"Apple Intelligence" AI features kommer med iOS 18

iphone-15-pro-model-unselect-gallery-1-202309_FMT_WHH
Apple har måske taget sig god tid til at deltage i bølgen af generativ AI, men med WWDC lige om hjørnet forventer vi nogle store kunstig intelligens-integrationer og funktioner, der kommer med iOS 18.

Apple har fundet på et nyt brandnavn til sine opt-in AI-tjenester, hvilket får det til at skille sig ud fra konkurrenterne 

Ifølge den seneste rapport fra Bloombergs Mark Gurman, er Apple klar til at rulle sine kunstig intelligens-initiativer ud for iOS 18 og vil mærke funktionerne som "Apple Intelligence" i stedet for det sædvanlige AI, hvilket markerer Apples plads, selv når det kommer til store sprogmodeller. I modsætning til Google og OpenAI er Apple ikke fokuseret på at bringe funktioner, der er revolutionerende og nye, men tager en mere helhedsorienteret tilgang til det og gør det til en del af daglig brug og får funktionaliteten til at fremstå mere naturlig.

Apple planlægger at bruge både enhedsbaseret og cloud-baseret computing til sine AI-tjenester, med større fokus på enhedsbaseret behandling. En algoritme integreret i iOS 18 vil beslutte, hvilken opgave der kræver hvilken type tilgang, og opgavens kompleksitet vil spille en vigtig rolle i denne beslutningsproces.

Da AI er den største opdatering til hovedtalen, der afholdes den 10. juni, vil vi sandsynligvis høre om partnerskabet mellem OpenAI og Apple for at bringe en AI-infunderet chatbot, der ligner ChatGPT, som for nylig blev bekræftet ifølge forskellige rapporter.

Nogle af de andre spændende funktioner inkluderer AI-drevet opsummering af artikler, mødenotater og endda tekstbeskeder. Brugere kan endda bede om en oversigt over de notifikationer, de gik glip af, hvilket sparer tid og gør daglige opgaver lettere. Siri vil også få en opgradering med evnen til at udføre funktioner inden for apps med en simpel stemmekommando og endda få en mere naturlig tone for at bygge bro mellem AI og menneske ved hjælp af AI-modeller. En funktion, der vil være populær blandt den yngre generation, er muligheden for at skabe brugerdefinerede emojis. Fotoredigering vil blive forbedret, og Mail-appen vil blive fornyet, blandt andre fremskridt.

Vores partnere