De bedste smartphone kameraer i 2019

bedste smartphone kamera
DxOMark har rangeret de bedste smartphone kameraer i 2019, og ikke uventet, topper blandt andet Huawei listen sammen med Xiaomi.


2019 har været et godt år for smartphone kameraer, hvor teknologien ikke kun har gjort det muligt for forbrugerne at fange bedre fotos og videoer end tidligere, især i mørke, men også spillet en stor rolle i hardware-design ved at presse producenterne til at komme med alle mulige slags af interessante bagkamera-konfigurationer.

Som en del af kåringen, testede DxOMark kamera (r) ydeevne på 31 smartphones i år på tværs af en række forskellige priser niveauer, og valgte vinderne for hver af deres fem hovedkategorier.


Overall performance 

Med hensyn til den generelle kameraydelse kom Huawei Mate 30 Pro og Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition ind som vindere med en score på 121, hvilket gør begge enheder til et fremragende valg for mobile fotografer, der har brug for high-end-ydelse på mobilfotografering eller video.

De resterende tre kandidater i den samlede placering inkluderer Apple iPhone 11 Pro Max (117), Samsung Galaxy Note 10+ 5G (117) og Galaxy S10 5G (116).

mate pro 30 huawei telefon.jpg

Image credit: Huawei


Bedst til video

Ved optagelse af video rangerer DxOMark Apples flagskib sammen med Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, til at være leader-of-the-pack med en score på 102 og Googles Pixel 4 på tredjeplads (101), efterfulgt af 5G-versionerne af Samsungs Note 10 og Galaxy S10.

Med i denne kategori fremhæver DxOMark: "abundance of choices in terms of mobile video accessories, such as external microphones, video grips, and lighting solutions, as well as video editing apps," der gør det muligt for forbrugerne at optage optagelser i høj kvalitet med let og kompakt udstyr, værende en vigtig factor for Apple og Xiaomi løber med sejren.


Bedst til zoom

For dem, der ønsker at trække finere detaljer frem i deres billeder, topper Xiaomi Mi CC9 Pro endnu en gang takket være det komplekse zoomsystem. Telefonen blev rost for sin optiske zoom og for at producere teleobjekter af høj kvalitet i forskellige brændvidder.

Anden og tredjepladsen gik til henholdsvis Huawei P30 Pro (95) og Mate30 Pro (91) efterfulgt af den seneste Pixel (81) på fjerde og Honor 20 Pro (79) på femtepladsen.


Bedst til Ultra-wide

Samsung Galaxy Note 10+ 5G kom ud som vinder, når det gælder Ultra-wide fotografering med en score på 42. DxoMark noterede enhedens brede synsfelt og gode billedkvalitet på tværs af indendørs og udendørs miljøer, som værende afgørende for en plads i front. 

IPhone 11 Pro Max kom ind på andenpladsen med en forskel på 2 point (40), som deles med Galaxy S10 5G. Fjerde og femtepladsen i denne kategori gik til Xiaomi Mi CC9 Pro (39) og Galaxy S10 + (38).


Bedst til aften/natfotografering

Den sidste kategori er den, hvor smartphonefotografering har gjort markant fremskridt. Takket være software-optimeringer og bedre sensorer, er det nu muligt at tage gode billeder i svagt lys eller om natten, selvom det i øjeblikket er begrænset til et par enkelte high-end smartphones.

Interessant nok var hverken Apple eller Google i stand til at sikre sig en plads i top 5. Huawei Mate 30 Pro kom igen ud som en vinder med en score på 61, og blev rost for gode eksponeringer, farvemætning, dynamisk interval og lave støjniveauer især under mørke forhold.

Huawei P30 Pro kom på andenpladsen med en score på 59, som blev matchet af Galaxy Note 10+ 5G og Galaxy S10 5G, mens Xiaomi Mi CC9 Pro rangerede femte med i alt 56 point.


Kilde / Image credit:

DxOMark