Google lancerer Android 11 Developer Preview

android 11 dev preview
Mens Android 11 stadig er i de tidlige stadier af udviklingen og slet ikke anbefales til ”normale brugere”, har udviklere meget at være begejstrede for med hensyn til nye funktioner og API'er. Der vil dog være nye forbedringer af privatlivets fred og sikkerhedsforstyrrende apps, der kræver en masse tilladelser og adgang til lagerplads.


Google lancerede Android 11 Developer Preview lidt tidligere end forventet, da vi havde regnet med Android 11 Developer Preview ville frigives i starten af marts. Interessant nok henviser Google til det simpelthen som "Android 11", hvilket betyder, at virksomheden muligvis dropper ”dessert-tema-navne” 

Den nye version af det mobile operativsystem, der er installeret på 2,5 milliarder enheder, vil også have adskillige preview- og beta-faser inden den officielle udgivelse, da virksomheden ønsker at bruge mere tid på at polere nye funktioner og udglatte eventuelle problemer.

Det betyder, at indtil Googles I / O-konference i maj, vil du nok ikke se større ændringer i den samlede oplevelse, når du tester Android 11 Developer Preview.

”For now, you'll only be able to install the developer preview images by flashing them on a Pixel 2 and Pixel 3 devices (include the 3a variants)”

Hvis du ikke har en af disse enheder, er der altid Android Emulator at ty til. 

Android 11 vil indeholde nogle spændende tilføjelser på systemniveau, der giver udviklere mulighed for at gøre deres apps mere opmærksomme på den type forbindelse, de bruger, især når det kommer til 5G og dataforbrug. Google tilføjer også support til foldbare skærme med et samlet API, lav-latenstids-videokodning til ting som Stadia, effektive billedformater som HEIF og et forbedret API til neurale netværk.


Android 11 har fokus på sikkerheden

Google vil forbedre privatlivets fred og sikkerhed. For eksempel vil Google nu bede dig om tilladelse til at bruge din placering, hver gang en app har brug for din lokation. Det samme gælder, om du vil tillade selve appen at bruge din lokation, eller kun den enkelte forespørgsel, mens du bruger appen.

Android 11 udvides også med "scoped-storage", som blev introduceret med Android 10 og vil blive endnu mere restriktivt i Android 11. Dette isolerer i det væsentlige apps i siloer, hvilket forhindrer dem i at have let adgang til opbevaring ud over deres egen, medmindre det udtrykkeligt er tilladt af brugeren. 

Dette vil sandsynligvis forstyrre en masse apps, i betragtning af at mere end 1.000 apps er fundet skyldige i at høste din data, selv efter at du nægter dem tilladelse til at gøre det.

Andre sikkerhedsforbedringer i Android 11 inkluderer:

- secure app data storage

- platform hardening

- support for different levels of biometric authentication

- storing your electronic ID/driver license

Google laver også små justeringer til Android UI, for eksempel ved at tilføje en dedikeret sektion i notifikationer til messaging-apps og Activity Bubbles, som er en del af virksomhedens digitale velværeeksperiment. Men endnu vigtigere er, at det fremmer Project Mainline, hvilket betyder, at virksomheden vil kunne opdatere endnu flere Android-systemkomponenter via Google Play.Virksomheden forventer at have et final Android-build klar i juni.


Vores partnere