Philips Hue er Matter kompatibel fra 2023

Skærmbillede 2022-11-03 172049
Den nye samlede standard for Smart Home enheder Matter er lige på trapperne og i den forbindelse kan Philips Hue og Signify nu meddele at de er certificerede til den nye standard.

Holdet bag Philips Hue har meddelt, at deres Philips Hue Bridge netop officielt er blevet Matter certificeret. Da det er enheden, der kontrollerer og styrer Hue økosystemet betyder det, at alle eksisterende hue lys og tilbehør kommer med på Matter vognen. 

Der er to undtagelser i form af Hue Play HDMI Sync box og dial funktionen på den nye Tap Dial Switch. Disse to er endnu ikke med i folden, men når Hue holdet skriver "endnu" må vi antage, at de fortsat arbejder på at få dem med også. 

Hue Bridge.jpeg

Den nye funktionalitet kommer som en softwareopdatering til Hue Bridge, med forventet udrulning i første kvartal 2023. Den nye opdatering vil ikke have nogen indflydelse på eksisterende Hue setups. Man vil altså kunne fortsætte med at bruge sine lys og tilbehør, helt som tidligere med den samme funktionalitet via Hue App'en. Det kommer heller ikke til at have nogen indflydelse på eksisterende Hue Integrationer, som dem der er med Google Home, Spotify eller andet. 

Brugere af Apple Homekit, vil dog skulle lavet et reset for at kunne forbinde med Matter.

Hvad er Matter? 

Matter er en standardiseret protokol for forbindelse af Smart Home produkter. I lang tid har det været et frakmenteret marked, hvor mangte producenter har haft deres egne teknologier eller standarder, for forbindelse med deres produkter. Det har betydet, at Smart Home produkter fra en producent, ikke nødvendigvis kan bruges let sammen med produkter fra en anden. Det har ført til, at man kan ende med at have sin smart home kontrol spredt ud over flere forskellige apps. 


Det bliver der med Matter lavet om på, og med opbakning fra store spillere som Amazon, Google og Apple, ser det ud til at den kommer godt fra start. 

Det betyder, at vi kan se frem til en lettere verden som Smart Home forbruger. The Connectivity Stardards Allience (SCA) står bag specifikationerne for Matter 1.0, som vil betyde, at vi i fremtiden blot skal se efter Matter kompatible produkter, hvis vi vil være sikre på at de kan bruges sammen. Vores partnere