Seasonic Focus GX 750: TEST

focus_front_gx-750_seasonic
Seasonic er bestemt ikke nogen ny spiller her på Tweak.dk. Vi har efterhånden kigget på en lang række af deres strømforsyninger og er stolte af at have dem som partner. Der er noget ekstra lækkert ved deres strømforsyninger, og man forstår godt hvorfor at det er deres navn man finder inde i mange modeller fra andre producenter. I denne test skal vi hilse på den seneste model i deres Focus line-up kaldet GX 750. Den skarpe læser har nok allerede regnet ud at vi har med en 750 watts model at gøre, men hvad gemmer der sig ellers bagved navnet?


1_Seasonic_logo.jpg

Specifikationer og features

Efter en hurtig tur forbi Seasonics hjemmeside, var specifikationerne og et par beskrivende billeder fundet og jeg fik listet tingene op til jer. Nedenfor finder du først og fremmest specifikationerne, og dernæst et par billeder. Når du har nærstuderet disse, kan du blot rulle videre til unboxingen af Focus GX-750:

 • Type: Intel ATX   12V strømforsyning
 • Effektivitet: 80 Plus Gold
 • Dimensioner: 140 x 150 x 86 mm (LxBxH)
 • Blæser størrelse: 120 mm (lydløs op til 30% belastning)
 • Type blæser: Fluid Dynamic
 • Kabelinterface: 100% modulært
 • Inkluderede kabler: Flade og sorte
 • MTBF: 100.000 timer
 • Garanti: 10 år fra Seasonic
 • Kapacitet: 744 watt / 62 ampere på 12V
 • For yderligere informationer: Klik på Seasonic logoet nederst i testen

Seasonic FOCUS GX 750

Seasonic FOCUS GX 750 watt PSU

 

En tur rundt om Seasonic Focus GX-750

Med introduktionen og alle de tekniske detaljer på plads, kan vi nu kaste os over strømforsyningen og få den pakket ud. Som på de tidligere Focus+ modeller vi har testet, kommer den nye Focus GX-serie i den samme type kasse som er sort med guld detaljer på fronten. Her finder vi desuden også modelnavnet, teksten med 10 års garanti og 80 Plus Gold logoet.

 Seasonic Focus GX 750 Strømforsyning - 750 Watt - 120 mm - 80 Plus Gold certified

Bagsiden af kassen byder på en effektivitetskurve samt lidt beskrivende tekst omkring blæseren, det modulære design og nogle af de brugte interne komponenter. Alt dette vender vi tilbage til lidt senere i testen, men lad os nu få strømforsyningen og alt andet tilbehør ud af kassen først.

seasonic_psu_focus+gaming_strømforsyning_gx

Nedenfor ser vi alt indholdet fra kassen, lagt ud på bordet. Jeg har valgt at liste de inkluderede ting op for jer, for at gøre det lidt mere overskueligt. Inkluderet i kassen finder vi følgende:

 • Seasonic Focus GX-750 strømforsyning
 • Pose med modulære kabler
 • EU strømkabel til 230V
 • PSU-starter til ATX
 • Velcrobånd
 • Bundt med strips
 • Monteringsskruer
 • Diverse papirer

Seasonic psu gaming 80 plus gold strømforsyning focus+

Herunder har jeg lagt alle de inkluderede kabler op, så vi kan danne os et hurtigt overblik – inklusiv strømkablet oppe til højre. Lad os tage en hurtig tur rundt om de forskellige kabler man får med til Focus GX strømforsyningen.

Seasonic focus+ modulære kabler 80 plus gold strømforsyning

Vi starter ud med det store 24-pin ATX strømkabel, samt to 4+4-pin EPS kabler som giver strøm til processoren. Det er lækkert at se at Seasonic inkluderer to EPS kabler, da flere og flere bundkort har to af disse stik, og med 750 watt er der også mere end nok kraft til selv seriøse systemer. Kablerne er helt sorte og af den flade type, lige på nær det store ATX-kabel som er af den normale type med sleeve.

focus+ 24-pin_ATX 80 plus gold PSU Seasonic

Til grafikkort finder vi to inkluderede kabler, som hver er udstyret med to 6+2-pin PCI-Express stik. Det betyder altså at du reelt set kan køre med to grafikkort tilsluttet til GX strømforsyningen her – selvom at SLI / CrossFire er ved at være nogle uddøde racer. Fælles for alle de flade modulære kabler er at de er en anelse stive i det sammenlignet med for eksempel kablerne til Fractal Designs ION+ strømforsyninger. Dette betyder at de derfor godt kan være lidt sværere/hårdere at trække i kabinettet.

