Sikre dit hus i den mørke tid med TP-link

kamera Wifi6 C310 AX3000 C200 google wired DECO TAPO AX sikkerhed smarthome wireless TP-link secure Mesh
Selvom vi går en lysere tid i møde, ved vi også godt mørket desværre vender tilbage igen. I 2020 blev der begået 17.430 indbrud, dette er på trods af mange har været hjemme under Corona og ikke har rejst så meget som normalt. Vi er gået sammen med TP-link for at vise hvordan du som forbruger, selv kan sikre dit hjem med kamera, på inden- og udendørs. Da disse gør brug af WiFi, kræver det selvfølgelig et stabilt og dækkende netværk, hvor vi selvfølgelig også skal kigge på Mesh fra TP-link.

I denne guide vil vi gennemgå tre forskellige produkter fra TP-link. Et indendørs kamera, udendørs kamera og et mesh til at sikre dig stabilt internet, som sørger for du ikke mister forbindelsen.  

Alt udstyr i denne guide kan findes på https://www.tp-link.com/dk/.

Vi vil i denne guide komme igennem følgende emner:

 • Kamera inden- og udenfor hjemmet
 • Kvalitetssikre dit netværk med Mesh
 • Gennemgang af produkterne
 • Opsætning af netværk
 • Opsætning af Kamera


Sådan kommer du igang

Først og fremmest for at sikre dit hjem med video og netværk, kræver det lidt forskellige produkter til dette. Der findes mange forskellige varianter og brands, så det kan hurtigt blive forvirrende at finde rundt i. Fordelen med TP-link, er vi her kan få alle de ønsket produkter, og vi derfor ikke skal til at finde fra forskellige brands. 


Kamera inden- og udenfor hjemmet

Hvordan finder du så frem til hvilket kamera du skal bruge og først og fremmest hvilken type? 

 1. Vælg kamera type

Hvilken slags kamera du skal have, kommer an på hvor du vil placere den. Hvis du vil have et til indenfor, er kravene ikke så store, og det kan være nemt at trække eventuelt kabler for at forbinde kameraet både til strøm, men også netværket. 

Det er straks noget andet når du vil have et kamera udenfor. Her skal det både kunne klare frosten, men det er måske ikke lige så nemt at trække strøm eller et netværkskabel hen til kameraet, hvor du ender med at placere det. 

 1. Strømkilde

Som vi lige har gennemgået, omkring strømmen. Det er ikke sikkert du har mulighed for at trække strømkabler hvor hen du vil, og du skal derfor finde ud af om kameraet har mulighed for at have et internt batteri. Ulempen omkring et batteri, er blandt andet afhængigheden i at skifte det løbende, og hvis du vælger ofte at kigge til dit hjem, når du ikke er der, kan batteriet hurtigt blive brugt. Det modsatte gør sig gældende hvis kameraet får direkte strøm, og du skal derfor ikke have denne bekymring. 

 1. Lagerplads

Når du vælger at bruge et kamera, som skal optage, vil du automatisk have behov for noget plads. Der er mange mærker, som tilbyder lagerplads i skyen, hvor du får en bestemt mængde gratis og skal derefter købe dig til mere. En anden mulighed kan også være lokalt lagerplads, i selve kameraet. 

 1. Features

Dette dækker selvfølgelig bredt og mange kamera har forskellige ekstra funktioner. Du skal selvfølgelig have lavet en vurdering, omkring hvad der er vigtigt for dig. Skal dit kamera have ”nightvision” så det også har et billede selvom det er mørkt, skal du kunne tale igennem kameraet eller skal der måske være en alarm? 

 

Kvalitetssikre dit netværk med mesh

Det er blevet tid til at kigge på netværket. Grunden til vi har fokus på mesh i denne guide, handler om at dit kamera skal være funktionsdygtigt hele tiden. Det hjælper ikke at du sidder hjemme hos svigerforældrene og pludselig får du en besked om at dit kamera har opfanget bevægelse. Du skynder dig ind i din app og med det samme har kameraet mistet forbindelse til internettet fordi den kun lige er på kanten til at kunne opfanges af din router. 

Fordele ved mesh

 • Nem opsætning og vedligeholdelse
 • Samme netværk igennem hele huset
 • Bedre sikkerhed

De fleste mesh enheder bliver sat op via en app på din telefon og det er også her du kan overvåge  netværket. Din telefon vil hele tiden tro den er på samme netværk, lige meget hvor henne i huset du bevæger dig, i forhold til hvis du havde sat flere routere eller extenders op i hjemmet. Omkring sikkerheden, handler det igen om at du kan håndtere dit netværk via din telefon, og du kan derfor nemt opdatere firmware som kommer løbende. Det gør også dit netværk hele tiden har den nyeste opdatering. 

Ulemper ved mesh

 • Omkostningerne 
 • Flere enheder

Når du vælger at bruge mesh, fremfor en enkelt router, vil der komme flere omkostninger ved køb. Det vil dog hurtigt opvejes af de fordele som vi gennemgik ovenover. 

Når du i forvejen kigger på muligheden med selv at sætte kamera op i dit hjem, sammen med et godt netværk har flere enheder nok ikke den største betydning. Men det essentielle ved mesh er du køre med flere noder og de skal selvfølgelig placeres forskellige steder i dit hjem, og når vi snakker omkring placering af disse, er det dumt at gemme dem væk i et skab, da det forvrænger signalet. 

