NYC på vej med forbud mod at sælge GPS data

new-york
Der er en stor chance for, at New York City kan blive den første by i USA, der forbyder salg af geolokationsdata til tredjepart.


Der er i dag blevet indført notat, der vil gøre det ulovligt for mobilapp- og mobiltelefonfirmaer at sælge de placeringsdata, der er indsamlet i byen. Overtrædes det nye regelsæt risikeres der heftige bøder.

I henhold til regningen kunne disse virksomheder se frem til bøder på op til $ 10.000 pr. dag pr. bruger for flere overtrædelser. Brugere har endda ret til at sagsøge de virksomheder, der deler deres data uden først at få tilladelse.

Der vil sandsynligvis være noget pushback mod disse former for regninger, da salget af brugerdata for placering er big business globalt. Det genererer milliarder af dollars om året til mobilapp- og telekommunikationsfirmaer.

Denne praksis er for nylig blevet undersøgt, da Federal Communications Commission endda opfordrer til et føderal forbud mod denne form for forretning. Større luftfartsselskaber i USA har også lovet, at de vil stoppe med at sælge deres kunders placeringsdata. New York City tager sagerne i egne hænder og venter ikke på en føderal handling.

Forbuddet er endnu ikke godkendt af den amerikanske regering på nuværende tidspunkt.

Læs mere HER

Kilde & Billeder

Engadget