Logitech MX Keys - Flad og lækker

small_P1055432
Hvis man er ude efter et godt solidt keyboard, og ikke er på markedet efter et med gaming funktioner, er der heldigvis gode alternativer derude. I dag tager vi et kig på MX Keys fra Logitech, som helt klart ikke sigter efter gaming segmentet. I stedet for er det et stilrent trådløst lavprofil tastatur til kontorbrug.

Specifikationer 

Som altid starter vi med specifikationerne, som Logitech selv lister dem på deres hjemmeside. 

 • Height: 131.63 mm
 • Width: 430.2 mm
 • Depth: 20.5 mm
 • Weight: 810 g
 • Connect via the included Unifying USB Receiver or Bluetooth low energy technology
 • Easy-switch keys to connect up to three devices and easily switch between them
 • 10 meters wireless range 10Wireless range may vary depending on operating environment and computer setup.
 • Hand proximity sensors that turn the backlighting on
 • Ambient light sensors that adjust backlighting brightness
 • USB-C rechargeable. Full charge lasts 10 days – or 5 months with backlighting off 11Battery life may vary based on user and computing conditions.
 • On/Off power switch
 • Caps Lock and Battery indicator lights
 • Compatible with Logitech Flow enabled mouse

Af gode features der lige springer i øjnene, er muligheden for at forbinde op til tre forskellige enheder enten via USB dongle eller Bluetooth. En batteritid på omkring 10 dage med lys eller 5 måneder uden lys er bestemt heller ikke dårligt at se. 


Design

MX Keys er et lavprofil tastatur, og det springer i øjnene lige med det samme. Det er ikke svært at se, at Logitech måske har fundet inspiration til deres design i Apples trådløse Mac tastaturer. 

Logitech har dog lavet deres MX Key i et gunmetal og gråt look, som jeg personligt bedre kan lide end det hvide, som ellers er meget populært andre steder. Det er dog alt sammen et spørgsmål om personlig smag. 

Logitech MX Keys lavprofil tastatur

MX Keys er et tastatur i fuld størrelse med numpad, så meget praktisk hvis det skal bruges til arbejde. Hvis man ikke har brug for de funktioner laver Logitech dog også en mindre version, i deres MX keys Mini, som tilmed også kan fås i tre forskellige farvevarianter.

Logitech-MX-Keys-Mini.jpg

Selve kroppen på MX Keys er kun 6 mm tyk, men står grundet en forhøjning i toppen, som indeholder batteriet, i en vinkel på bordet med en maks højde på omkring 2 cm. Der er ingen mulighed for højdejustering. Personligt synes jeg det er en god og behagelig vinkel at arbejde med. 

MX Keys bund

Tasterne på MX Keys er Logitechs Perfect Stroke Keys. Det er rubber dome kontakter, men det har et tilfredsstillende feedback og et ret taktilt bump når man skriver. 

Logitech MX Keys rubber dome

Der er baggrundsbelysning i alle taster, som i mørke omgivelser giver et godt og brugbart hvidt lys, uden at være forstyrrende. Uden lys er der dog også gode tydelige hvide symboler på alle taster. Så hvis man vil spare på batteriet, er der ikke noget problem i det. 

P1055434.JPG

Designet er skåret ind til benet og er afdæmpet og funktionelt. Der er en række funktionsknapper, som er lagt ind på F1 til F12 tasterne. Det er blandt andet muligheden for mediekontrol sammen med andre Windows funktioner. Ud over dem er det også et par ekstra enkeltstående funktionsknapper, som blandt andet er til at skifte imellem de op til tre tilsluttede enheder. 

I toppen af MX Keys finder vi en power knap og et USB C stik til opladning. 

Power og USB c Logitech MX Keys

Vender vi MX Keys om, er der ikke ret meget at komme efter, men det er udstyret med solide gummifødder, som er med til at sikre at det står godt fast på bordet. 

MX Keys er et solidt og velbygget tastatur. Rammen er med en let tekstureret gunmetal grå aluminiums overflade på toppen. Både materialer og byggekvalitet føles gode. MX Keys føles som et high end tastatur. Med en vægt på over 800 gram føles det også solidt plantet på bordet, og selv om det nok mest er batteriet der trækker vægten, så giver det en god følelse. 

