi en guide til hvordan man kommer i gang med at streame, og nu er det tid til at se nærmere på en række af de mest populære video-streamingtjenester i 2021, samt hvilket indhold de byder på. Er du i tvivl om hvordan du kommer i gang med at streame, så læs vores guide her: Sådan kommer du godt i gang med streaming

Selvom vi kun lige har taget hul på 2021, og man måske skulle tro at der efterhånden var nok video streamingtjenester på markedet, fortsætter udvalget alligevel med at vokse. Streaminggiganten Netflix, er eksempelvis blevet udfordret af den nye dreng i klassen, Disney+, der byder på familie-underholdning for alle pengene.Lad os se nærmere på en række af de mest populære streamingtjenester:

Netflix

Netflix - Guide til video-streamingtjenester i 2020.png
Med omtrent 400.000 abonnenter i Danmark er Netflix den største video-streamingtjeneste i Danmark. Netflix byder på et stort udvalg af film, dokumentarer og børneprogrammer, hvor der løbende kommer nyt indhold til.

Eksklusivt indhold: The Witcher, Spenser Confidential, Narcos. Black Mirror m.m.

Pris: Basis 79 kr./md. / Standard: 99 kr./md. / Premium: 129 kr./md.

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, Apple TV, AirPlay, PlayStation, Xbox, SmartTV. Indhold kan downloades på mobile enheder og ses senere.


Viaplay


Viaplay - Guide til video-streamingtjenester 2020.png


Viaplay er en nordisk streamingtjeneste med et forholdsvist bredt indhold af film, serier og dokumentarer. Viaplay producerer også deres eget indhold, kendt under navnet "Viaplay Originals", hvor der en del danske serier. Er man til sport, kan man også købe den store sportspakke, så man kan se fodbold fra de store ligaer.

Eksklusivt indhold: Forhøret, Friheden, Elsk mig, Lykkebugten, Advokaten m.m.

Pris: ViaPlay Film og Serier: 99 kr./md. / ViaPlay Total: 339 kr./md. / Viaplay Sport: 309 kr./md. Muligvis en prisstigning i 2021.

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, AppleTV, AirPlay, konsol, SmartTV. Indhold kan downloades på mobile enheder og ses senere.TV2 Play

TV2 Play - Guide til video-streamingtjenester i 2020.png
TV2 Play rummer meget indhold, hvad enten du er til serier, film eller dokumentarer. Størstedelen er dog egenproduceret dansk indhold, så leder du efter udenlandske serier, skal du nok se efter de andre alternativer i denne guide. Basis-abonnementet giver adgang til nærmest alt on-demand indholdet, men du skal dog op i Favorit-planen, for at kunne se live tv.

Eksklusivt indhold: Badehotellet, Rita, Klovn m.m.

Pris: Basis med reklamer: 49 kr./md.

Basis uden reklamer: 79 kr./md.

Favorit med reklamer: 109 kr./md.

Favorit uden reklamer: 139 kr./md.

Favorit + Sport med reklamer: 159 kr./md.

Favorit + Sport uden reklamer: 189 kr./md.

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, AppleTV, AirPlay, SmartTV.


DR TV

DRTV - Guide til video-streamingtjenester 2020.jfif
DR TV er Danmarks Radios streamingtjeneste, der byder på et bredt udvalg, af danskproduceret indhold. Særligt serier, dokumentarer og børneunderholdning, er der meget af vælge imellem. Udvalget af film er dog til gengæld ret begrænset.

Eksklusivt indhold: Den store bagedyst, Hammerslag, Bonderøven, Kender du typen?, Tæt på sandheden m.m.

Pris: Gratis (betalt over licens)

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, AppleTV, AirPlay, konsol, SmartTV.

Læs også: Et kig på DRTV anno 2020


FilmstribenFilmstriben video-streaming.png

Filmstriben er de danske bibliotekers filmtilbud, der byder på et bredt udvalg af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Ifølge Filmstriben udvælges indholdet ud fra kvalitet, alsidighed og aktualitet, hvilket sikrer en bred vifte af indhold, indenfor mange forskellige genrer. Tjenesten er gratis, hvis du er oprettet som bruger ved et bibliotek, dog er der en begrænsning på max. 10 lån om måneden per person.

