Huawei patenterer All-Display fingeraftrykssensor

logo huawei
Fingeraftrykssensorteknologi har udviklet sig gennem årene, hvor de ikke længere har brug for at eksistere på ydersiden af vores enheder. Vi begynder at se flere telefonproducenter integrere teknologien i skærmene på deres telefoner, omend kun en del af skærmen. Dette betyder, at brugere stadig har brug for at placere fingrene over sensoren for at den kan fungere.

Det ser dog ud til, at Huawei ser for sig en fremtid, hvor skærme af enheder ikke længere behøver at reservere en del af deres skærm til fingeraftrykssensoren. Virksomheden har indgivet et patent på en fingeraftrykssensor, der omfatter hele skærmen. Dette betyder, at brugere kan trykke overalt på skærmen for at autentificere sig selv.

Ved at gøre dette kan brugerne "skjule" hvor fingeraftrykssensoren er, hvilket gør det sværere for ikke-godkendte brugere at låse op for deres enheder. De kan også placere det oven på ikoner for apps, så brugerne specifikt kan beskytte forskellige apps fra at åbne, medmindre de godkendes af brugeren.

huawei-fingerprint.jpg

Source: Huawei

Nogle apps leverer allerede et ekstra lag af sikkerhedsniveauer, men denne funktion betyder, at brugere i det væsentlige kan beskytte præsis den app de selv ønsket med fingeraftrykket. Huawei mener også, at de ved at begrænse sensorens område også kan reducere batteriforbruget, da det kun tændes, når det er nødvendigt.

Når det er sagt, da dette er et patent, er vi ikke sikre på, om det nogensinde vil ske, men det lyder alligevel som en ganske god idé.Source & Image credit:

Huawei