Seasonic Focus GX

Når det kommer til SATA er man i den grad dækket ind fra Seasonics side. Vi finder to kabler som hver er udstyret med fire SATA-stik. Derudover er der også et tredje kabel som har to stik monteret som er noget kortere også.

Seasonic Focus GX 750 750W PSU ATX 12V, 80 PLUS Gold, Modular, 4x 6+2pin PCIe, 1x CPU, 10x SATA

Men det stopper skam ikke her. Vi finder nemlig også et andet adapter-kabel inkluderet som har yderligere to SATA-stik monteret. Denne adapter gør brug af et enkelt Molex stik og kan ses nedenfor. Dette giver altså en total på i alt 12 SATA-stik, hvis man ofrer et enkelt Molex stik. Det dedikerede kabel til Molex er udstyret med tre af slagsen – ingen Floppy her.

Seasonic Focus GX-750, 750W 80+ Gold, Full-Modular, Fan Control in Fanless

Det var alle de inkluderede modulære kabler, lad os nu vende blikket mod selve strømforsyningen. I forhold til tidligere Focus+ modeller, blev jeg positivt overrasket over designet på den nye GX-serie. Detaljerne i guld er fjernet, hvilket betyder at vi har med en meget anonym og neutral strømforsyning at gøre. Farven er sort, kun brudt af mindre detaljer i hvid, som logo og modelnavnet på siderne.

SSR-750FX Cooling Mode seasonic focus+ 24-pin_ATX 80 plus gold PSU

Konstruktionen er yderst solid og Focus GX strømforsyningen er rigtig godt skruet sammen. I midten af det hele, finder vi en 120 mm blæser monteret som er udstyret med et Fluid Dynamic leje, som skal sikre lang levetid og lavt støjniveau sammen med dens syv vinger. Seasonic har desuden implementeret et Hybrid-system i denne strømforsyning, hvilket betyder at blæseren ikke nødvendigvis altid drejer rundt – mere om dette senere.

focus+ 24-pin_ATX 80 plus gold PSU Gaming Seasonic 10 års garanti

Vender vi den anden side mod kameraet finder vi et stort klistermærke, som har en masse informationer. Blandt andet serienummer, modelnummer og lignende. På hver side af strømforsyningen, finder vi Seasonic logoet og teksten ”FOCUS”, sammen med nogle udstansninger som giver et lidt mere aggressivt design, i forhold til hvis siden blot var blank og lige.

80 Plus Gold, 120 mm blæser, aktiv PFC PSU Gaming Seasonic

Hvis vi zoomer lidt ind på klistermærket der er monteret på denne side, kan vi også se nogle informationer omkring outputtet som strømforsyningen kan levere. Der er faktisk hele 744 watt og 62 ampere at lege med på 12V linjen via en enkelt stærk linje. Dette betyder at Focus GX-750 uden problemer kan sparke gang i selv krævende systemer – i hvert fald på papiret, hvordan det forholder sig i virkeligheden, ser vi lidt senere.

80 Plus Gold, 120 mm Molex, aktiv PFC PSU 20+4 pins ATX Seasonic

Vi skal selvfølgelig også en tur forbi det modulære interface som Focus GX strømforsyningen byder på. Nedenfor ser vi det enkle layout, hvor at alt er pænt mærket op, og der er er brugt forskellige typer af stik således at man ikke kan tilslutte noget forkert. Stik kan kun gå i der hvor de hører hjemme – med andre ord er det idiotsikkert, så at selv nybegyndere ikke kan gøre noget forkert her.

