TSMC hæver priser: iPhone 13 bliver måske dyrere

TSMC hæver priser - iPhone 13 bliver måske dyrere
Ifølge en ny rapport hæver TSMC priserne, hvilket muligvis resulterer i dyrere iPhones.

Ifølge en ny rapport fra DigiTimes, planlægger TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), at øge prisene for sin chipfremstilling. Dette vil i sidste ende have indflydelse på chipfabrikantens kunder, specielt Apple, der er den største kunde.

TSMC har angiveligt meddelt kunder om prisstigninger på op til hele 20%, hvor de nye priser er sat til at træde i kraft fra januar 2022. Prisjusteringerne vil også gælde de ordrer, der planlægges opfyldt fra december.


Prisstigninger rammer alle TSMC's kunder:  Apple skal betale 3-5% mere

Med hensyn til TSMCs avancerede sub-7nm procesteknologier, vil priserne stige med 3-10%. Apple er den største kunde hos TSMC og tegner sig for over 20% af de samlede antal ordrer. De vil efter sigende opleve en prisstigning på 3-5%, ifølge kilderne. Man skal altså være forberedt på, at iPhone 13-serien kan blive lanceret til højere priser.

Andre kunder der er afhængige af TSMC, eksempelvis AMD, vil også blive mødt med stigende priser. Generelt set, skal vi altså forvente stigende priser i den kommende tid, fra mikrochips produceret af TSMC.

Forventninger til iPhone 13-serien

Apple iPhone 13-serien forventes at ankomme med flere forbedringer, herunder bedre kameraer, en højere opdateringshastighed (muligvis forbeholdt Pro-modellerne), hurtigere A15 Bionic-processorer, større batterier og et mindre notch på fronten.

iPhone 13 introduceres den 14. september, ifølge de seneste rygter.


Billeder og kilde: Digitimes


Vores partnere