Logitech unifying USB Dongle MX Keys

MX Keys forbindes til din PC enten via den medfølgende Logitech Unifying USB Dongle eller via Bluetooth. Der er muligt at forbinde op til tre enheder og det er muligt at bruge MX Keys med både Windows, Mac, iOS, Android og Linux. 


Software

Kontrol og tilpasning af MX Keys sker gennem Logitechs Options software. Her er det muligt at tjekke batteri og forbindelsesstatus og tilpasse indstillingerne. 

Logitech Options - MX Keys genveje.jpg

Der er mulighed for fx at vælge, om F1 til F12 tasterne skal have deres standard funktion, eller om de primært skal være funktionstaster. Man kan vælge den sekundære funktion via FN tasten på MX Keys. 

Det er også muligt at vælge, hvilke funktioner der ligger på de enkelte funktionstaster. Der er i alt 17 forskellige muligheder, som man kan tilpasse som man har lyst. Mulighederne er ret brede og der er mulighed for at vælge et udvalg af forskellige Windows funktioner, eller lade knapperne fungere som genveje til filer, mapper eller hjemmesider. 

Logitech Options - MX Keys opsætning genveje.jpg

Der er endda mulighed for at indstille specifikke profiler for MX Keys, alt efter hvilke programmer som du bruger. Så på den måde kan man have et sæt genveje når man bare browser rundt i Windows, og et andet når man fx bruger Photoshop. 

Logitech Options - MX Keys profiler.jpg

MX Options Softwaren er velfungerende og funktionel, selvom den ikke flyder over med muligheder. 


Test

Jeg har brugt MX Keys løbende i et par uger nu, og har også tidligere erfaring med Logitechs Craft tastatur. Det er naturligvis en personlig sag, om man foretrækker et tastatur med lav profil, eller hellere vil have et mere traditionelt eller endda mekanisk tastatur. 

Når det er til rent skrivearbejde og almindelig windows brug, så er jeg dog mest til et lavprofil tastatur. Her er MX Keys et af de bedste jeg har prøvet af den type. 

Logitech MX Keys low profile

Det er en lækker oplevelse at skrive på Logitech Perfect Stroke taster. Der er et tilfredsstillende feedback når man skriver, og så er det et stille tastatur, hvilket min kone er rigtigt glad for, når der skrives løs på tests og anmeldelser til Tweak. 

At MX Keys samtidigt er trådløs giver en lækker grad af frihed. Det betyder også, at det er let og hurtigt at flytte det til side når arbejdet er slut, og der skal spilles i stedet for. 

Jeg kan personligt godt bruge tastaturet uden lyset aktiveret i de fleste situationer, og så er en batteritid på op til fem måneder helt eminent. Det er dog stadig rart at have muligheden for, at skrue op for lidt lys i MX Keys, hvis der fx skal arbejde om aftenen.

Logitech MX Keys

Selv hvis man har lyset slået til så har Logitech dog sørget for at det bruges på den bedst mulige batteriøkonomiske måde. Hvis ikke man skriver så slukker lyset helt efter et par sekunder. Der er dog indbygget en sensor i tastaturet, som registrerer når dine hænder kommer i nærheden af tasterne, og så skrues der op for lyset igen. 

Det er en lille ting, men det er bestemt med til at give en lækker oplevelse af MX Keys, samtidigt med at det sparer på batteriet.


Pris 

MX Keys kan findes online med en pris omkring 700 kroner. Det kan måske for nogen virke som en høj pris. Jeg synes dog at det er en rigtigt god pris for et gennemført trådløst tastatur med en masse gode funktioner og eminent batterilevetid. 


Konklusion

Hvis du er på udkig efter et trådløst tastatur til hjemmearbejdspladsen eller kontoret, så er MX Keys fra Logitech et super godt bud. Det har været en fornøjelse at have det på besøg, og det har givet en lækker skriveoplevelse og det ser samtidigt forbandet godt ud på skrivebordet.

Materialer og byggekvalitet er sammen med batteritiden i top, og det er svært at sætte en finger på Logitechs arbejde med MX Keys. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Editors Choice award, for et bundsolidt og lækkert tastatur, som er et af de bedste i sin klasse. 


Godt: 

 • Gode materialer og byggekvalitet
 • God trådløs fleksibilitet med både USB og Bluetooth forbindelser
 • Eminent  batteritid

Skidt: Vores partnere