80 Plus EPS, focus+ Molex, 750W 80+ Gold ATX Seasonic

I den modsatte ender, finder vi et stort område med ventilation, hvor at den varme luft fra strømforsyningen kan komme ud med blæserens hjælp. Det er naturligvis også her at vi finder strømstikket, samt power-knappen. Men der er også endnu en knap som er mærket med ”Hybrid Mode”. Ved at trykke denne ind, aktiveres den semi-passive køleløsning, hvilket betyder at blæseren først starter når belastningen kommer over 30% / 225 watt.

sleeved kabler EPS, focus+ Molex, 750W fluid dynamic ATX Seasonic

Et sidste stop inden vi når selve testen, er et kig indvendigt i strømforsyningen. Som altid skal jeg gøre opmærksom på at dette IKKE er noget vi anbefaler at man selv forsøger sig med, med mindre man ved hvad man laver. Ud over at bryde sin garanti, kan man også komme til skade her inde – vi gør det så at du er fri for det. Efter at have løsnet fire skruer, kan toppen afmonteres, og vi mødes af synet herunder.

Seasonic Focus GX Strømforsyning tweakdk test 750

Den monterede blæser kommer fra producenten ”Ong Hua” og har det specifikke modelnummer: HA1225H12F-Z. Som nævnt tidligere er der her tale om en 120 mm model som er udstyret med et Fluid Dynamic leje. Vi kan også se at blæseren er opgivet til at trække maksimalt 0.58 ampere og køre med op til 2200 RPM.

Sea sonic FOCUS-GX-750W

Lad os gå lidt i detaljer indvendigt i Focus GX strømforsyningen. Nedenfor ser vi strømstikket til 230V som har sit eget print for at minimere elektrisk støj i at komme ind til resten af de monterede komponenter.

strømstik_skærmet_focus+_gx-750_seasonic_gaming_psu_80_plus_gold_modulær

I den modsatte ende finder vi det store print til det modulære interface som er loddet direkte til hovedprintet i bunden af strømforsyningen. Seasonic har holdt kablerne inde i Focus GX på et minimum – igen for at minimere elektrisk støj. DC til DC delen i strømforsyningen har desuden også sit eget dedikerede print som også kan ses på billedet herunder.

modulært_kabelinterface_seasonic_focus+_gx-750_strømforsyning

Vi finder en stor 560 uF kondensator monteret som er fra producenten Rubycon og godkendt til at køre ved op til 105 grader. Sagt på dansk, har vi her at gøre med en kondensator i høj kvalitet, som Seasonic netop også er kendt for. Ud fra hvad jeg har set indvendigt i denne strømforsyning, har jeg høje forventninger når vi får sat strøm til sagerne.

kondensator_høj_kvalitet_seasonic_internt_layout_focus+

Et sidste overblikbillede tager vi dog lige, inden at vi når dertil. Bemærk det simple layout som Focus GX har. Der er minimalt med kabler inde i strømforsyningen, da alt er loddet sammen hvor det er muligt. Køleprofilerne er også på et minimum, hvilket altid er en god indikator for at der er brugt komponenter af høj kvalitet, da disse ikke generer så meget varme. Lad os få skruet låget på strømforsyningen igen, og få spændt vores belaster på – nu skal Focus GX-750 på arbejde!

overbliksbillede_internt_Design_layout_focus+_gx-750

 

Testopsætning og Benchmarking

Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk yder og opfører sig når der kommer strøm til. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning, mindst lige så vigtigt – hvis ikke vigtigere – er naturligvis performance. 

Testen kommer til at foregå med vores PSU-belaster som er udstyret med en række pærer som vi kan tænde/slukke, og derved præcist holde styr på hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG-signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab vi mangler adgang til er et Oscilloscope, så at ripple/støj også kunne blive en del af vores tests her på Tweak.dk.

PSU-belaster_multimeter_strømmåler_udstyr_til_test_seasonic_focus+.

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12V, da det er denne spænding vores pærer kører med. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg kan på 12V siden - men foretager mine målinger på alle tre linjer (3.3, 5 og 12V) for at se om de forskellige belastningsgrader påvirker de andre linjer på strømforsyningen. Da de fleste komponenter i vores computer bruger 12V (grafikkort, CPU, harddiske, blæsere etc.) er det naturligvis denne der er vigtigst at belaste. Det er desuden også den linje der er kraftigst og strømforsyningens kapacitet/watt listes op efter.