Ønsker du at læse mere omkring mesh, kan du læse vores guide omkring Wi-Fi Mesh netværk: guide

 

Gennemgang af produkterne, hvad gør de og hvorfor bruge dem

I dette afsnit gennemgår vi nogle af de produkter som TP-link har forsynet os med til at sikre vores hjem. Det er selvfølgelig vigtigt at lave en vurdering ud fra hvor mange kamera du vil have monteret, og hvilket område de skal dække.
 Indendørs, har du nogle områder som vil være oplagte for en indbrudstyv, skal du have et kamera til at dække det område. Det mest oplagte er selvfølgelig områder som er skjulte ude fra, blandt andet ved baghaven, hvor tyven kan arbejde i fred. Men udover det, kan det selvfølgelig også være din indkørsel, hvis du forventer tyven vil gøre brug af hurtig vej væk fra huset. 

 

TP-Link Tapo C200Tapo C200 er et indendørs kamera, som giver en masse muligheder. Det kan vende flere veje og du kan derfor montere det både i loft, væg eller på et bord. Det har indbygget nat kamera som kan vise et billede op til 9 meter. Den har 1080p opløsning, bevægelses sensor, lyd og lys alarm, tovejs kommunikation også understøtter den MicroSD kort. Det er altså et kamera som bringer en masse features med sig, og med SD kort, kan du gemme optagelserne lokalt. 

 1. High Definition Video: Capture every detail in crystal-clear 1080p definition.
 2. Advanced Night View: Even at night, the camera can provide a visual distance of up to 30 ft.
 3. Motion Detection and Notifications: Receive a notification if something suspected is detected.
 4. Sound and Light Alarm: Trigger light and sound effects to frighten away unwanted visitors.
 5. Two-Way Audio: Communicate with others with the built-in microphone and speaker.
 6. Safe Storage: Support MicroSD Card (up to 128 GB).

 

TP-Link Tapo C310


Går vi videre til Tapo C310, er det et udendørs kamera, som har mange af de samme features som C200. Dog kan nat kameraet give dig billede op til 30 meter i mørke. Det er muligt både at forbinde via wifi og netværksstik. Kameraet har selvfølgelig også IP66, som gør at det kan holde til at være monteret udenfor og modstå vind og vejr.  

 • Ultra-High-Definition Video: Records every image in crystal-clear 3MP definition.
 • Wired or Wireless Networking: Connect your camera to the network through Ethernet or WiFi for more flexible installation.
 • Advanced Night Vision: Provides a visual distance of up to 98 ft (30m) even in total darkness.
 • Motion Detection and Notifications: Notifies you when the camera detects movement.
 • Sound and Light Alarm: Trigger light and sound effects to frighten away unwanted visitors.
 • Two-Way Audio: Enables communication through a built-in microphone and speaker.
 • Safe Storage: Locally stores up to 128 GB 3MP video on a microSD card, offering convenient access to your video footage.
 • Voice Control: Free Up Your Hands with Voice Control: Works with the Google Assistant and Amazon Alexa. (Google Assistant and Amazon Alexa are not available in all languages and countries).

secure TAPO smarthome kamera sikkerhed wireless DECO AX3000 google Wifi6 C310 wired TP-link Mesh C200 AX.jpg


TP-Link Deco X60


For at kunne forbinde kameraerne, kræver det selvfølgelig et godt netværk for at kunne gøre brug af dem, lige meget hvor henne du befinder dig. Vi har valgt Deco X60 som er en mesh enhed med tre noder. Dette er selvfølgelig for at have et netværk som kommer med den nye standard med Wi-Fi 6, og får et netværk som dækker hele huset.  

Det gør også at lige meget hvor vi monterer vores kamera, så kan de opnå en stabil forbindelse, og hele tiden sørge for at optage når de skal.  

 • Faster Connections: Wi-Fi 6 speeds up to 3,000 Mbps—2,402 Mbps on 5 GHz and 574 Mbps on 2.4 GHz.
 • Connect More Devices: OFDMA and MU-MIMO technology quadruple capacity to enable simultaneous transmission to more devices.
 • Boosted Seamless Coverage: Achieve seamless whole-home coverage with a clearer and stronger whole-home Wi-Fi signal generated by Wi-Fi 6.
 • Ultra-Low Latency: Greater reduction in latency enables more responsive gaming and video chatting.
 • One Unified Network: Multiple units form a whole-home network that auto-selects the best connection as you move around your home.
 • Total Security: WPA3 encryption and TP-Link HomeCareTM provide personalized features, including Parental Controls, Antivirus, and Quality of Service (QoS) to ensure a safer online experience.
 • Setup Made Easier Than Ever: The Deco app walks you through the setup step-by-step.

Læs mere om vores test af TP-Link Deco X60.
TP-link wireless C310 AX AX3000 DECO secure wired C200 kamera Wifi6 google smarthome sikkerhed Mesh TAPO.jpg

 

Opsætning af netværk

TP-Link Deco App til Android

TP-Link Deco App til iOS

AX3000 C200 wireless Wifi6 sikkerhed google TAPO AX wired smarthome C310 secure TP-link Mesh DECO kamera.jpg

kamera AX3000 secure google Mesh DECO C310 smarthome Wifi6 AX sikkerhed wireless TAPO TP-link C200 wired.jpg

google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

4 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

5 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

6 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

7 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

8 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

9 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg

10 google TAPO sikkerhed Mesh AX AX3000 TP-link wired smarthome kamera DECO wireless Wifi6 C200 secure C310.jpg


Opsætning af kamera   

TP-Link Tapo App til Android

TP-Link Tapo App til iOS

1 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

2 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

3 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

4 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

5 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

6 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

7 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

8 kamera AX wireless C200 sikkerhed secure AX3000 C310 DECO Wifi6 TP-link wired smarthome TAPO google Mesh.jpg

secure Wifi6 DECO kamera TAPO wireless AX Mesh google C200 TP-link smarthome C310 AX3000 wired sikkerhed.jpg

Vores partnere