Apple taber topplacering i Kina

apple-beijing
Apple mister sin topplacering som Kinas største smartphone-sælger i 1. kvartal af 2024. Honor og Huawei deler nu førstepladsen, og Apples markedsandel falder til 15,6%.

Apple har mistet sin position som Kinas største smartphone-sælger i første kvartal af 2024, da de oplevede en nedgang på 6,6% i smartphone-forsendelserne sammenlignet med året før, ifølge foreløbige data fra analysefirmaet IDC torsdag. 

Honor og Huawei var bundet til førstepladsen, hvor Honors markedsandel steg til 17,1% og Huaweis markedsandel steg til 17%, sagde IDC. Imens faldt Apples markedsandel til 15,6%. 

"Apples priskampagner i kvartalet var ikke i stand til at mildne virkningen af den intense konkurrence fra Android-spillere," sagde Arthur Guo, senioranalytiker hos IDC China i rapporten. 

Samlet set steg smartphones-forsendelserne i Kina med 6,5% til 69,3 millioner enheder ifølge IDC. Tidligere på ugen viste data fra analysefirmaet Counterpoint, at Apples smartphones-forsendelser i Kina faldt med 19% i første kvartal af året, det dårligste resultat siden 2020.

Vores partnere