Nu er Huawei Harmony OS officielt præsenteret

huawei_mate_20_pro_screen_tweak_dk
Huaweis længe rygtet Android alternativ, Hongmeng, er endelig officiel. På dagens Huawei udviklerkonference overraskede selskabets CEO for Consumer Business Group Richard Yu publikum ved at afsløre "Harmony OS", som siges at være hurtigere og sikrere end Android.

I byen Dongguan, Kina, tog Huawei endelig indpakning af sit længe rygtede, operativsystem. Operativsystemet, kaldet Harmony OS, har været i udvikling i flere år, men det har for nylig påtaget sig en rolle som en nøglespiller i Huaweis beredskabsplan, siden USA vedtog et handelsforbud mod det kinesiske teknologiselskab. På Huawei udviklerkonferencen delte Huawei endelig de første detaljer om sit nye operativsystem, men virksomheden er endnu ikke klar til at fremvise Harmony på smartphones. I morgen skulle virksomheden fremvise Harmony OS på deres nye Honor Vision TV.Mens softwaren primært er rettet mod IoT produkter (såsom smarte display, wearables, smart speakers og biler) i stedet for smartphones, erklærede Yu, at når Huawei ikke længere kan få adgang til Googles Android økosystem, kan de distribuere Harmony OS "når som helst." Indtil da fortsætter Huawei med at støtte Android.

Harmony OS er mikrokernel baseret, ligesom Googles Fuchsia OS og fortsat under udvikling. Huawei siger, at dette giver mulighed for fleksibel implementering på forskellige enheder, hvilket forbedrer sikkerheden i alle scenarier. Udviklere vil være i stand til at bruge Huaweis ARK Compiler til at kompilere kode fra flere sprog som C / C ++, Java og Kotlin til Harmony OS. Huawei leverer en SDK, der understøtter app udvikling på tværs af flere enhedstyper, herunder fjernsyn, biler, smartphones, smartwatch med mere. 

Harmony OS tillader ikke root adgang, hvilket Huawei siger er en sikkerhedsrisiko på Android og andre Linux baserede operativsystemer. Huawei kan prale af et EAL 5+ certificeringsniveau for det nye operativsystem. Endelig vil Huawei åbne sourcing af Harmony OS i fremtiden.

Arbejdet med det nye operativsystem begyndte for 2 år siden med version 1.0 af mikrokernelen. I 2019 fremskyndede de arbejdet, så deres OS kan arbejde på flere enhedstyper. Huawei siger, at version 2.0 af deres mikrokernel bliver frigivet næste år, mens version 3.0 ankommer i 2021. Huawei siger, at de kan skifte til Harmony OS lige nu, fordi overførslen ikke er problematisk på grund af mikrokernelens natstruktur. Virksomheden vælger dog at holde sig til Android på smartphones lige nu under hensyntagen til sine eksisterende partnere. Huawei siger, at dets nye operativsystem repræsenterer en helt ny generation af operativsystemer, da det muliggør AI i forskellige scenarier fra pc'er, tablets og andre domæner.

På trods af at være et ”letvægtssystem” siges Harmony OS at give nogle ydelsesforbedringer. For det første indeholder systemet en "Deterministic Latency Engine", der bedre kan allokere systemressourcer ved hjælp af realtidsanalyse og prognoser. Harmony OS giver også mulighed for en potentiel hurtigere "Inter Process Kommunikation" - forbindelsen mellem sig selv og eksterne kerne tjenester som filsystem, netværk, driver, apps og mere. Huawei hævder, at Harmony OS IPC ydelsen er fem gange så hurtig som Googles Fuchsia og tre gange hurtigere end QNX.

Det er tydeligt, at Huawei med vilje har undgået at nævne "smartphones" på fremviste dias og pressematerialet i dag, sandsynligvis vil undgå at forstyrre sine Google kontakter, men Yu var ikke bange for at indrømme, at der kan komme et tidspunkt, hvor firmaet ikke længere kan støtte Android økosystemet. Uanset hvad, vil udviklere vil være i udvikle deres Android apps til Harmony OS ved hjælp af Huaweis ARK-compiler.

Mens exec hævdede, at Harmony OS er klar til at gå "online når de vil", er det svært at se, om alle dets antagede fordele vil vinde over udviklere og brugere - især dem i USA. Vi har set Samsungs forsøg på at vælte Android med Tizen, men i dag er det intet andet end softwaren, der driver deres Galaxy wearables. Windows 10 Mobile er naturligvis et andet godt eksempel på trods af sin vægt på produktivitet og sikkerhed.

Og så har Huawei naturligvis stadig et tillidspørgsmål i Vesten. På trods af stærke økonomiske resultater, er virksomheden stadig forsigtig med sin fremtidsvisioner på grund af fortsat pres fra den amerikanske regering og dets allierede. På en måde står Huawei over for en hårdere udfordring end tidligere mislykkede mobile OS forsøg, og det kan være nødvendigt at gøre mere end ”bare” at opbygge sit eget økosystem.

Følg med her

Vi vender retur så snart yderligere informationer offentliggøres.

Opdateres….