Zoom helt ind med kommende iPhones

iPhone-11-Pro-Max-1
Noget tyder på at Apple leder efter ny linser til kommende iPhones, som formodentligt også betyder, at der skrues op for zoom mulighederne med en periskoplinse.


Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo er Apple på markedet efter en eller flere nye leverandører af kameralinser til deres kommende iPhones. Det sker efter sigende, fordi der fra Apples side, er et ønske om at inkludere en såkaldt periskoplinse på kommende iPhones. 

Vi har allerede set lignende løsninger på smartphones fra producenter som Huawei, der lancerede det med deres Huawei P30 Pro, der gav mulighed for helt op til 50x zoom. 

huawei-p30-pro-front-camera.jpg

Muligheden for optisk zoom kræver en linse større linse, og det er typisk ikke muligt på en smartphone, som derne skal være så flad som muligt. 

huawei-p30-pro-periscope-camera.webp

Kort fortalt er en periskoplinse en linse, der i modsætning til almindelige kameralinser i en smartphone, ligger på siden for på den måde, at kunne opnå større zoom niveauer uden at skulle gøre brug af digitalt zoom. Digitalt zoom går typisk hård ud over billedkvaliteten, så det ønsker man naturligvis at undgå, hvis man som Apple går op i billedkvaliteten som et salgspunkt. 

Det er dog noget der fortsat ligger noget ude i fremtiden, og det forventes først at det vil blive en del af iPhone modellerne i 2022. Det tager tid at finde nye leverandører og indarbejde dem i udviklingen og produktionen af nye produkter. 

Apple-iPhone-11-Pro-Max.jpg

Den nuværende topmodel fra Apple iPhone 11 Pro Max kan kun levere op til 2x optisk zoom, mens 5x eller 10x meget vel kunne blive en mulighed i fremtidige iPhones, hvis der gøres brug af periskoplinser. 

Det forventes, at Semco en koreansk linsefabrikant sammen med Sunny Optical fra Kina, i slutningen af i år eller 2021 begynder at levere linser til Apple. Som det endeligt falder på plads, eller om det vil resultere i iPhones med periskoplinser er naturligvis ikke officielt bekræftet af Apple, så vi må vente og se om rygterne ender med at blive til virkelighed.