Jeg aflæser forbruget på elmåleren, og udregner ud fra dette effektiviteten som strømforsyningen leverer ved de forskellige belastningsgrader – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdierne under de forskellige belastninger og watt ind kontra ud (effektiviteten).

spændingsvædier_seasonic_focus_gx-750_strømforsyning_80_plus

effektivitet_seasonic_focus_gx-750_strømforsyning_gold_80_plus

I vores tests var effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende. Som vi kan se sammenlignet med 80 Plus kravene på billedet nedenfor, overholder Seasonic Focus GX-750 alle de effektivitetsniveauer den skal i forhold til at være en 80 Plus Gold certificeret strømforsyning:

 • 150 watt belastning: 91.46% effektivitet
 • 400 watt belastning: 92.37% effektivitet
 • 750 watt belastning: 89.92% effektivitet

26_NY_80_plus_tabel_oversigt.jpg

Lad os få knyttet et par ord til vores grafer og effektivitetsberegninger ovenfor. Hvis vi starter ud med den første graf som viser spændingsværdierne under de forskellige belastninger, kan vi se at Focus GX-750 er en klippestabil strømforsyning over hele linjen. Der er minimale udsving på alle tre målte linjer og selv ved maksimal belastning yder strømforsyningen til perfektion. Selvom at det er tilladt for en strømforsyning at have mindre udsving, hvor for eksempel at 12V linjen dykker lidt under, til for eksempel 11,89V – holdte denne sig stabilt over 12V i alle testscenarier, hvilket er yderst imponerende.

En anden ting der faktisk også var ret imponerende var støjniveauet som Focus GX-750 leverede, eller skulle man sige mangel på samme. Med hybrid-mode aktiveret, betyder det at blæseren først tænder når det er nødvendigt. Derved er strømforsyningen reelt set helt støjsvag op til 30% belastning da blæseren slet ikke kører. Dette svarer til 225 watts belastning hvor at blæseren slet ikke drejer rundt. Men selv når den starter op og går i gang, er støjen minimal.  Seasonic lister ikke noget op omkring støjniveauet på deres hjemmeside, men jeg tør godt at sige at Focus GX-750 i hvert fald på ingen måder bliver den mest støjende komponent i din computer.

27_testen_seasonic_focus_+_gx-750_strømforsyning_gaming.JPG

Vores effektivitetsberegninger viste også at Focus GX-750 strømforsyningen faktisk lå til den gode side over hele linjen, i forhold til at være en 80 Plus Gold certificeret strømforsyning. Ved omkring 50% belastning skal effektiviteten være minimum 92%, hvilket blev opfyldt. Når strømforsyningen belastes maksimalt skal vi over 89% - her endte vi på næsten 90% hvilket er ret imponerende. Det betyder kort fortalt at strømforsyningen er super effektiv og at det er minimalt med strøm der går til spilde og bliver til varme, præcis som det skal være i den perfekte verden.

Der er faktisk ikke nogle fingre at pege teknisk set, på denne strømforsyning fra Seasonic. Den leverer varen præcis som den skal og endda mere til, langt hen af vejen. Vi kan tydeligt se at Seasonic er en af de store drenge i klassen når vi snakker strømforsyninger, det er endnu Focus GX-750 et godt bevis på. Det eneste jeg bemærkede som kunne være bedre, har ikke noget med ydelsen at gøre. Men de medfølgende modulære kabler var en anelse stive i det syntes jeg, hvilket kan gøre dem lidt mere besværlige at trække i kabinettet. Det kan godt være at jeg bare har løftet mine forventninger efter at have testet ION+ 860P fra Fractal Design som havde nogle eminente inkluderede kabler. Men nok om den og de andre smådetaljer, lad os i stedet tage en hurtig snak om prisen nedenfor og derefter runde af med konklusionen.

monteret_med_kabler_seasonic_Gaming_strømforsyning_80_plus_gold_focus

 