Pris: Gratis (kræver bruger på bibliotek, max. 10 lån om måneden)

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, AppleTV, AirPlay.


HBO Nordic

HBO Nordic - Guide til video-streamingtjenester i 2020.png

HBO Nordic har ikke ligefrem det største katalog af serier og film, men til gengæld er det indhold du finder, i virkelig god kvalitet. Serier som Game of Thrones, Westworld og Vikings, har for alvor gjort HBO Nordic til en populær streamingtjeneste i Danmark.

Eksklusivt indhold: Game of Thrones, Westworld, Vikings, Chernobyl, The Handmaid's Tale m.m.

Pris: HBO Nordic: 99 kr./md.

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, AppleTV, AirPlay, konsol, SmartTV. 


Amazon Prime TV

Amazon Prime TV- Guide til video-streamingtjenester i 2020.jpg
Prime TV er Amazons svar på en streamingtjeneste. Amazon Prime TV er ikke så udbredt i Danmark, men den rummer dog et ret stort udvalg af serier, film og eksklusivt indhold, til en forholdsvis lav pris. Noget af indholdet har dog ikke danske undertekster, hvor du derfor må klare dig med engelske tekster.

Eksklusivt indhold: The Grand Tour, Tom Clancy's Jack Ryan, The Beginning of Everything, Bosch, Good Omens m.m.

Pris: Amazon Prime Video: 5,99 €/md., cirka 45 kr./md.

Tilgængelig på: Chromecast, SmartTV, iOS, AppleTV, AirPlay, Computer,  Android, konsol.


Discovery+ (tidligere Dplay)

Discovery-plus-dplay-logo.png
Dplay har skiftet navn til Discovery+ og tjenesten har et stort udvalg af reality-tv, amerikanske film og serier, samt sport, hvor du har rig mulighed for at se en masse fodbold, dokumentare og programmer fra Discovery, samt en masse dansk-produceret tv. Indholdet er altså det samme som før, men blot navnet er ændret.

Eksklusivt indhold: Top Gear - Danmark, Bendtner og Philine, Remee og Mathilde, Singletown m.m.

Pris: Underholdning: 99 kr./md. / Underholdning og Sport: 179 kr./md.

Tilgængelig på: Chromecast, SmartTV, Android, iOS, computer, AppleTV og AirPlay


Disney+ 

Disney Plus - Guide til video-streamingtjenester i 2020.png

Disney er med Disney+ en af de nyeste spillere på det danske streamingmarked. Tjenesten rummer en bred række klassikere, men også nyere film og serier fra Star Wars, Pixar og Marvel.

Eksklusivt indhold: The Mandalorian, High School Musical: The Musical - The series, Marvel Hero Project, The World According to Jeff Goldblum m.m.

Pris: Disney Plus – årlig betaling: 589 kr. pr. år. / Disney Plus – månedlig betaling: 59 kr. pr. måned.
Disney+ hæver dog priserne fra den 23. februar, fra 59 kr/måned til 79 kr/måned. Et årligt abonnement stiger også i pris, fra 589 kroner til 790 kroner.

Tilgængelig på: Computer, Android, iOS, Chromecast, AppleTV, AirPlay, SmartTV


Apple TV+

Apple TV Plus - Guide til video-streamingtjenester i 2020.png
Apples bud på en streamingtjeneste hedder Apple TV+, hvilket er en forholdsvis ny spiller på markedet. Apple TV+ indeholder flere internationale film og serier, men også Apples egenproducerede indhold, under navnet "Apple Originals". Mængden er indhold er dog ikke voldsomt stort, men til gengæld er et abonnement heller ikke voldsomt dyrt.

Eksklusivt indhold: Dickinson, See, Servant, Little America, Defending Jacob m.m.

