7 grunde til at betale for antivirus software

29590131837_1da0be643a_b
I denne artikel kigger vi på 7 grunde til at betale for antivirus-software og springe over gratis versioner.


Gældende for langt det meste software, kommer de typisk i en betalingsversion samt et gratis prøve version. Hertil findes der også softwareløsninger, som permanent er gratis, hvor man som free-rider, skal accepterer manglen på flere funktioner i programmerne. 

Med gratis antivirus-software, der får stadig mere imponerende funktionslister og en stadig mere omfattende beskyttelse, der indbygges i operativsystemer som Windows 10 og MacOS, er der en voksende mindset hos forbrugerne, at det ikke længere er en nødvendighed at betale for en antivirus-tjeneste.

Uanset om du vælger at betale for antivirus-software vil det sandsynligvis handle om, hvordan du interagerer med onlineverdenen, og hvor meget tør at miste, hvis din computer bliver kompromitteret.

Herunder viser vi syv af de vigtigste fordele ved at benytte dig af betalte antivirus software løsninger frem for gratis versioner.

1. En bredere vifte af funktioner

Det stærkeste argument for at betale for din beskyttelse.

Trusler fra online-svindlere og hackere er stødt stigende i disse dage, og de går langt for at ramme os med vira og malware. I modsætning til de fleste freeware antivirus-software, har betalte løsninger en tendens til at tilbyde en mere komplet pakke med værktøjer og funktioner i en og samme pakkeløsning, hvilket giver en langt bredere række af beskyttelse funktioner til din rådighed. Disse tilføjelser inkluderer ofte følgende:

Anti-phishing: Mens moderne webbrowsere har en vis grad af anti-phishing, tilbyder betalte pakker ofte deres egen skræddersyet løsning, som normalt er solid beskyttelse mod sådanne angreb, der advarer dig om potentiel farlige websteder og beskeder, der er beregnet til at stjæle dine data.

VPN: Specielt praktisk for dem, der arbejder hjemmefra, kan virtual private network (VPN) funktioner komme på tale, som omdirigerer din webtrafik, og som tilbyder et lag af beskyttelse, når du bruger offentlig Wi-Fi og kan simulere det land, du er i, så du kan få adgang til tjenester, der er ellers blokeret for landet.

Anti-ransomware: Et voksende område med onlinesvindel og afpresning, gør betalte løsninger til en det oplagte valg, og tilbydes ofte som faste features i betalte versioner af antivirus software, som blokerer den ransomware-vira, der kan låse dine data. Dette fungerer ofte ved, at brugeren vælger mapper på deres harddisk, som ikke kan tilgås af uautoriserede programmer.

Tilføjet online banksikkerhed: Mange betalte AV-tjenester aktiverer og øger din browsersikkerhed automatisk, når du besøger f.eks. netbanken. 

Adgangskodeadministratorer: Med større sikkerhed for dine online-konti giver funktionen dig mulighed for automatisk at logge ind på websteder og tjenester med dine oplysninger gemt i en sikkert krypteret password manager.


2. Brugervenlighed

Der er adskillige separate, dedikerede programmer, der udfører alle de opgaver, der er anført ovenfor, og i nogle tilfælde, er det mere effektivt, at have dem alle samlet i et program, som gør styring af din sikkerhed til en langt mere praktisk måde at holde øje med trusler.


3. Support

Gratis antivirus-software inkluderer sjældent teknisk eller telefonisk support, som generelt er standard med betalte løsninger. Hvis du støder på et problem, mens du bruger en gratis løsning, er du ofte overladt til FAQ-sider eller forums for at løse problemet. I en situation, hvor du er offer for et ransomware-angreb, kan en forsinkelse med at få en løsning være katastrofal. Bitdefender, Norton og Kaspersky tilbyder alle omfattende supportmuligheder inklusiv telefon og live chat.


4. Bedre dækning for virksomheder

At holde styr på den private sikkerhed er en ting, men hvis du bruger din maskine til erhvervsmæssige forhold, har du sandsynligvis forskellige trusler og sikkerhedsbehov. Hvis du driver en lille virksomhed med et antal computere, der bruges og klientoplysninger gemmes, bliver du så nødt til at tage højde for forskellige niveauer af teknisk sikkerhed, sikker browsing og downloadvaner blandt personalet, hvilket gør det til et mere omfattende beskyttelsessystem. Her er vores klare anbefaling, du ikke lader dig nøjes med gratis versioner af sikkerhedsprogrammer.

5. Beskyttelse for hele familien

Internettet er desværre ikke et sted, som børnene sikkert kan udforske på egen hånd. Med henblik herpå har antivirusprogrammer normalt en slags forældrekontrolfunktionalitet bagt ind i softwaren. Betalings-antivirus vil normalt give dig en licens til at køre softwaren på flere maskiner - i modsætning til gratis alternativer - hvilket betyder, at du kan beskytte hele husstandens computere med kun en betaling.

6. Beskyttelse af e-mail

E-mail er stadig en af de mest åbenlyse veje for svindlere til at kompromittere dine data via vira og trojanere.

Et tilfældigt klik på et tilsyneladende uskadeligt udseende billede eller links i en mail, kan resultere i, at din computer bliver inficeret. Betalte antivirusprogrammer scanner automatisk indgående meddelelser og vedhæftede filer og advarer dig om mistænkelige filer og potentielle trusler.

7. Mere effektiv

Antivirus-software, har typisk ry for at være ressourcekrævende, og som i nogle tilfælde, kan få din PC i knæ under scanning – især på ældre systemer. På dette område er der sket meget de seneste år, og typisk er betalingsversionen af sikkerhedsprogrammer optimeret mod ikke at dræne systemet for performance, og vil typisk have meget mindre indflydelse på dit system, kører i baggrunden med minimal krav på computerens ydelse og er normalt meget mere effektive end deres gratis alternativer.