Pris

I skrivende stund d. 27/04 2020 kan Seasonic Focus GX-750 strømforsyningen findes på nettet til lige under 900,- DKK. Dette er en skarp pris for en strømforsyning med det featuresæt som GX-750 kommer med. Du får en klippestabil strømforsyning med hele 750 watt, høj effektivitet, modulært design og det hele bakkes op af hele 10 års garanti fra Seasonics side – imponerende. Det kan godt være at der findes billigere modeller med lignende features, men Seasonic er lidt i en klasse for sig, hvilket de i den grad viser med den lange garantiperiode (det er ikke for sjov at der står Seasonic inde i strømforsyninger fra mange andre producenter også).

Ønsker du alle detaljerne på Seasonic Focus GX-750 strømforsyningen, kan du naturligvis give deres hjemmeside et besøg. Alt du skal gøre er at klikke på billedet med deres logo herunder, så bliver du sendt afsted dertil i en ny fane.

1_Seasonic_logo.jpg

 

Konklusion

Enden i vores test er nået, hvilket betyder at vi skal have tastet de sidste sætninger ind på Focus GX-750 strømforsyningen fra Seasonic. Det har været en sand fornøjelse at have dette bæst af strømforsyning forbi vores testbænk. Forventningerne er altid høje når vi har med en strømforsyning fra Seasonic at gøre og de blev igen indfriet, hvilket var lækkert at se. I forhold til de tidligere Focus+ modeller, byder Focus GX-serien på et mere neutralt design uden detaljerne i guld, hvilket gør at de kan passe ind i ethvert build. Med 100% sorte og modulære kabler, kan du tilslutte præcis hvad du har brug for, og udvalget af medfølgende kabler er stort og med flere forskellige længder – lækkert!

Høj effektivitet er naturligvis også at finde i Focus GX-750 strømforsyningen, nærmere betegnet en 80 Plus Gold certificering. Det betyder at der leveres høj effektivitet lige meget om du blot surfer på nettet, eller laver krævende opgaver hvor at strømforsyningen for alvor skal i gang. Apropos i gang, så går blæseren kun i gang når det er nødvendigt eller belastningen kommer over 30% (med Hybrid-mode aktiveret). Dette betyder at du har en fuldstændig støjsvag strømforsyning op til 225 watts belastning, og selv når den starter op er den yderst støjsvag og siger ikke særlig meget. Focus GX-serien har desuden modeller fra 550 til 1000 watt, således at der er noget for ethvert behov, hvor at 750 watt modellen vi har testet befinder sig lige i midten og er mere end nok for de fleste.

Vi ender på en samlet score på 9/10 denne gang, samt vores Great Product award. Focus GX-750 fra Seasonic er en virkelig potent og lækker strømforsyning som leverer varen over hele linjen – og mere til. Du får virkelig meget for dine penge her, selv tilbehørspakken indeholder en fornuftig bunke strips, velcrobånd og endda også en PSU-starter hvis du for eksempel skal teste dit custom vandkølingssystem uden at have strøm i alle delene. Det er de små detaljer der tæller, og denne strømforsyning sidder flueben ved dem alle. Focus GX-750 er strømforsyningen til dig der ønsker noget af det bedste på markedet, som stadig er til at betale sig fra. Med 10 års fuld garanti skal du ikke tænke på noget, hvilket giver ro i sindet og gør denne strømforsyning til en god investering og en varm anbefaling.


Læste du også: Strømforsyning - Hvad skal du vælge? Godt

 • Kompakt og neutralt design
 • 100% modulært opbygget layout
 • Semi-passiv køle løsning (lydløs op til 30% belastning)
 • Fuld 10 års garanti fra Seasonic
 • 80 Plus Gold certificeret
 • Modeller fra 550-1000 watt
 • Stort udvalg/variation af modulære kabler inkluderet
 • Fin tilbehørspakke (strips, velcro, PSU-starter)
 • God pris vs. kvalitet/performance!

Knap så godt

 • De modulære kabler er ret stive

Score: 9 + Great Product award

Konklusion_focus+_gaming_psu_gx-750_seasonic_tweak.dk