Pris: Apple TV+: 39 kr./md. / Studieabonnement: Apple TV+ er gratis, hvis du har et studieabonnement ved Apple Music.

Tilgængelig på: Computer, iOS, AppleTV, AirPlay, SmartTV.


Enden på flow-tv?

Med det efterhånden kæmpe udvalg af video-streamingtjenester, samt den enorme mængde indhold, de byder på, er det ikke svært at forestille sig, at det gode gamle flow-tv, så småt møder sit endeligt.

Hvilken video-streamingtjeneste er din favorit, og hvorfor?


Sådan ser streamingmarkedet ud i 2021 - Nyheder og prisstigninger

2021 ser allerede ud til at forme sig som endnu et stort år med mindst lige så meget streaming som i 2020. Det er er der heller ikke noget at sige til i disse tider, hvor du nok også selv har oplevet, at du bruger mere tid foran dit tv, end tidligere.

Lad os se nærmere på på nogle af nyhederne.


Mere indhold på Disney+

disney-plus-star.jpg

Indholdet på Disney+ vokser med Star-kataloget, der byder på et stort og bredt indhold af underholdning, som Disney lover, vil fordoble indholdet på platformen.
Star har titler fra FX Networks, som blandt andet står bag serier som Atlanta, Sons of Anarchy og American Horror Story. Indhold fra 20th Century Studios er også inkluderet, hvilket også åbner op for mange film. Vi ved dog endnu ikke endnu, hvilke titler der præcist følger med, når Star rykker ind på Disney+.


HBO Nordic bliver til HBO Max 

HBO Nordic bliver til HBO Max.jpg

I slutningen af 2021 vil HBO Nordic blive til HBO Max. HBO har desuden allerede så småt, begyndt at overføre en del af indholdet fra HBO Max til HBO Nordic. Når transitionen sker engang i anden halvdel af 2021, vil vi blot kende det som "HBO" fremover.


Paramount+ rykker for alvor ind i Danmark

paramount_plus_logo.png

Paramount+ har allerede været tilgængeligt for kunder af YouSee og Canal Digital, men i år lanceres tjenesten som en selvstændig platform. Tjenesten vil byde på 6000 TV serie afsnit og film, når den lanceres i år. Paramount+ kommer også til at tilbyde originale serier, såsom Lioness, The Offer og muligvis en ny udgave af Behind the Music.
Paramount+ åbner i Danmark 25. marts, men der er endnu ikke oplyst priser.


Prisstigninger i vente

Prisstinger i vente streaming.jpg

Desværre er der også nogle prisstigninger i vente i 2021, hvor Disney+ og Viaplay allerede har været ud og bekræfte dyrere priser for deres streamingtjeneste.

Disney+ hæver priserne fra den 23. februar, fra 59 kr/måned til 79 kr/måned. Et årligt abonnement stiger også i pris, fra 589 kroner til 790 kroner.
Du kan dog heldigvis stadig nå at købe et helt års abonnement til 589 kr., så længe du gør det inden den 23. februar.

Viaplays administrerende direktør, Anders Jensen, har ligeledes også udtalt er der er prisstigninger på vej. Præcis hvornår prisstigningen træder i kraft, og hvor meget prisen stiger med, er endnu uklart.

TV2 Play meldte også om en prisstigning på 10 kr. for nye kunder af Favorit + Sport-pakken, i starten af året. TV2 oplyser, at prisstigningen skyldes "massive indkøb af nye sportsrettigheder". Priserne på Basis- og Favorit-pakkerne er dog fortsat uændrede.

Selvom eksempelvis Netflix og HBO ikke har meldt om prisstigninger, er det dog ikke udelukket at vi kan se højere priser her i 2021.
Generelt ser tendensen ud til, at i takt med at der kommer mere indhold til, tager prisen på samme tid også en tur op i vejret for videostreamingtjenesterne.

Læs også: Få tre måneders gratis adgang til TV2 Play

Læs også: Sådan kommer du godt i gang med streaming

Vores partnere